Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nie wiadomo czy przyjmą, radze wrzucic do paczki nivea, dla swietego spokoju. po za tym wydaje mi sie, ze jezeli mozna byloby inny to nie byloby podkreslone ze nivea. ehhh

ewcik4 napisał:
Dziewczyny jezeli na talonie mam wpisane krem nivea szt.2! to musi byc koniecznie krem nivea??? czy moze byc nap innej firmy krem lub krem do rak????

Wydaje mi się że nie będzie z tym problemu .
Aczkolwiek co Zk to inny zwyczaj :)

Otorz! moj M. wysłął mi ten talon wraz z listem w ktorym napisał ,zebym mu dała jakis balsam i krem do rak...wiec sadze ,ze talony sa wszystkie na jedno kopyto i zawsze jest wpisany krem nivea! tak mysle...bo jezeli moj M chciałby nivea to by napisał ,ze nivea a nie cos innego....i kurde teraz mam rebus co mu dac????:(

hehe wiesz ,ze o tym samym pomyslałam;) chyba tak zrobie haha

no i rob krem to krem wazne ze z nivea ;)
ostanio robilam paczke mojemu i bylam strasznie zmeczona jak robilam spis jej zawartosci i przeoczylam kilka rzeczy, gdzie skapnelam sie jak juz wyslalam :) wszytsko doszlo normalnie, jak cos im nie bedzie pasowalo to najwyzej odeslą albo dadza bez kremow. mysle ze nie bedzie problemu, bo glownie chodzi o to zeby kosmetyki nie mialy alkoholu i nie wzbudzaly podejzen. osadzeni maja dziwne pomysly, ostatnio nawet chcialam dac ryz do paczki to mi powiedzieli ze nie mozna dawac ryzu, potem sie okazalo ze se robia z tego wino :D

Usazz! Hehe dobre z tym ryzem:) Wiec zawiozłam paczke... kupiłam krem 1 nivea 2 innej firmy i przyjeli bez problemu... widziałm ,ze chodziło im bardziej o to aby sie sztuki zgadzały niz jakas tam firma... wiec super:) Moj "mały" bedzie sie kremował do woli ;) Ale zeby nie było tak kolorowo to szanowny pan x nie przyjoł mi grzałki! ;( bo stwierdził ,ze to jest 500wat a miała byc DO 300wat:( Noooo rzeczywiscie wieziennictwo zbiednieje jak takimi watami sie pociagnie...a moze pomyslał ,ze wysadza ich tym "cudem" w powietrze!!!??? Bo dla mnie grzałka to grzałka! a dla nich niestety nie! masakra jakas! Czasem wydaje mi sie ,ze niektorzy na paczkowni siedza tam za kare i tylko czekaja zeby pokazac szaraczkowi kto tu rzadzi!

ewcik4 napisał:
Noooo rzeczywiscie wieziennictwo zbiednieje jak takimi watami sie pociagnie...a moze pomyslał ,ze wysadza ich tym "cudem" w powietrze!!!???

Blisko, blisko .... Po pierwsze prąd osadzonych opłacany jest z NASZYCH pieniędzy. Jakoś nie słyszałem, by osadzeni sami opłacali energię, którą zużyli.
Po drugie ... większość więzień to stare budynki. Instalacje elektryczne są pewnie obliczone na jakieś tam obciążenie. Zastanawiał się ktoś, dlaczego w celach nie ma czajników elektrycznych? Przecież są o wiele bardziej bezpieczne w użytkowaniu ...

forg napisał:
Blisko, blisko .... Po pierwsze prąd osadzonych opłacany jest z NASZYCH pieniędzy. Jakoś nie słyszałem, by osadzeni sami opłacali energię, którą zużyli.

