M
myszanda
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Ale raczej mało tu prawników i osób z podobnym wykształceniem. Chyba najwięcej osób wypowiada się według własnego doświadczenia.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
myszanda napisał:Ale raczej mało tu prawników i osób z podobnym wykształceniem. Chyba najwięcej osób wypowiada się według własnego doświadczenia.
Tzn mam nadac paczke, napisac na niej nazwisko, adres i nakleic ten talon? a jak talon sie oderwie? nie mozna go wsadzic do srodka, a na paczce po prostu napisac "prasa"?Akte napisał:MM - dziewczyny pisały tu, że paczki były odsyłane. Raz chyba z Białej dużo paczek odjechało przez to, że róg talonu nie był naklejony na paczkę. Ale nie wszędzie są rogi talonu.
Jak wkładasz coś spoza talonu to napisz osobną kartkę, bo jeśli nie odeślą tylko tak jak myślicie wezmą to na magazyn to lepiej, żeby było wiadomo, że coś tam w paczce było, bo równie dobrze może to coś "zaginąć".
maleńka1227 napisał:Nie cały talon ,powinnaś mieć na nim zaznaczony róg do odcięcia z numerem zezwolenia .u mnie jest to u dołu po lewej stronie .A resztę talonu włóż do środka .
solangia napisał:ja mam napisane "niniejszy talon powinien byc naklejony na paczce badz przyniesiony razem z paczka" :|
jak wyjdzie to ja go chyba zabije.
solangia napisał:Tzn mam nadac paczke, napisac na niej nazwisko, adres i nakleic ten talon? a jak talon sie oderwie? nie mozna go wsadzic do srodka, a na paczce po prostu napisac "prasa"?
Jeszcze jedno pytanie. co ile przysluguje talon na prase? .........
moge do paczki dolaczyc list w ktorym go opieprzam?
pola28 napisał:Witam, mam pytanie dotyczące paczki higieniczno-odzieżowej. Dostałam talon z listą rzeczy jake moge wysłać. Chciałam tylko upewnić się co do jednej z nich. Mam wpisany na talonie "sztyft", czy to oznacza że mogę wysłać dezodorant np. w kulce?
Jest to moja pierwsza paczka jaką wysyłam, chciałam mieć pewność że do mnie nie wróci.
Z góry dziękuję za odp. :help:
OCEANIA napisał:ok,ale na tym talonie jest tłusym drukiem info,że w przypadku zamontowania rzeczy spoza talonu,odsyłają całą paczkę...Głowa mi już puchnie :lol:
mysz821130 napisał:w moim przypadku nie można było "podmienić" sztyftu na kulkę...
jeśli chce Ci się studiować etykiety i szukać takiego, który nie ma w składzie alkoholu to możesz, ale ja bym trzymała się ściśle talonu...tak jest bezpieczniej![]()