D
dizel130989
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 78
@Tof85 Jesli masz DVL 2 potwierdzona urzedowa przez AP lub IPN to masz szanse.Jesli masz nieuwierzytelniona kopie to tym papierem sobie mozesz wiesz co wytrzec.Ja mam niestety nieuwierzytelnione ksero wiec mi to nic nie daje.
Z papierów o jakie wystapiłem do AP w Katowicach (Arbeitsbuch,Stammbuch,Wehrpass,Kennkarte/-y,Soldbuch,Anmeldung zum Polizeilichen Einwohnererfassung,Polizeiliche Anmeldung,Abmeldung bei der Polizeilichen Meldebehörde,) nie znaleziono do dzisiaj nic.Został tylko jeden zbiór Bezirk Kattowitz.Jesli tam nie bedzie zadnych dokumentów to leze i kwicze;-)
Niestety dzisiaj jest strasznie ciezko uzyskac orginały dokumentów.
Panowie nie wiecie czy w BVA patrza na to czy ktos byl np w mniejszosci niemieckiej?Np moj ojciec ( syn dziadka) byl 22 lata w mniejszosci niemieckiej i nie wiem czy wystepowac do nich o jakis Bescheinigung.Da to cos??
PS1 Pogodniak czy BVA takze "szuka" jakis dokumentów dotyczacych danej osoby?
PS2 Geronimo75 najlepszego !
Pozdrawiam
Z papierów o jakie wystapiłem do AP w Katowicach (Arbeitsbuch,Stammbuch,Wehrpass,Kennkarte/-y,Soldbuch,Anmeldung zum Polizeilichen Einwohnererfassung,Polizeiliche Anmeldung,Abmeldung bei der Polizeilichen Meldebehörde,) nie znaleziono do dzisiaj nic.Został tylko jeden zbiór Bezirk Kattowitz.Jesli tam nie bedzie zadnych dokumentów to leze i kwicze;-)
Niestety dzisiaj jest strasznie ciezko uzyskac orginały dokumentów.
Panowie nie wiecie czy w BVA patrza na to czy ktos byl np w mniejszosci niemieckiej?Np moj ojciec ( syn dziadka) byl 22 lata w mniejszosci niemieckiej i nie wiem czy wystepowac do nich o jakis Bescheinigung.Da to cos??
PS1 Pogodniak czy BVA takze "szuka" jakis dokumentów dotyczacych danej osoby?
PS2 Geronimo75 najlepszego !
Pozdrawiam