Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
antidotum12 napisał:
dwie paczki odzieżowe i jedną żywnościową

Miałaś dwa talony na paczki z ubraniami?
Co do paczki żywnościowej - może dostać jedną na kwartał, jeśli dostał od brata to Twojej już nie

Jezeli zdajesz na bramie' paczke to przeciez dajesz dokument tozsamosci, funkcjonariusz spisuje Twoje dane. Natomiast wysylajac paczke lepiej napisac adres zwrotny-w razie jakichs niescislosci to Ci odesla a nie wrzuca na magazyn. Czytajcie etykiety-mialam sytuacje z herbata owocowa ktora zawiera lisc miety-podkreslam jeden lisc miety zostala cofnieta-mieta to przyprawa :) i klops

Tak, miałam talon na paczki odzieżowe. A co do paczki żywnościowej zadzwoniłam do aresztu zapytałam czy dana osoba ma pozwolenie na paczke i w ten sam dzień ją zawiozłam na bramę.. Kompletnie nie rozumiem dlaczego on twierdzi,że pomoc jest od jego brata.. Trudno, dziękuje za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Pozdrawiam! ;)

Witam. Ja mam takie pytanie. Mój narzeczony przebywał w AŚ w Warszawie, wysłał mi talon na paczkę odzieżową, a ja mu odesłałam paczkę wraz z listem. List dostał, a paczkę nie i pojechał w transport. Co w takim razie oni zrobią z paczką odeślą na mój adres czy do tego ZK gdzie on pojechał? ;)

Raczej pojdzie za Nim,ale tez duzo zalezy od AŚ ,ale przewaznie wszystko jedzie za nim:)

Mam pytanko czy moge przynies raz na miesiac paczke zywnosciowa? aś piotrków
Widziałam ze ludzie nosili co tydzien.

martusia224 napisał:
Mam pytanko czy moge przynies raz na miesiac paczke zywnosciowa? aś piotrków

Możesz nawet kilka w ciągu jednego dnia. W AŚ w Piotrkowie Tryb. przebywa wystarczająca ilość osadzonych, byś każdemu przyniosła paczkę. Tylko musisz znać ich dane osobowe.

No niewiedziałam ze tu aż tak bardzo nie kumaci ludzie... chodziło mi o jednego osadzonego i czy jemu moge przynies jedna paczke na miesiac zywnosciowa czy jedna na kwartał bo nie mam informacji na ten temat na stronie as piotrków... teraz mam nadzieje ze jasno wytłumaczyłam

martusia224 napisał:
No niewiedziałam ze tu aż tak bardzo nie kumaci ludzie

A kto zadał "niekumate" pytanie?
Nie znalazłaś na stronie. A co, mają kodeks karny wykonawczy wkleić leniom, którym nie chce się poszukać? Leniom, którym nie chce się przeczytać tematu o paczkach?

A możesz przynieść tyle razy ile paczek będzie mógł otrzymać jeden osadzony. A ile razy może otrzymać? Tyle ile przewidują przepisy plus ulgi i nagrody.

Marusia jak cos to pisz do mnie . Ja ci z chęcią pomoge bo tutaj frog chyba stworzyl swoje prywatne forum skoro tak to niech złapie w słoik i przy***rdoli cene:) . Nie moze odpwiedzic normalnie na proste pytanie:(A co do paczek to jedna na kwartał chyba ze dostanie zgode na dodatkowa jako nagrode:confused:

monisiaczek22 napisał:
Nie moze odpwiedzic normalnie na proste pytanie:(

Proste pytanie to jest: "jak często osadzony może otrzymać paczkę żywnościową". To co zostało zadane:

martusia224 napisał:
Mam pytanko czy moge przynies raz na miesiac paczke zywnosciowa?

... to jest owszem, proste pytanie, na które można odpowiedzieć: "tak, możesz". Do tego możesz sobie przynieść raz w miesiącu zużyty bilet autobusowy.
Dziwne pretensje to kogoś, kto odpowiedział zgodnie z zadanym pytaniem. A żadna z Was nie pomyśli, że trzeba umieć zadawać pytania, by dostawać odpowiedzi.

OK dziekuje monisiaczek:-)
A co do ciebie forg to trzeba tez logicznie myslec bo nie zawsze w nerwach sie ułozy pytanko.
A monisiaczek jak np. moja paczka nie przekroczyła 5 kilo pierwsza to moge zaniesc za tydzien np. jakąs prase czy cos?
Kurcze widziałam ludzi którzy naprawde mieli duze torby i przynosza je co tydzien no ale nie wiem.

Wiesz co niewiem ale wydaje mi sie ze nie ... chociaz co to pasy to ja mu wysłąm listem wiec moze podac tez mozna jak ktos jest z piotrkowa lub okolic no bo co to za roznica.Genreralnie przysługuje jedna paczka przysługuje raz na kwartał ale w ramch nagrody moze dostac powieszkona np. moj mial kiedys do 8 kg lub dodatkowa.;)

Paczka dodatkowa w kwartale przysługuje osadzonemu za zgodą dyrektora , lub na wniosek nagrodowy

Mam pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć kartonu o takich wymiarach w jakich dozwolone jest pakowanie paczek "paczki przyjmowane są wyłącznie w pudełkach kartonowych – o wymiarach: szerokość 50 cm, wysokość 30 cm, długość 45 cm."
Czy ktoś może z Warszawy orientuje się, gdzie taki karton w ilości góra 3 sztuk można zakupić? Najlepiej jeszcze nie za drogo ?

Tak, sprawdzałam, nawet na kliku pocztach i takich wymiarów nie mają :(
W hipermarketach też takich póki co nie znalazłam...

dodo2903 napisał:
Tak, sprawdzałam, nawet na kliku pocztach i takich wymiarów nie mają :(

To napisz pismo do konkretnej jednostki i poproś o wskazanie miejsca zakupu takiego opakowania.
A przypadkiem nie jest tam napisane, że są to MAKSYMALNE wymiary kartonu?

malam_malenstwa napisał:
Może mnie ktoś oświeci jeśli mój A dostał już paczkę to czy podczas odwiedzin mogę mu zrobić jakieś malutkie zakupy w kantynie. Chodzi mi dokładnie o papierosy kawę i kilka czekoladek. Proszę o w miarę szybką odpowiedź.

Nie można, ponieważ to by się zaliczało do paczki, która została już zrobiona, także jedynie możesz wysłać mu zapewne pieniądze na wypiskę i sam to sobie kupi w wyznaczony dzień przez ZK. :-) Pozdrawiam

Powrót