Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak, może otrzymać paczkę żywnościową raz na kwartał o ile jest możliwość robienia paczek w danym ZK. Jeśli chodzi o dodatkowe paczki, to tylko forma nagrody

Szykuje dzisiaj pierwszą paczke do AS poznań ul. Nowosolska.
Niby wszystko przeczytałam co do tych paczek
a i tak pewna nie jestem czy dobrą uszykowałam.
Mógł by mi ktoś poradzić czy taka może być czy coś z tego trzeba wykreślić?
Oto mój spis:
-wędliny luzem
-Czekolada mleczna
-Pierniki w paczce z okienkiem
-Wafelki typu "grześki"
-Ryba wędzona (makrela)
-mandarynki
-Kawa
-Sałatka śledzowa
Nic innego nie przychodzi mi do głowy co bym mogła jeszcze włożyć:rolleyes:

nic luzem moja droga..wszystko musi byc hermetycznie zapakowane bo ci paczke zwroca!!!!!!! kabanosy tez ;e[iej wiecej), wedlina, groszki (draze), ciastka, orzeszki, zupki typu gorace kubki, hinskie (tych zupek duzo wez :), zelki, cukierki landrynki, no poprostu musi byc hermetycznie pakowane, najpiej nic w papierkach np cukierki bo potrafia odwijac i sprawdzac czy nic nie ma...

a herbata, cukier. wiesz tak zeby 5 kg, wiesz niby to duzo niby malo..

Ostatnią edycję dokonał moderator:
:)

Witam wszystkich Jestem tutaj po raz pierwszy i chciała bym się dowiedzieć czy coś komuś jest wiadome na temat zakupów przez internet dla odbywającego karę ? Bo podobno mają zlikwidować sklepiki i nie będzie możliwości robienia zakupów podczas widzenia

Re: :)

Hej. Słyszałam,że będzie możliwość robienia takich zakupów jako paczkę. W internecie będzie można dokonać wyboru co chcemy kupić i w jakiej ilości a po zrobieniu przelewu skazany to otrzyma. Będzie to tańsze jeśli ktoś wysyłał paczki bo odchodzą koszty przesyłki. Nic nie słyszałam o likwidacji kantyn. Niestety dokładniejszych informacji nie znam. Dotyczy to Zk w Potulicach, nie wiem kiedy to ma wejść w życie bo w internecie na ten temat nic nie znalazłam. pozdrawiam:)

Ostatnia edycja:

Witam :) Jak byłam przed świętami na odwiedzinach w zk Raciborzu to taką usłyszałam wiadomość
że , w sklepiku będzie tylko poczęstunek a z resztą jeszcze nie wiadomo . Tylko że , nie wiem od kiedy to ma wejść :(

berta1566 napisał:
Witam wszystkich Jestem tutaj po raz pierwszy i chciała bym się dowiedzieć czy coś komuś jest wiadome na temat zakupów przez internet dla odbywającego karę ? Bo podobno mają zlikwidować sklepiki i nie będzie możliwości robienia zakupów podczas widzenia

słyszałem też o tym na początku roku w radio ,że powoli to wdrażają i od 2012 maja byc wszędzie paczki żywnościowe tylko zamawiane przez internet w kantynie....pewnie nie od stycznia, ale się z tym ogarną niedługo i skończy się domowe jedzenie żeby choć poczuć ten smak raz na 3 miesiące :(. zakupy w kantynach na widzeniach też polikwidowali w wielu zk.

jjacek napisał:
słyszałem też o tym na początku roku w radio ,że powoli to wdrażają i od 2012 maja byc wszędzie paczki żywnościowe tylko zamawiane przez internet w kantynie....pewnie nie od stycznia, ale się z tym ogarną niedługo i skończy się domowe jedzenie żeby choć poczuć ten smak raz na 3 miesiące :(. zakupy w kantynach na widzeniach też polikwidowali w wielu zk.

Można rzec, że to na własne życzenie... zarówno tych nieuczciwych "przemytników" jak i uczciwych, co woleli kryć "kumpli" zamiast zgłaszać takie przypadki.

Interpretować można różnie, jednak wystarczy chwilę pomyslec żeby zrozumieć taką zmianę przepisow. Dodam, że nie jest to jedynie chęć napchania komuś kieszeni kabzą.

tomcof15 napisał:
jednak wystarczy chwilę pomyslec ....

Nie uważasz ,że Twoja wypowiedź jest co najmniej nieuprzejma?nie wystarczy tak sobie usiąść...pomyśleć...i wymyślić, trzeba trochę wiedzieć o czym się pisze.

A czy ja napisałam, że jedynie? dla mnie jest to jeden z powodów.

izuniaem napisał:
Albo po to, żeby zwielokrotnić zyski kantyny.

Albo po to, by zaoszczędzić w kieszeniach biednych i ubogich ludzi całkiem spore sumy - związane ze zwracanymi paczkami, psującą się w nich żywnością. Prawda?

Przemyty się skończą bo niestety dużo ludzi kombinowało i wkładało różne rzeczy niedozwolone do paczek, i moim zdaniem to przeważyło .

28joanna napisał:
Przemyty się skończą bo niestety dużo ludzi kombinowało i wkładało różne rzeczy niedozwolone do paczek, i moim zdaniem to przeważyło .
To prawda, jednak nie tylko w taki sposób narkotyki dostają się za mury. Dla tych co mają pieniądze i dostęp do internetu to pewnie wygodne, dla pozostałych koszty wzrosną.

izuniaem napisał:
To prawda, jednak nie tylko w taki sposób narkotyki dostają się za mury.

I co to jest za argument?? Totalnie bez sensu.
Skoro mamy przykładowo trzy drogi zakażenia się śmiertelnym wirusem i jedną z tych dróg można skutecznie zlikwidować (ale wiąże się to z pewnymi restrykcjami) to co, nic nie robimy, bo dwie pozostałe drogi i tak zostaną??

Czy Ty izuniaem zajmujesz się dystrybucją narkotyków za kraty? Bo tak Twój wpis zaczynam interpretować.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót