Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Forg- czy Ty wiesz ile sie czyta ten temat???!!! 132 strony?! ja juz wielokrotnie czytalam rozne tematy.....a jak przychodzi co do czego to teraz wez to znajdz-to czego szukasz tzn odpowiedz na pytanie!!! Dlatego czasami łatwiej i przede wszystkim szybciej jest poprostu napisac Czytanie 132 stron to jakies 3 godziny...

wiem po moim przykladzie...
jak czlowiek czyta temat to niby wie juz wszystko...( zaznaczam ze to jest duuuuzo wiadomosci) a jak cos potrzebuje sie dowiedziec szybko bo nagle pucha w glowie to robi sie problem... po to tu jestesmy.....
ja juz niby duzo wiem i tez z checia pomoge... chodz przyznam ze wciaz sie dowiaduje czegos nowego:)

Ostatnia edycja:
aa0 napisał:
Forg- czy Ty wiesz ile sie czyta ten temat???!!!

"Przeszukaj ten temat" - jest taka funkcjonalność. Nie chcesz, nie umiesz, nie używaj. Ale nie generuj następnych stron.

No widzisz.....tego tez nie wiedzialam....ale zaraz sie rozejrze...

może ktoś mi doradzi

dzwoniłam dziś do tego AŚ w którym jest mój P. , jutro mamy widzenie i chce zostawic w bramie paczkę
przez telefon Pan powiedzial mi niewiele, w kazdym razie ze nic w puszkach,żadnych napoi, kaw 3w1 itp,ani wyrobów domowych. Rozmowa krotko trwala bo cos przerywalo i to tyle zrozumialam. Zrobilam przed chwila zakupy, to jest lista:

*1 paczka kabanosów 450g
*1 paczka frankfurterek 270g
*1 paczka parówek 250g
*1 paczka sera zółtego 150g
*2 paczki szynki zywieckiej 200g
pozatym
*1 śledz w galarecie 200g [hermetycznie zapakowane, w przezroczystym pudelku]
*1 x sałatka jarzynowa 150g [hermetycznie zapakowane w przezroczystym pudelku]

*1 x kawa 100g
* 1 x zabielacz do kawy 200g

w domu mialam to dorzucialm jeszcze :
*1 paczka ciastek LU go! 300g
*1 paczka delicji 150g

jak sądzicie, czy pozycje ktore zaznaczylam na czerwono, przejdą?
niech ktoś kto zna sprawe z autopsji powie, czy jogurty mozna wrzucac?
widze tez, ze z kawą robią problemy, zatem chyba powinna byc mozliwosc kupna kawy w kantynie? bo zabielacz ktory kupilam to raczej no way nie przejdzie...

wyszlo mi tego wszystkiego 2,5kg i nie mam kompletnie pomyslu co bym mogla wiecej kupic zeby dobic do 5kg. Co wy kupujecie swoim facetom? kolejne 2kg kiełbasy??? tymbardziej, że wszystkie kiełbasy i tym podobne które kupiłam maja date maxymalna do 17 kwietnia... z dłuższym terminem nie bylo w sklepie :o
podrzućcie jakieś pomysły bardzo proszę

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Novin ha - w każdej jednostce jest inaczej i w ogóle to też zależy od ludzi co przechodzi, a co nie, ale powiem Ci co do czego ja bym miała wątpliwości - przede wszystkim do tego zabielacza do kawy - sypkie białe rzeczy raczej rzadko przechodzą, sałatka jarzynowa może podchodzić pod wyrób domowy, więc też może odpaść. Co do śledzia to nie wiem, bo nie wiem jak to wygląda.
Jeśli chodzi o kiełbasy itp. hermetycznie zapakowane - one i tak przeważnie są rozkrajane, więc tym terminem przydatności to się nie sugeruj, bo jak rozkroją je to i do 1 kwietnia nie wytrzymają... Chociaż może w Twoim przypadku będzie inaczej, bo nieraz prześwietlają takie rzeczy i odstępują od otwierania ich.
Tak czy inaczej, nie liczyłabym na to, że cokolwiek zostanie do któregoś kwietnia, bo osadzeni zazwyczaj dzielą się paczkami, dzisiaj jeden coś dostaje i reszta też z tego korzysta, a jutro ktoś inny i też tak samo, bo raz, że tam dzielenie się jest czymś naturalnym, a dwa, że tam nikt nie czeka aż coś się zepsuje.
Co do tego co jeszcze możesz dać - nie wiem czy Twój P. lubi słodycze, ale ja zawsze daję czekolady i kremy czekoladowe w plastikowych pudełkach, bo to może spokojnie stać dłużej.
A kawę czy jakąś śmietankę do kawy to na pewno dostaniesz w kantynie.

Akte -rozumiem... dziękuję za taką obszerną odpowiedź. mówisz, że pakujesz swojemu czekolady itp. moj P. lubi tez slodyczne, ale z tego co sie orientuje to slodycze zawsze mozna w kantynie kupic, a te 5kg chcialabym wykorzystac na cos bardziej pozywnego? nie wiem co oni tam dostają do jedzenia i czy jest tego wystarczająco zeby jakos sie najesc... no ale jak juz mowilam, nic procz kiełbasy co by przeszlo nie przychodzi mi do głowy..:confused:

trochę Cię pomęczę jeżeli pozwolisz
możesz wymienić tak jak najkrocej się da [zeby nie zajmowac Ci za duzo czasu] co zwykle pakujesz do takiej paczki?

W zasadzie teraz to większość rzeczy można kupić w kantynie dlatego dobór produktów do paczki jest tak trudny, zwłaszcza, gdy nie można dać nic domowego, bo ja to właśnie głównie takie rzeczy daję w paczce, bo u nas one przechodzą dlatego chyba nic Ci już nie podpowiem... Nieraz dawałam jakieś owoce, albo warzywa jeszcze, ale teraz to owoce cytrusowe rzadko przechodzą, a resztę to w zależności od zmiany często mi rozkrajali, więc z tymi owocami/ warzywami to też nie za fajnie, bo jak rozkroją banana czy pomidora to zanim dotrze do celi to też wiadomo jak wygląda.

Aha, te jogurty, z uwagi na to, że większość produktów jednak się otwiera, a nie prześwietla, to one też raczej nie przejdą, bo się rozleją zanim dotrą do celi.

A i jeszcze jedno, z takich hermetycznie pakowanych rzeczy to jak np. wkładałam ser to jak trafiłam na taki, który opakowanie miał przezroczyste z obydwu stron (żadnych nalepek na całe opakowanie przesłaniających ser), a ser był rozłożony tak wzdłuż opakowania to wtedy mi tego nie otwierali, bo było widać gołym okiem, że niczego niedozwolonego tam nie ma, więc to o ile nie zjedli od razu, była szansa, że poleży trochę dłużej niż dzień:)

Ostatnia edycja:
ja to mojemu wkladalam....
- kiełbasy- wszystkie w przezroczystym opakowaniu
-ser tez i to zolty bialego nie mozna
-wafle takie duze w przroczystym opakowaniu
-herbata owocowa granulowana( na bramie ja przesypywalam do foliwej torebki)
-4 bulki( na bramie kroilam na pol)
-poledwiczki panierowane i kotlety(przekladalam z przezroczystych opakowan do torebek foliowych i po jednej sztuce na pol kroilam)
-duzo kielbasy!!!!-uwierz mi zje to:) i nic sie nie zmarnuje...

wszystkie te rzeczy kupilam w LIDLU!!! cale 5 kg:) co do daty...to te kielbasy wytrzymuja duuuzo dluzej....:)-wiec bez obawy

ForgCo Ty, przepraszam, zacytowałaś? Dopiero teraz to wprowadziłaś w błąd. Cały świat wprowadziłaś w błąd.
To prawda. Tymczasowo aresztowany w areszcie śledczym ma takie samo prawo do paczek jak skazany w zakładzie karnym. Czyli jedna na kwartał o wadze do 5 kg(wraz z opakowaniem) i jakiś określonych wymiarach(przynajmniej w niektórych aresztach/zakładach karnych podane są dopuszczalne wymiary ale to już trzeba szukać na stronach jednostek)

Karolina789 napisał:
To prawda. Tymczasowo aresztowany w areszcie śledczym ma takie samo prawo do paczek jak skazany w zakładzie karnym. Czyli jedna na kwartał o wadze do 5 kg(wraz z opakowaniem) i jakiś określonych wymiarach(przynajmniej w niektórych aresztach/zakładach karnych podane są dopuszczalne wymiary ale to już trzeba szukać na stronach jednostek)

jedna na kwartał tak a Endo napisała jedna w m-cu...

I nie widzisz, że tam jest dopisek, że ten akt prawny jest nieaktualny??
Twoja jak najbardziej wina.

A o co konkretnie pytasz? W jaki sposób paczkę trzymać??
Może zacznij od przeczytania tematu?

czy odziez moze znajdowac sie w paczce z zywnoscia?

Witajcie ;)
Czy może ktoś mnie oświecić ? Byłam na widzeniu w ZK na kurkowej w Gdańsku, tamtejsze władze wystosowały pismo w związku z otrzymywaniem paczek. O paczkach internetowych, chwilowo nie było mowy, ale to było tak sformułowane, że po przeczytaniu 3 x byłam tak nieświadoma jak poprzednio. Może , któraś z pań wie o co chodzi? :o

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót