B
bs.pro
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 117
Czy jezeli pozwa przez esad to dostane jakies pismo? Czy trzeba prewencyjnie sprawdzac samemu przez internet?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
e-sąd niczego nie orzeka, niejako daje szansę "dłużnikowi" by miał mniejsze koszta sądowe. Bo jak wiesz ze w zwykłym przegrasz to lepiej już zgodzić się na e-sąd. Jak e-sąd nie dostał sprzeciwu wydaje tytuł który można już spieniężyc u "kruka". Gorzej jak masz styczność z oszustami, to podadzą zły adres. Co prawda za to grozi 5K kary od sztuki, ale jak firma jest typu krzak która ma planowo splajtować to może to na oszustach nie robić wrażenia.f00trzak napisał:Było już.
O ile e-sąd powie, że masz płacić to dostaniesz nakaz. piszesz, że NIE i sprawa jest kierowana do zwykłego sądu. tam raczej bedzie od razu umorzenie postępowania bo już we wcześniejszym trybie umarzali. O ile dobrze pamiętam tak ktoś to tu tłumaczył
Ja mam też pytanie. Co z osobą która dostanie nakaz z e-sądu, pisze że nie zgadza się sprawa idzie do zwykłego sądu, scenariusz pesymistyczny: nakaz zbadania sprawy, konfiskata sprzętu. nic nie znaleźli bo nic tam nie ma. sąd mnie uniewinnia. kto mi pokrywa straty? nie mam komputera, nie mogę pracować, jestem stratny, dojazd na rozprawy, prawnik,
O ile pamiętam to w TV "prawnik" z tej firmy powiedział, że zdaje sobie sprawę z tego, że wezwania dostały też osoby całkiem niewinne.
I co ci powiedzieli? W jakiej sprawie dzwonili?Lukasz700 napisał:Nie mam pojęcia, dzwonili na stacjonarny( Orange)