Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
monika40 luty i marzec to ten sam kwartal roku (styczeń ,luty i marzec -I kwartał roku ) kolejny kwartal to kwiecień, maj i czerwiec- czyli 1 kwietnia morze dostać .

monika40 napisał:
Kwita nie dostal wiec wedlug tego co Wy piszecie powinien otrzymacw ciagu miesiaca 2 paczki, w lutym i w marcu.

Co to jest "kwit"? Dlaczego używasz gwary przestępców?
Luty i marzec to miesiące należące do pierwszego, TEGO SAMEGO kwartału roku. I w tym kwartale może otrzymać tylko raz paczkę. Rozumiesz?

Monika, jeśli w tym samym kwartale chciałby mieć drugą paczkę żywnościową, jest to jak najbardziej możliwe ale musi się o nią postarać poprzez wniosek nagrodowy u wychowawcy.

No wlasnie wiec kto ma racje, albo paczka nalezy sie co 3 miesiace, albo trzeba sie starac o jakis wniosek nagrodowy?

monika40 napisał:
No wlasnie wiec kto ma racje, albo paczka nalezy sie co 3 miesiace,

Paczka żywnościowa "przysługuje" osadzonemu RAZ NA KWARTAŁ. Nie co trzy miesiące. Koniec dezinformowania.

monika 40 paczka nalezy sie osadzonemu raz na kwartal a w tym czasie osadzony moze a nie musi sie starac o wniosek nagrodowy!Zrozumialas wreszcie!!!!

Frog paczki żywnościowe są co kwartał jak zawoziłam w kwietniu nie ważne cz 6-ego czy 12-ego to następną dopiero w lipcu:)

NO to podaj w jakiej jednostce tak są interpretowane przepisy.
No i kto to jest "frog"?

forg napisał:
NO to podaj w jakiej jednostce tak są interpretowane przepisy.

W każdej:D
Dokładnie balbinka,w lipcu zaczyna się kolejny kwartał.

ja nie wiem po co ten temat jest tak ciągnięty moim zdaniem tylko ktos tak tępy nie potrafi zrozumiec co to znaczy RAZ NA KWARTAŁ !!!!!

Raz na kwartał to raz na kwartał a nie co 3 miesiące:)
Forg przepraszam jakaś literówka wyszła z Twoim nikiem;)

raz na kwartał,to raz na 3 miesiące.
-przykład: osadzony otrzymal paczke w styczniu-
/luty nie ,marzec nie/

Kolejna moze dostac dopiero w kwietniu ,maju lub czerwcu...Jak dostanie w czerwcu, to kolejna moze dostac w lipcu lub sierpniu lub wrzesniu...itd.

Ostatnia edycja:
Nie rozumiecie? Raz na kwartał. Czyli dostaję paczkę 25 marca a następną 2 kwietnia. Następną mogę otrzymać w lipcu.

styczeń, luty, marzec-1paczka, kwiecień, maj, czerwiec-2paczka, lipiec, sierpień wrzesień-3paczka, październik, listopad, grudzień-4paczka. Nawet jak dostał ostatniego marca paczkę, na ten przykład, to kolejną może dostać 1kwietnia.

Ile można wałkować taki prosty temat?

witam. A wiecie cos na temat kart telefonicznych? na nie też skazani muszą mieć pozwolenie od dyrektora, talon czy cokolwiek czy po prostu można włożyć do któreś z paczek.

Ale do jakiej paczki? Z artykułami żywnościowymi? Karta telefoniczna nie jest żywnością.

Ale do higienicznej wrzucić można.Albo wysłać listem, albo podać podczas widzenia.

Powrót