H
hax0r
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 134
Ja mam nadzieję, że dobiorą im się do tyłków i wreszcie zmieni się prawo uniemożliwiając w ogóle zaczynanie takich działań.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przestań pisać bzdury.shaderr napisał:...
Ciekawy jest też wątek praw do zgłaszanych roszczeń, trzeba byłoby zapytać się o dokumenty poświadczone za zgodność, najlepiej przed notariuszem. Bo mówić to sobie każdy może, ja też mogę stwierdzić, że mam prawa choćby do całego świata...
Nie ma wymagań prawnych aby umowa przeniesienia praw autorskich majątkowych lub licencja wyłączna miała mieć formę aktu notarialnego lub choćby dokumentu poświadczonego przed notariuszem, zatem przestań pisać bzdury.shaderr napisał:... A dlaczego bzdury? ....
Na pewno wiesz o czym piszesz ? U zachodniego sąsiada samo ściąganie jest przestępstwem. To są standardy europejskie ?!?shaderr napisał:... I to nie są żadne bzdury a standardy europejskie ....
Masz gdzieś dobre tłumaczenie niemieckich przepisów prawa autorskiego?LeszsekS napisał:U zachodniego sąsiada samo ściąganie jest przestępstwem.
Umową w formie pisemnej, nie aktem notarialnym itp..shaderr napisał:... Panie moderatorze prawo do roszczeń powinno być stwierdzone, ...
.Lukasz. napisał:Witam! Dostałem dziś wezwanie od Lex superior, niby za udostępnianie jakiegoś filmu. Czy ktoś dostał z was takie wezwanie na zapłatę 750zł? Dokumenty w załączniku. To jest jakiś kit czy naprawdę mnie oskarżają i skąd mają moje dane? Pozdrawiam
Taki obowiązek będą mieli dopiero przed Sądem, do tego momentu masz prawo nie dowierzać słowu. Chyba, że na utworze jest to w sposób jasny określone.Skrobek napisał:... Masz na coś papiery-pokazujesz-prosta sprawa. ...
Jak nie sprawdzisz to nigdy się tego nie dowiesz.hax0r napisał:... Pewnie nawet na nią nie wchodzą.
just_nobody napisał:Wejdź na strony wspomnianych kancelarii. Jeżeli podasz swoje dane, adres maila i sygnaturę sprawy to twierdzą że dostarczą Ci kopię pełnomocnictwa. Możesz sam się przekonać jak to wygląda.
Geerkoto napisał:Mnie w tej chwili najbardziej interesuje kwestia danych osobowych. Czy ktoś z czytających wątek wie, jak wygląda praktyka postępowania prokuratury? Czy wystarczy złożyć doniesienie, przedstawić adresy IP i prokuratura od razu wystąpi do operatora o podanie danych abonenta i przekaże je podmiotowi występującemu jako pokrzywdzony? Czy może właśnie prokurator zweryfikuje wcześniej posiadanie praw autorskich oraz sposób namierzenia adresu? Bo tak na dobrą sprawę każdy może wziąć ogólnie znaną pulę adresów operatora, wymyślić datę i jazda. Screen z programu P2P to marny dowód, z uwagi na spoofing, NAT i proxy.