Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
myszanda napisał:
Witam.
Jestem tu pierwszy raz i przypuszczam że odpowiedz na moje pytania jest już na forum. Dlatego przepraszam za ewentualną powtórkę pytania. Wiem już że paczka higieniczna (rozumiem że mogą być w niej ubrania) jest raz na kwartał. Czy moge do niej włożyć rzeczy wedle własnych przypuszczeń co może potrzebować mój chłopak czy jest to narzucane? Czy na paczki (żywnosciową i higieniczną) potrzebne są jakieś talony? i ostatnie jak na razie pytanie, po jakim czasie po zatrzymaniu moge mu zrobić paczki?
Zaznaczam że został wczoraj rano przewieziony na AS, później pewnie pojedzie do ZK.

do as mozesz mu juz robic paczke zywnosciowa do 5 kg w momencie kiedy tam go zawiezli i na to nie musisz miec talonu. odziez czy higieniczna jak dostanie talo od wychowawcy to co na talonie to do paczki

witam w naszym gronie
na paczkę higieniczną musi być talon. na nim jest lista tego co można wysłać.w razie wątpliwości dobrze jest zadzwonić do danego zk i tam udzielą Ci precyzyjnych informacji. jeżeli wsadzisz coś co nie jest na talonie to paczkę mogą zwrócić na Twój koszt - taką info nawet przeczytasz na talonie.
jeśli chodzi o paczkę żywnościową też nie wkładasz jak leci, bo nie wszystko można.w tym przypadku najlepiej zaczekaj na kontakt od swojego chłopaka, on Ci powie co mu będzie najbardziej potrzebne...
pamiętaj o wadze do 5kg ;)

Raz na kwartał to możesz zrobić paczkę żywnościową ,a higieniczna jak dostanie talon. To wcale nie jest powiedziane że nie może się o niego starać częściej :)

maleńka1227 napisał:
Raz na kwartał to możesz zrobić paczkę żywnościową ,a higieniczna jak dostanie talon. To wcale nie jest powiedziane że nie może się o niego starać częściej :)

swiete slowa moze sie strac o talony na higieniczna albo odziezowa zalezy wszystko od niego

martetta no to może w tym wątku wyrażaj się bardziej precyzyjnie, bo po Twoim wcześniejszym wpisie wychodzi, że do żywnościowej możesz włożyć wszystko a wcale tak nie jest, bo zapomniałaś o tym, że nie do każdego zk można wysłać np. herbatę albo w higienicznej piankę do golenia typu gillette...

mysz821130 napisał:
martetta no to może w tym wątku wyrażaj się bardziej precyzyjnie, bo po Twoim wcześniejszym wpisie wychodzi, że do żywnościowej możesz włożyć wszystko a wcale tak nie jest, bo zapomniałaś o tym, że nie do każdego zk można wysłać np. herbatę albo w higienicznej piankę do golenia typu gillette...

łoj to przepraszam chodzilo mi o to ze higieniczna czy odiezowa paczka jest na talon ktory dostaje skazany i wysyla go poczta lub podaje na widzeniu a zywnosciowa raz na 3 miesiace i nie moze przekroczyc 5 kg
z doswiadczenia wiem ze lepiej jest zanosic niz wysylac ale to zalezy od danego zk lub aś i raczej nie wolno w paczce zywnosciowej podawac nic sypkiego tak mi sie zdaje

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Dzwonił dziś do mnie i jutro będzie miał talon. Mam tylko wątpliwości czy zamiast swetra moge mu włożyć bluze:what: Jutro zadzwonie i się dowiem. I od razu ją zawioze to może szybko ją dostanie.

z tego co wiem można bluzę dresową tylko nie kangurkę i jak paczkę przywozisz na widzenie to po sprawdzeniu na bramie zanosisz ją do sali widzeń więc może cieszyć się od razu- tak przynajmniej miałam ja w 2 zk i prędzej przymkną oko na kilka deko więcej niż 5kg, ale zaznaczam - tak miałam ja.

martetta nie chcę się mądrzyć, ale mam za sobą 3 paczki żywnościowe i 2 higieniczne mimo, że mój siedzi dopiero 4,5 miesiąca...
można dać "coś sypkiego" - niby jak wygląda kawa inka w papierowej puszce albo w ogóle kawa czy tytoń? po prostu trzeba się dowiedzieć jak jest w danym zk, bo z tego co tu inni piszą każdy zk rządzi się swoimi prawami i tak w jednym można kawę a w innym nie, to samo z herbatą, czekoladą nadziewaną i tak do rana można pisać...
jednak najgorsze są paczki higieniczne, bo na talonie pisze np. pianka do golenia, ale ja nie mogę zawieść takiej jak gillette tylko w tubce a widział ktoś piankę w tubce? krem i żel owszem, ale mi pan dyżurny powiedział, że żelu też nie mogę podczas gdy w innym zk jest to totalnie obojętne...

mysz821130 napisał:
z tego co wiem można bluzę dresową tylko nie kangurkę i jak paczkę przywozisz na widzenie to po sprawdzeniu na bramie zanosisz ją do sali widzeń więc może cieszyć się od razu- tak przynajmniej miałam ja w 2 zk i prędzej przymkną oko na kilka deko więcej niż 5kg, ale zaznaczam - tak miałam ja.

martetta nie chcę się mądrzyć, ale mam za sobą 3 paczki żywnościowe i 2 higieniczne mimo, że mój siedzi dopiero 4,5 miesiąca...
można dać "coś sypkiego" - niby jak wygląda kawa inka w papierowej puszce albo w ogóle kawa czy tytoń? po prostu trzeba się dowiedzieć jak jest w danym zk, bo z tego co tu inni piszą każdy zk rządzi się swoimi prawami i tak w jednym można kawę a w innym nie, to samo z herbatą, czekoladą nadziewaną i tak do rana można pisać...
jednak najgorsze są paczki higieniczne, bo na talonie pisze np. pianka do golenia, ale ja nie mogę zawieść takiej jak gillette tylko w tubce a widział ktoś piankę w tubce? krem i żel owszem, ale mi pan dyżurny powiedział, że żelu też nie mogę podczas gdy w innym zk jest to totalnie obojętne...

hmy moj siedzi miesiac i mam za soba 3 zywnosciowe i 2 higieniczne i 1 odziezowa hmy w jednym zk nie wolno bluz z kapturem a w innych kongaro nie wiem najlepiej sie dowiedziec w danym zk lub as do jakiego sie to zawozi

Wyslalas kilka paczek, ale napewno nie na to samo nazwisko.Nie pisz na forum glupot!W zadnym zk nikt nie ma paczek trzech w ciagu miesiaca!W kazdym zk przysluguje jedna na trzy miesiace.

wioletta1234 napisał:
Wyslalas kilka paczek, ale napewno nie na to samo nazwisko.Nie pisz na forum glupot!W zadnym zk nikt nie ma paczek trzech w ciagu miesiaca!W kazdym zk przysluguje jedna na trzy miesiace.

niewidoma jestes co napisalam wyzej te madrala SZTUKA CZYTANIA 1 na kwartal wiec logiczne ze nie na jedno nazwisko

Pewnie to głupie pytanie ale czy do paczki mogę włożyć nadprogramowo zdjęcie dziecka?

Pewnie lepiej ale zanim list dotrze... a paczki zaworze jutro. Czy odzież i art.higieniczne moge włożyć do jednego pudełka? Wiem że ma pozwolenie na te paczki ale nie mam talonu. Czy mimo to przyjmą je?

martetta napisał:
to talon bedziesz miala na bramie ja tak mialam

A ja wczoraj widziałem zakonnicę z pióropuszem na głowie. Też ją będzie widziała?
A jak nie będzie miała "na bramie" to co? Przeprosisz ją? Być może trzeba grzecznie czekać na talon. A być może nie.

myszanda, może po prostu zadzwoń do aresztu i zapytaj czy musisz czekać na talon czy nie?

forg napisał:
A ja wczoraj widziałem zakonnicę z pióropuszem na głowie. Też ją będzie widziała?
A jak nie będzie miała "na bramie" to co? Przeprosisz ją? Być może trzeba grzecznie czekać na talon. A być może nie.

dziewczyna napisala ze ma zgode ten pan jej mnie udzielono takiej info w 2 aresztach ze jesli jest zgoda to talon czeka na bramie

Dzięki martetta za odpowiedź.
forg - jeżeli nie bedzie talonu na bramie nie będe za to winić martetty. Ona napisała jak było w jej przypadku. Na przyszłość - więcej luzu.

To moge włożyć ciuchy i higieniczne razem?

myszanda napisał:
Ona napisała jak było w jej przypadku. Na przyszłość - więcej luzu.

Ona napisała, że będziesz miała talon na bramie. O mój luz się nie martw. Tu jest forum prawne i nalezy być precyzyjnym.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót