A
adrianad
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Wie ktoś może jak rozwija się sprawa Wałęsy?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gangez napisał:Witam. Jestem zarejestrowany na forum od kilku minut ale śledziłem sprawę bo sam jak wielu kilka miesiecy temu dostałem "ugodę". Po jej otrzymaniu uznałem że zapłacenie i tak nie rozwiąże sprawy więc napisałem do prokuratury list. W liście było że nie przypominam sobie ale nie zaprzeczam zdarzeniu itp. List poszedł i długo cisza. Kilka miesięcy.
Ostatnio dostałem inny list tym razem BEZPOŚREDNIO z prokuratury:
"W związku ze sprawą nieumyślnego rozpowszechniania... w czasie... w nieustalonych miejscach...utworu...informuję że w dniu... wydane została nieprawomocne postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia. Jednocześnie pouczam iż...możliwe jest udzielenie wglądu w akta sprawy... w siedzibie Prokuratury...
Rozdzielnik:
Osoby wskazane na k. od..... do......"
Jakbyście mogli mi powiedzieć bo nie do końca zrozumiałem. Niby sprawy już nie ma ale z racji że nieprawomocne to kancelaria może dalej wysylac mi ugody czy jak?
No i ta koncowka listu: "Rozdzielnik: osoby wskazane..." - co to oznacza???