Otrzymałem list z poleceniem zapłaty

• Autor wątku Autor wątku michallla
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie śpieszcie się a za linię obrony przyjmijcie włam na wifi. Poza tym musicie miec tylko legalne oprogramowanie w 100%. Spodziewajcie się wizyty Policji o 6 rano celem zabezpieczenia dowodów w sprawie z nakazem prokuratury.

ja myslę tak samo, narazie poczekam i nie bede płacić

modoc napisał:
Nie śpieszcie się a za linię obrony przyjmijcie włam na wifi. Poza tym musicie miec tylko legalne oprogramowanie w 100%. Spodziewajcie się wizyty Policji o 6 rano celem zabezpieczenia dowodów w sprawie z nakazem prokuratury.

mysle ze z Ta policja to nie tak predko, oni nie robia nalotow za jeden film...

Ja nie mam zamiaru tego płacić. Sprawa w sądzie i tak się toczy.

ta firma nas pozywa. jakoś kiepska ta strona jak na taką firmę, nawet kontaktu nie ma

strona kancelarii też jakaś kiepska. tylko dwa newsy na długoletnie funkcjonowanie?
Dla przykładu inna podobna strona o prawie takim samym adresie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam ja też dostałem taki zwykły list z kancelarii adwokackiej z Warszawy z adnotacją Przedsądowego wezwania do zapłaty 550 zł za to że udostępniłem utwor o nazwie Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł " ....kilkudziesięciocyfrowy nr i że plik nazywał się Best - Torrents.net. tyle że nr IP to nr mojego dostawcy internetu a ja mam niezabezpieczone Wi-Fi. Więc nie mam pojęcia co mam zrobić.

NIe klikajcie na ten link, pełno tam wirusów

kaczor mam wszytsko tak jak ty dokaldnie identycznie jutro jak bede mial czas po pracy tez ide sie dowiedziec do radcy jak cos to napisze napweno nie bede placil tak czy siak skoro niby jakas sprawa sie toczy trzeba zobaczyc czy to nie naciagacze i co to za pismy bez pieczatki z godłem

konto na które mamy przelać pieniądze jest założone w

Credit Agricole Bank Polska odział we Wrocławiu

W kontakcie do kancelarii nie ma nawet faxu ani żadnej komórki i wygląda na to że pracuje tam tylko Anna Łuczak

Ostatnia edycja:
coraz weseej sie robi, inny adres strony, konto we Wrocławiu jutro wszystko powiem Radcy
. Ciekawe ile osob jeszcze dostalo list, jest nas 6 czy tylko my mamy dzis dosłownie Czarny Czwartek?

Jaki macie znak pisma chyba każdy powinien mieć inny
13/FB4305/12-7204/1

i dlaczego wszyscy dostali jednego dnia i to w czwartek. Chyba aby większość się nie zastanawiała i zapłaciła

To tez jest zastanawiajace ze do kazdego Miasta w Polsce idzie tyle samo czasu. Jak cos nic nie dostalismy, potwierdzenia nie maja ze go otrzymalismy!

Ja mam że w dniu 28.02.2012 za pomocą utorrent 2.2.1 a od stycznia 2012 była w użyciu już wersja 3.1. kolejna niejasnośc

tyle ze tu akurat mogłes nieaktualizowac programu. Ogolnie to jest bardzo gruba nicia szyte.

Zawsze aktualizuje jak pojawia się nowa wersja. Co lepsze nigdy tego filmu nie widziałem i raczej też nie pobierałem.

W kontakcie do kancelarii nie ma nawet faxu ani żadnej komórki i wygląda na to że pracuje tam tylko Anna Łuczak

Zastanawia mnie strona pani adwokat, a właściwie adres, który tam widnieje. Nie zgadza się z danymi podanymi w Okręgowej Radzie Adwokackiej. :o Może po prostu przeniosła kancelarię, ale dlaczego nie uaktualniła danych?

Koleżanka z Sądu podpowiedziała jutro jeden tel do Prokuratury w Pruszkowie 22 217 58 00

podajemy sygnaturę moja Ko 482/13 i swoje dane i mamy odpowiedź czy to prawda czy ściema

no to jest nas wiecej
hmmm telefon do prokuratury i jednak jest sprawa - to niedobrze
a podajcie daty kiedy to udostepnialiscie ?
1.03.2013 ? czy tez inne daty

googlałam i podany filehash ' ff6e990be9689baeb536769d6c52ee6c9499b807 ' należy do innego filmu
DivX - XviD [LEKTOR / TXT PL] :: Sztos 2 (2012) [XviD-BiDA] [PL]
'sztos 2' a do tego podaja że plik nazywał się ''best-torrents.net' a nie 'janek wiśniewski' więc skąd mieliśmy wiedzieć co jest w środku bo przecież gdyby to była prawidłowa nazwa nie ściągnelibyśmy tego bo wiemy że naruszałoby to prawa autorskie.

ja ma inny filehash i się zgadza z plikiem. Data to 28.02.2012

Ale wejdźcie na stronę kancelarii i firmy która nas pozywa na pierwszy rzut oka ok ale są bardzo ogólnikowe bez kontaktu mailowego pozywającego bez żadnego kontaktu.

tragedia_z napisał:
no to jest nas wiecej
hmmm telefon do prokuratury i jednak jest sprawa - to niedobrze
a podajcie daty kiedy to udostepnialiscie ?
1.03.2013 ? czy tez inne daty

googlałam i podany filehash ' ff6e990be9689baeb536769d6c52ee6c9499b807 ' należy do innego filmu
DivX - XviD [LEKTOR / TXT PL] :: Sztos 2 (2012) [XviD-BiDA] [PL]
'sztos 2' a do tego podaja że plik nazywał się ''best-torrents.net' a nie 'janek wiśniewski' więc skąd mieliśmy wiedzieć co jest w środku bo przecież gdyby to była prawidłowa nazwa nie ściągnelibyśmy tego bo wiemy że naruszałoby to prawa autorskie.

tak jest sprawa tylko ze
po 1 toczy sie wyjasnienie w sprawie a nie przeciwko nam
po 2 jak zauwazyłem wszyscy mamy sygnature 482/13 co jest ogolne a nie kazdemu osobno. My raczej nie jestesmy grupa zorganizowana by tczyło sie postepowanie jedno przeciwko nam wszystkim.
Po 3 dalej dziwi mnie ze to zwykły list a nie polecony, co daje nam mozliwosc ze list nie doszedł, oraz od kiedy liczyc 7 dni do zapłaty?
Po 4 dwa rozne adresy i strony www bardzo ogolnikowe.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót