Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Paczka żywnościowa mu się należy i nie trzeba pisać prośby do prok, a na higieniczną dostanie na prośbę talon i wg tego talonu można zrobić paczke higieniczną,trzeba się dowiedzieć w jednostce w której jest osadzony

Wystarczy przeczytać ten temat - a prościej kodeks karny wykonawczy. Odpowiedź brzmi - "nie". Ale ta odpowiedź nie wyczerpuje tematu - jedynie odpowiada na pytanie.

zamotka86 napisał:
hej czy ktoś wie jak wygląda sprawa paczki w wandsworth? co moge wysłać i jak często ktoś może otrzymać taką paczkę? jakiś limit kg?

hej zamotka86 moj maz siedzial 12 dni na wandsworth. przynioslam dla niego rzeczy do przebrania tzn takie jakie byly napisane na kartce przez angoli lacznie z zaznaczonymi kolorami ubran i skarpet i butow (zadnych innych odcieni bo nie przyjma) aaa i wplacalam pieniadze nie wiecej niz £40 mozna wplacic! o paczce zywnosciowej nic niestety nie wiem moj maz siedzial tam za krotki okres bo potem dostal ekstradycje:( Natomiast wiem jak tam jest z widzeniam jesli chcialabys wiedziac to napisz;) pozdrawiam

Ja dzis robilam pierwsza paczke higieniczno-odziezowa moglam do niej wlorzyc dezodorant w kulce oczywiscie bez alkoholu.mydlo w kostach proszek i inne rzeczy. Pan ktory przyjmowal pozwlil mi wlorzyc list i zdjecia:)

Ja w piątek robiłam żywieniową na Rakowiecką i powiem Wam że przyjmowała ją bardzo miła Pani, która przymknęła oko na nadwagę tej paczki, ale dowiedziałam się od niej też że jak się robi paczkę w kantynie to można tam włożyć rzeczy, które u niej nie przejdą (np słodzik, herbatę, instanty, kisiele, budynie) a pozatym tam można też dołączyć napoje, które u niej też nie przejdą (i one nie są wliczane do wagi paczki). Także jak ktoś ma możliwości finansowe to radzę robić paczkę w kantynie (no i o ile oczywiście partner na to zasługuje);)

Iryna551 napisał:
Ja w piątek robiłam żywieniową na Rakowiecką i powiem Wam że przyjmowała ją bardzo miła Pani, która przymknęła oko na nadwagę tej paczki, )

Myślę, że przełożeni tej pani wyciągną wobec niej odpowiednie konsekwencje za łamanie przepisów.

forg napisał:
Myślę, że przełożeni tej pani wyciągną wobec niej odpowiednie konsekwencje za łamanie przepisów.

Ja mam nadzieję że nie, bo przecież nadwaga niecałe 10 dag nie jest aż taka straszna ;)

Iryna551 napisał:
Ja mam nadzieję że nie, bo przecież nadwaga niecałe 10 dag nie jest aż taka straszna ;)

A ktoś inny powie/napisze, że zabranie Tobie przemocą 50 złotych to nic strasznego ... Paczka może mieć DO 5 kilogramów. Nie ponad.

a jak piszą że po 2 kg więcej przechodzi (przymykają na to oko) to nie ponoszą konsekwencji:?:
a może tylko tak mi powiedziała bo chciałam jeszcze coś dorzucić

Danie komuś czegoś a zabranie przemocą, hmm? Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. Mnie się wydaje, że wystarczy być tylko człowiekiem.

mam pytanie co do gazet i książek, w jaki sposób mogę dostarczyć aresztowanemu jakies gazety i książki do aresztu?

Normalnie listem wyślij.Dowiedz się tylko jaka ilość w danym areszcie jest dopuszczalna.

nie zawsze w liście przechodzi, zależny od wewnętrznego regulaminu. W niektórych jednostkach potrzebna jest zgoda na książki, gazety.

to chyba będzie najlepiej jak poprostu sama sobie zadzwonię do tego aresztu i się wypytam czy można i w jaki sposób

w zk na mokotowie w warszawie, osadzony pisze prośbę do dyr zk o zgodę na gazety, art higieniczne, odzież i generalnie o wszystko, co chciałby mieć, jeśli dyr wyda zgodę, to osadzony dostaje talon, który albo podaje na widzeniu, albo wysyła pocztą i wtedy możesz mu zanieść w paczce wszystko co ma na tym talonie wypisane

W AŚ w Łodzi gazety można przynosić w dowolnych ilościach.Ale już na książki musi być zgoda.A talonów nie ma.

Witam.Mam pytanie odnosnie talonu dla osadzonego:w jakim terminie od zlozenia podania przez osadzonego przysluguje mu talon?

Kate586 napisał:
karina1979 Nie ma na to określonego terminu.

Oczywiście, że jest. Dyrektor - jak każdy organ administracji publicznej - ma określony termin na ustosunkowanie się do pisma złożonego przez osadzonego.

forg napisał:
Oczywiście, że jest. Dyrektor - jak każdy organ administracji publicznej - ma określony termin na ustosunkowanie się do pisma złożonego przez osadzonego.

to jaki jest ten termin? bo raz dostałem go po 2dniach od napisania go, a czasem po ponad miesiącu...szkoda, że wtedy tego nie wiedziałem...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót