Colder
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 10 770
No tak, ale mam tutaj na myśli niedotrzymanie przez nich warunków umowy. Brak w takim wypadku sankcji finansowych jest pewnego rodzaju nieproporcjonalnością uprawnień wynikających z umowy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
O to samo mi chodzi.Colder napisał:mam tutaj na myśli niedotrzymanie przez nich warunków umowy. Brak w takim wypadku sankcji finansowych jest pewnego rodzaju nieproporcjonalnością uprawnień wynikających z umowy.
man62 napisał:Rozwiązanie umowy niczego nie załatwia
Zgadza się. Powszechnie znany fakt cierpliwym.stern-75 napisał:zadzwoni miły Pan konsultant z nowymi, lepszymi warunkami, które odrzucę, więc je poprawi, więc znowu odrzucę i okaże się, że ma coś w zanadrzu.
Niekoniecznie,można złożyć w salonie nc+.stern-75 napisał:trzeba wyslac list na poczcie, wcześniej go napisawszy
Fakt. A i do tego pogoda sprzyjastern-75 napisał:co wymaga wstania od komputera i uniemożliwia biadolenie
Gdzie to wyczytałeś?rafal_26 napisał:Co do meritum odszkodowanie równe co najmniej kosztowi zakupu zestawu oraz ryczałtowi za każdy dzień niedokończenia umowy.
rafal_26 napisał:Osobiście taka polityka mi się nie podoba, bo przypomina kupowanie ubrań na targu - pani drogo, pani drogo, dam 5 zł, nie 8 zł, nie dam tylko 5 zł. Poza tym burzy zaufanie konsumenta, przecież następnym razem będę się jeszcze bardziej kłócił o cenę, tylko po co tak postępują, w ten sposób zrażą do siebie wiele osób.
Trzeba najpierw się tam dodzwonić...W moim przypadku nawet nie trzeba było wysyłać dokumentów. Wystarczyły dwa telefony i abonament mam obniżony o 30 % w stosunku do pierwotnego, a wiem że są osoby, które telefonicznie wynegocjowały więcej. W tej cenie, co ja mają prawie pełny pakiet.
Colder napisał:Trzeba najpierw się tam dodzwonić...
Oczywiście w/g cennika operatoraman62 napisał:Ale za to można wysłać smsa!![]()
korf napisał:Oczywiście w/g cennika operatora
man62 napisał:"Od 05.04.br. dla dotychczasowych Abonentów nPremium w ramach dotychczasowego abonamentu (6 kanałów premium canal+)."
Właśnie o tym fakcie dyskutujemy!dominik_fil napisał:Skoro ja rozwiązując umowę przed czasem muszę płacić karę, to tak samo CYFRA+/NC+ chyba powinien ponieść jakieś konsekwencje niewypełnienia umowy?
2) Unieważnienie oświadczenia zawarcia umowy na skutek wprowadzenia w błąd przez konsultanta. Ale to tylko moja sugestia.BoyLers napisał:o czym konsultant mnie nie poinformował, a gdybym o tym wiedział, to nie zgodził bym się na jego propozycję.
Art. 84. § 1. W razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć; ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej.