nomnes
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 21 165
Wygląda na to, że odstąpiłaś od umowy nie z powodu "jakości" garnków, które już miałaś, tylko z powodu tego jak działa firma? To nie ma sensu. :what:dorota0402 napisał:Usiadłam do kompa , zaczęłam grzebać po forach i przeczytałam takie rzeczy o tej firmie że aż mi się włos na głowie zjerzył.
dorota0402 napisał:JESTEM ZAŁAMANA...nie wiem co dalej mam zrobic
Pouczyć, że:
- Przepis prawny:
Art. 13.
1. W wypadku odstąpienia od umowy przez konsumenta przedsiębiorca ma obowiązek poświadczyć na piśmie zwrot świadczenia.
2. Jeżeli świadczenie konsumenta ma być spełnione z wykorzystaniem kredytu lub pożyczki udzielonych przez przedsiębiorcę albo gdy umowa przewidywała wykorzystanie kredytu udzielonego na podstawie porozumienia kredytodawcy z przedsiębiorcą, odstąpienie od umowy zawartej na odległość jest skuteczne także wobec umowy kredytu lub pożyczki zawartej przez konsumenta.
Poucz ich w piśmie wysłanym listem poleconym ZPO. Dołącz kopię dowodu nadania odstąpienia od umowy wskazując, czego dotyczy.
Dodaj, że ostatnia twoja rozmowa z przedstawicielem, który niezgodnie ze stanem prawnym poinformował, że nie możesz odstąpić od umowy, skoro już odstąpiłaś, a także straszył wykorzystaniem weksla, jest nagrana i każda kolejna też będzie nagrywana i nie życzysz sobie gróźb niezgodnych z prawem.
Zażądaj zwrotu podpisanego przez ciebie weksla w ciągu 7 dni od otrzymania tego pisma.
Wskaż że przekroczenie tego terminu będzie powodowało oddanie sprawy na drogę sądową.
Dodaj, że niezgodne z prawem praktyki zgłaszasz do UOKiK'u dołączając również nagraną rozmowę.
Zgłoś do UOKiK'u tę sytuację.