forg a może orientujesz się jaki jest koszt utrzymania jednego skazanego na miesiąc i mógłbyś to tutaj napisać? Bardzo mnie to ciekawi, bo spotkałam się z opiniami, że jest to 2500zł/mc:!:. Nie wiem jak to jest możliwe w sytuacji, kiedy ja mojemu muszę zapewnić wszystko - od papieru toaletowego, mydła, poprzez wszystkie pozostałe środki czystości, artykuły papiernicze, ubrania, i inne duperele. Ciepłej wody brak, jedzenie - jeśli nie "załatwi" sobie dodatkowych porcji to głoduje... na co więc idą te NASZE pieniądze?? :-x

smuteczek bo koszt utrzymania więźnia to nie tylko wyżywienie, czy zapewnienie mu "lokum", to także pensje dla pracowników SW, rachunki, opłaty itd

ewcik4 napisał:
Ale zeby nie było tak kolorowo to szanowny pan x nie przyjoł mi grzałki! ;( bo stwierdził ,ze to jest 500wat a miała byc DO 300wat:( QUOTE]

nie przejmuj sie ;) u mojego to se sami grzałki skladaja 230W :D Fajnie, ze przyjeli Ci te kremy bez problemu. Ostatnio stalam w kolejce do paczkowni, przede mna byla kobieta, ktora przywiozla swojemu ciuchy i na talonie bylo napisane "czarne dresy" a dziewczyna przywiozla granatowe, to ledwie jej przyjął ;|

Wiem ,ze oni tam sobie poradza...z niczego grzałke zrobia...haha ;) ale wpienił mnie z ta grzałka:( dobrze ,ze kremy wzioł bo bym go chyba pobiła :) heheh

Proszę nie zaśmiecać wątku - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam:)
Mąż przebywał w AŚ w Gliwicach i tam dałam mu paczkę żywnościową, niedawno został przeniesiony do ZK w Raciborzu, czy z tytułu przeniesienia może dostać drugą paczkę żywnościową? Czy jest to gdzieś odnotowane?
Co do grzałek i czajników elektrycznych- w Gliwicach mógł mieć czajnik do 1000W, a w Raciborzu może mieć tylko grzałkę do 300W:(
Wydaje mi się że to przez starą instalacje elektryczną-przy dwóch grzałkach korki wybija.
No i nie rozumiem tego że piżamę mu wzięli do magazynu...:( W Gliwicach mógł ją mieć a w Raciborzu nie... Chyba nie bez powodu jest to z jednych najcięższych więzieni...
Pozdrawiam

Blanka987 jedna paczka żywnościowa na kwartał chyba że ma zgodę na dodatkową. Wszystko notują.

Mój brat dostał talon na paczkę odzieżowo-higieniczną. Wiem tylko tyle, że musi być ona w kartonie. Zostanie dostarczona osobiście na bramie, czy trzeba ten karton podpisać?? Może to być karton po odkurzaczu czy trzeba kupić biały karton na poczcie?? Jeśli na talonie nie ma wyszczególnionej wagi to chyba nie ma ograniczeń, mam rację??

karton podpisany imieniem , nazwiskiem i imieniem ojca
do środka musisz włoży spis wszystkiego co się tam znajduje[to co jest wyszczególnione na talonie ma by w paczce]

Jeżeli zanosisz pazke osobiscie na brame lub paczkowni...nie trzeba miec kartonu! Wszystko jest przyjmowane w reklamowce! Przynajmniej jest tak we Wrocławiu:) Widziałam jak ktos przynosił paczke w kartonie to kazali przepakowac do reklamowki! Jezeli masz talon na odziezowo-higieniczna nie trzeba nic podpisywac.Dajesz talon i mowisz dla kogo nie ma ograniczenia kg ale moga byc tylko te rzeczy ktore sa wypisane w talonie!Nic nie dokładamy ;) Jesli chodzi o paczke zywnosciowa ograniczenie do 5 kg.i cały spis zawartosci paczki musi byc:) Ostatnio zawiozłam 5kg mięska pieczonego w domku..wiec chłopaki mieli niedzielny obiadek jak nalezy :)

Wszysko zależy od zakładu,ale na ogół musi być w kartonie.Lepiej go mieć bo reklamówkę zmieścisz w kieszeni.A jak się uprą to trzeba szukać....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót