Witam Serdecznie,
Ja natomiast mam inny problem z tym paskudnym operatorem.
Umowa była zawarta na okres minimalny tj. do 31.03 2013
Dnia 24.02 wysłałem pisemne wypowiedzenie / rezygnację z umowy wraz z końcem okresu minimalnego.
Ok. połowy marca ( nie pamiętam daty) zadzwoniła do mnie konsultantka aby wypytać o powody rezygnacji i namówić mnie na pozostanie. Ja oświadczyłem, że rezygnuję i wyraźnie nie chcę kontynuwować umowy ponieważ przechodzę do operatora kablowego. Pani zapytała jeszcze czy nie mam jakiejś osoby na którą mógłbym spisać cesję na umowę. odmówiłem i po raz drugi powtórzyłem, że nie chcę ponieważ definitywnie zmieniam operatora.
Po tym jak w połowie kwietnia dostałem monit sms o zadłużeniu zadzwoniłem ponownie gdzie dowiedziałem, się że owa rozmowa z konsultantką spowodowała, że moje wypowiedzenie zostało "zawieszone" abym się jeszcze zastanowił

Mówiłem, o całej sytuacji i Pani powiedziała, że ona nie wie i widzi tylko że wypowiedzenie wpłynęło i zostało zawieszone. Dziś dostałem kolejny monit i powtórnie zadzwoniłem.
Dziś dowiedziałem się że moja umowa wygaśnie 31 lipca 2013 r!
Czy w tej sytuacji gdzie jestem pewien na 99.9 % że nie wyrażałem żadnej chęci i woli na zawieszenie wypowiedzenia i kontynuowanie umowy operator mógł sobie zawiesić wypowiedzenie?
Na co mogę sie powołać aby skutecznie zakończyć tą chorą sytuację?
( oczywiście mam potwierdzenia nadania listów) Operator sie nie wypiera że dostał wypowiedzenie tylko najpierw je anulował/ teraz przywrócił zmieniając termin zakończenia umowy z 31.03 na 31.07 oczywiście na moją szkodę.
Nie dostałem odpowiedzi na reklamację ani żadnej innej informacji poza tym jednym durnym telefonem:-x
Co mogę zrobić? Proszę o radę.
Dziękuję Uprzejmie
Robert