Witam.
Mam następujący problem:
Około 2 tygodni temu zadzwoniła do mnie pani z nc+ z ofertą (abonament na 12-mcy), obecnie jestem użytkownikiem telewizji n na kartę. Oferta wyglądała zachęcająco, niska cena, niewiele wyższa od obecnych opłat, dodatkowa zniżka bo niby jestem stałym klientem.
3 grudnia br. doszło do rozmowy telefonicznej w trakcie, której podpisałem umowę na 12 m-cy przy czym przed okresem 12 m-cy jest miesiąc gratisowy (jest to umowa na świadczenie usług na sprzęcie własnym). Problem polega na tym, że od tygodnia nie mam udostępnionej nowej oferty pomimo, że w umowie napisane jest, że cyt.: " Usługi zostały aktywowane z dniem zawarcia umowy. "
Rozmowa w trakcie której podpisałem umowę odbyła się ok godz. 14. Zostałem tez poinformowany jak mogę zdalnie aktywować nową ofertę (restart dekodera itd.). Do wieczora nic się nie stało, na drugi dzień również. Żona zadzwoniła na infolinię nc+ i się okazało, że naszej umowy nie ma w systemie, to samo dotyczy nr abonenta. Dzięki uprzejmości pana sprzedawcy, który interweniował w dziale technicznym okazał się że zdalnie to nic się nie da zrobić, możliwe że pojawi się kurier z nową kartą do dekodera. O tym fakcie pani podpisująca ze mną umowę mnie nie poinformowała.
6 grudnia napisałem maila na adres służący do wyjaśniania takich spraw, niejako reklamację z opisaniem całej sprawy, ponownie się okazało że nie ma takiej umowy ani abonenta jak na mojej umowie.
W umowie nie ma sentencji, że przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni. Pytanie czy mogę od niej odstąpić, skoro przypadek jest dosyć dziwny i chyba wyjątkowy, biorąc pod uwagę to forum i problemy opisywane na innych forach które prześledziłem.
Chciałbym uzyskać jak najszybszą możliwą odpowiedź, pomoc - jak się zachować.
Dostałem też drugiego maila 6 grudnia z informacją, że moja sprawa jest rozpatrywana przez jakiś dział techniczny z prośbą o cierpliwość. Ale jestem zbyt zażenowany całą tą sprawą i jeśli jest taka możliwość odstąpił bym już pismem z dnia dzisiejszego. Pytanie też co w takim piśmie ma się znaleźć, bo gros tych wzorów z internetu traktuje o przedmiotach lub tez usługach telekomunikacyjnych.
Pozdr. vecchio