Jeśli komputer ci zarekwirowano sądownie to jeśli masz coś hasłem zakodowane nie muszą występować NIGDZIE o hasło, mogą się do ciebie zgłosić albo sami złamać zgodnie z prawem.
Co do hasła na komputerze podam ci przykład jaki trafił się parę lat temu mojemu znajomemu (nie za udostępnianie filmów, sprzedawał filmy na giełdzie) gdzie mu wzięli sądownie kompa o 6 rano.
Miał wszystko pozabezpieczane hasłami, programami itp. Na przesłuchaniu Policjant mu powiedział "Jeśli nie podasz nam haseł to będziemy trzymać cały sprzęt puki nie odblokujemy wszystkiego, nie ważne czy zajmie nam to miesiąc czy rok sprzętu nie odzyskasz puki nie skończymy" - może nie dokładnie tak ale coś w ten deseń (to było z 5-6 lat temu).
Ja powiem po raz ENTY. Ludzie dajcie sobie spokój z tymi komputerami i rekwirowaniem. Idąc nawet na rozum chłopski. Jeśli dostajesz pismo iż udostępniałeś/rozpowszechniałeś COŚ kiedyś to otrzymując takie pismo WINNY na pewno sformatuje dysk i kompa (wiedząc wcześniej iż to chodzi o udostępnianie filmu) a po formacie zwykłym jest loteria co odzyskają, można zrobić głębokie formatowanie (wujek google) wtedy nic nie odzyskają nigdy. Jeśli mają komuś zarekwirować komp to NIE INFORMUJĄ wcześniej o tym żadnym pismem, nawet nie wysyłają pisma iż jesteś PODEJRZANY tylko wpadają do domu, informują iż rekwirują sprzęt i zabierają abyś nie miał czasu zatrzeć śladów (chociaż żyjemy w PL gdzie się spełniają wszelkie cuda). Kiedyś były czasy gdy było głośno o przeszukaniach i rekwirowaniu i nie pamiętam aby ktoś o tym był informowany no chyba, że miałeś znajomego na komendzie która dostawała z prokuratury pismo o zarekwirowaniu/przeszukaniu ale to raczej po znajomości

wtedy najlepiej wynieść wszystko co mogą przeszukać (sam to przechodziłem kiedyś), wynieść do sąsiadki, babci, dziadka, u mnie nawet piwnicę przeszukali.
W tak błahych sprawach (udostępnianie) prokuratura/policja nie bawi się w rekwirowanie kompów (jeśli nie robiłeś tego na masową skalę). Napiszę po raz ENTY, odzyskanie danych z kompa jest CHOLERNIE drogie, nawet dla Policji. Pracownik + czas = sporo kasy, opóźnienia jak mają za dużo itp. Nie słyszałem nigdy aby na wniosek CYWILNY (pozew cywilny) Policja rekwirowała komuś sprzęt (nie dam sobie ręki uciąć bo w PL wszystko możliwe).
Rekwirując komputer mają prawo zarekwirować wszystkie nośniki danych, płyty, pendrive, dyski schowane w szafkach itp. Na papierku który dają ci podczas przeszukania jest wypisane/wyszczególnione co może zostać zabrane/zarekwirowanie inaczej nie masz szans dowiedzieć się co mogą zabrać a jedynie snuć domysły.