M
moris2906
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
emerytwojskowy napisał:Do kogo się odwołać ? - masz to w treści orzeczenia.
Że do cwkl a w wku powiedzieli że do rwkl
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
emerytwojskowy napisał:Do kogo się odwołać ? - masz to w treści orzeczenia.
CWKL wzywa na ponowne badania. Tego czy w większości wzywa, czy orzeka na podstawie zebranej dokumentacji medycznej nie powie Ci nikt z forum, bo to bardzo indywidualna sprawa. CWKL ma miesiąc na rozpatrzenie odwołania od momentu otrzymania. Potem najprawdopodobniej wyznaczą termin stawiennictwa w CWKL i czekasz na dalszy rozwój wydarzeń.Michal621 napisał:Czy cwkl czesto wzywa na ponowne badania? Czy zmienia decyzje rwkl na podstawie akt sprawy zaocznie? Czy raczej w wiekszosci spraw podtrzymuje decyzje i po sprawie? Ile czeka sie na odpowiedz?
Jakie schorzenie/a zdyskwalifikowało Cię w RWKL?Michal621 napisał:Otrzymałem wezwanie na ponowne badania do CWKL. W odwołaniu napisałem, że po około 6 miesiącach wyleczę schorzenie które mnie dyskwalifikuje . A więc w jakim celu komisja mnie wzywa skoro z dokumentacji wynika jasno że mój stan zdrowia jeszcze nie pozwala mi na uzyskanie pozytywnego orzeczenia lekarskiego?
przemeked1 napisał:Jakie schorzenie/a zdyskwalifikowało Cię w RWKL?
Jeśli się odwołasz, to dostaniesz wezwanie na komisję do CWKL, gdzie przeprowadzą Ci szereg badań pod kątem rozpoznania Twojego schorzenia. Nikt nie podpowie co zrobić, bo komisja to w pewnym sensie loteria. Moze przymkną Ci oko, a moze utrzymają w mocy decyzje RWKL. Najwyżej spróbujesz za rok, ważne że masz szansę pozbycia się tego schorzenia.Michal621 napisał:Niedowidzenie oka prawego ( podjalem leczenie ,okres rehabilitacji do 6 miesiecy) oko jeszcze nie odzyskalo pelnej sprawnosci. Czy jak przedstawie dokumentacje leczenia z rozpoznanym schorzeniem ,ktore jest w pelni wyleczalne to komisja zmieni decyzje RWKL? Czego moge sie spodziewac na CWKL? Prosze o jakies sugestie
EwelaZona88 napisał:Czy ma on jakieś szanse by w Warszawie pozytywnie rozpatrzyli to odwołanie?
piotr899 napisał:tylko ten lekarz