Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dodo2903 napisał:
Tak, sprawdzałam, nawet na kliku pocztach i takich wymiarów nie mają :(
W hipermarketach też takich póki co nie znalazłam...

Witam, Ja pakowałam paczkę w karton po butach, wszystko się idealnie zmieściło i było 4,950 :-) Polecam.

kiedy więźniowie otrzymują paczkę, jeśli Ona przyjdzie kurierem na godzinę 15 do zk, bezpośrednio tego samego dnia czy na drugi? i jeszcze jedno pytanko....Zapomniałam zrobić spisu żywieniowej, co KONKRETNIE tam włożyłam, choć "wszystkie rzeczy" były zgodne z regulaminem, czy odeślą mi ją bez tej rozpiski?

Ostatnia edycja:
Witam,

Czy w paczce żywnościowej mogą być zwykłe
bułki np. z przedziałkiem? Przepraszam za tak
szczegółowe pytanie. Dotyczy aresztu w
Łodzi na ul. Smutnej.

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Witam.
Mam takie pytanie:
Czy do paczki żywnościowej można włożyć produkty tzw. własnej roboty? Np. kotlety, ciasto itp? Chodzi mi ZK w Grądach Woniecko. Ma ktoś styczność z tym ZK?

Akurat z tym ZK nie mam stycznosci ale tam gdzie robie paczki to przyjmuja tylko oni to porozcinaja pospraawdzaja no i zalezy kto przyjmuje jak mily pan to okej..jedni przyjma wszystko a drudzy beda krecic nosem ze tego to nie...ale probuj albo zobacz na stronie internetowej jesli maja.

Dzięki za info :) ogólnie ten zakład w Grądach jest w porządku z tego co wiem, bo czasem jak dostaję talon higieniczno-odzieżowy to wrzucałam jakieś zamienniki, albo np. brat mi mówił że mogę mu dorzucić antyperspirant, bo może normalnie przejść pomimo że nie ma go wpisanego na talonie :)
A jeszcze sprawa tytoniu... W kantynie tytoń jest dość drogi (100g za 42zł :roll: ) i czy jest możliwość zakupu tytoniu i wysłania skazanemu? Sprawa jest dość świeża i dlatego szukam informacji w tym temacie.
Brat jest na oddziale półotwartym :)

Absolutnie nie ma możliwości wysłania / dostarczenia w paczce wyrobów tytoniowych - w żadnym ZK.

Chcialabym zapytac o paczke zywnosciowa internetowa.Brat prosil o przeslanie pieniadzy na taka ale nie mam z kad wziac numeru konta,dzwonilam do zakladu w ktorym obecnie przebywa,tez nie maja bo tym sie zajmuja jakies zwiazki zawodowe.Czy ktos moze mi poradzic co mam zrobic? Dodam ze brat jest w Wierzchowie i w internecie nie znalazlam zadnej informacji na ten temat.Z gory dziekuje za odpowiedz.

No tak przegladalam ta strone numer konta juz mam tyle ze nikt nie wie jak mi pomoc i nikt nie wie jak wypelnic druczek.Dodam ze pieniadze maja byc przelane na zwiazki zawodowe,tyle ze jak do nich zadzwonilam mila Pani nie byla w stanie mi tego wytlumaczyc poniewaz jest nowa a jej szewowej niestety nie bylo.Czy moze ktos juz robil taki przelew? :help:

A myslisz ze nie chcialam??? bedzie za 3 tyg a to mnie nie ratuje.Czlowiek prosi o pomoc a spotyka sie z nieuprzejmymi odpowiedziami.Bardzo dziekuje za pomoc.

zrozpaczona87 napisał:
A myslisz ze nie chcialam??? bedzie za 3 tyg a to mnie nie ratuje.

A coś Ci grozi jak nie zrealizujesz zamówienia przestępcy?
Wpłać mu pieniądze i sam sobie zrealizuje "paczkę" podczas zakupów, których można dokonywać trzy razy w miesiącu.

No i jeszcze jedno - twierdzisz, że moja odpowiedź jest nieuprzejma. Ok. Wolisz odpowiedź taką: "słuchaj kochana, wpłać te pieniądze na konto o numerze 012345678910111213141516, nie zapomnij dopisać w tytule przelewu "darowizna na paczkę". To będzie uprzejme, prawda? Ty to zrobisz a być może autor "porady" otrzyma na SWOJE konto pieniądze. Pomyślałaś o tym?

Witam ..:) mam pytanko.. czy do paczki zywnosciowej moge wlozyc wedline zapakowana w folie przezroczysta??????
Prosze o pomoc.

Witam. Taki sposób na pewno ułatwi kontrolę paczki. Należy jednak zajrzeć na stronę Służba Więzienna i odnaleźć konkretną jednostkę penitencjarną. Tam, w zakładce "widzenia i przyjmowanie paczek", prawdopodobnie znajdują się szczegółowe informacje na temat jakie artykuły nie mogą znajdować się w paczce.

Dziekuje, dzis oddalam paczke ;) Mam jednak jeszcze jedno pytanie...
Czy to co zostlo juz w paczce zostanie wszystko przekazane osadzonemu?
Czy moze byc taka sytuacja ze po dalszej kontroli np stwierdza ze to jednak nie moze byc????

]Dziekuje, dzis oddalam paczke ;) Mam jednak jeszcze jedno pytanie...
Czy to co zostlo juz w paczce zostanie wszystko przekazane osadzonemu?
Czy moze byc taka sytuacja ze po dalszej kontroli np stwierdza ze to jednak nie moze byc????

Witam ponownie. Jeśli paczka została przy Pani przeglądnięta, to oznacza, że nie było w niej niedozwolonych artykułów. Zostanie ona jeszcze skontrolowana w obecności osadzonego, a następnie trafi do niego.

Powrót