G
Gem69
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
hektor.z.polski napisał:W jaki sposób ciąg nieczytelnych bajtów jest identyfikowany przez Muraal jako fragment np Niezniszczalnych?
Szanowny Panie,
Nie wiem jak to było opisywane w Pana piśmie dotyczącego "Niezniszczalnych" natomiast w moim od LS podstawą do identyfikacji filmu (?) był hash (identyfikator) pliku torrent udostępnionego utworu.
Do tego ustalono "używając specjalistycznego oprogramowania", że użyłem do pobierania tego pliku aplikacji BitTorrent.
Jedno z drugim (plik torrent z filmem) ma jakiś związek ale mimo wszystko jest to tylko związek pośredni. Fakt pobrania pliku torrent i posiadania go na dysku może stanowić poszlakę, ze w ślad za jego pobraniem odbyło się pobieranie właściwego pliku przez jakiś program do pobierania.
A przecież jak wszyscy wiemy nic takiego nie miało miejsca i nikt takiego czegoś nie robił!
Ten torrent to ja sobie prawdę mówiąc mogę mieć na dysku...
Jego posiadanie i ściągniecie nic (?) nie oznacza. No chyba, że ktoś ma prawa autorskie do tego własnie pliku? A może mieć? Panie moderatorze?
Pan się na tym zna najlepiej!
To jedno. A drugie.... (ale to zupełnie i wyłącznie z ciekawości) Jak sprawdzono jakiej dokładnie aplikacji używam?
Może jakiś informatyk wspomoże? Aplikacja taka zostawia swoją wizytówkę w sieci bittorrent? Jest to 100% pewne i jednoznaczne? A może Ktoś przy pomocy "specjalistycznego oprogramowania" grzebał mi na dysku?
Abstrahując od metody od zawsze do ściągania legalnego oprogramowania oraz legalnie udostępnionych w sieciach peer-to-peer utworów używam innego - bardzo popularnego programu na "u".
Pozdrawiam,
p.s. im dłużej przyglądam się tej sprawie tym bardziej się śmieję jakie to durne jest. No i.... Od pewnego czasu w mediach trwa kampania reklamowa filmów z serii "Podrywacze". Hmmm..... Kilka osób nawet opisywało, że zainteresowali się tymi "dziełami" szkoleniowymi. Ciekawe czy ta cała akcja wejdzie do annałów nieszablonowych akcji promocyjnych!?
Ostatnia edycja: