Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja wrzucam zawsze dużo płatków śniadaniowych, mleko w proszku i dużo słodyczy, herbatę granulowaną

Bardzo proszę o nie robienie z tematu "paczki" wątku pod tytułem "upodobania kulinarne mojego więźnia" - dwa posty z wpisami "a mój lubi: ..." wyfrunęły w siną dal.

ja dałam pasztety, szynki pakowane w takich miekkich opakowaniach serki rozne i topione i takie do chleba paprykarz. dalam tez batony wafelki czekolady slodkie chwile gelwe kisiele i budynie oczywiscie kawy i herbaty, dalam tez takie dania w 5 min i zupki ale mi oddali

Forg ja chciałam dobrze, chciałam napisać co można włożyć do paczki. Sama miałam problem ze zrobieniem pierwszej paczki. Dlatego uważam, że to się przyda.

wieczny_smutek napisał:
Forg ja chciałam dobrze, chciałam napisać co można włożyć do paczki.

Przecież Twój wpis został ... Wyleciały wpisy użytkowników: maxika, kassia1980 oraz przed chwilą usazz.

Skoro w watku o paczkach nie mozna napisac o tym co do niech wlozyc (bo wiadomo nie wszedzie wszytsko mozna) to gdzie inni maja sie tego dowiedziec jak nie w watku o paczkach ? :)

usazz napisał:
Skoro w watku o paczkach nie mozna napisac o tym co do niech wlozyc

Można napisać.
Niekoniecznie natomiast interesujące są upodobania używkowe "Twojego".

zalamana192837 napisał:
co byscie dali na paczke zywnosciowa. Mam dopiero 2 kg a nie mam pomyslow co jeszcze zrobic;(( praktycznie same slodyczke kupilam, no i gorace kubki, bo jeszcze kupic.?? piszcie;(( bo do srody musze zrobic paczke i zawiesc mojej przyszlej tesciowej

gorące kubki moga nie przejsc ( bynajmniej u nas tak jest), natomiast słodycze, słonecznik łuskany, fasola jaś, makaron, ciecierzyca, kotlety schabowe, mieso pieczone, kawa, herbata, platki owsiane, musli, platki sniadaniowe z tego sie napewno tam uciesza:)
robie paczki bardzo często i zawsze to przechodzi.

Laura-a napisał:
gorące kubki moga nie przejsc ( bynajmniej u nas tak jest), natomiast słodycze, słonecznik łuskany, fasola jaś, makaron, ciecierzyca, kotlety schabowe, mieso pieczone, kawa, herbata, platki owsiane, musli, platki sniadaniowe z tego sie napewno tam uciesza:)
robie paczki bardzo często i zawsze to przechodzi.

fasola jas?? a gdzie oni to ugotuja??po co im to?a wyroby swoje nie wszedzie przechodzą zalezy jaki zaklad karny

no jakoś sobie radzą:) maja wiadra, grzałki czasem nawet garki i patelnie. jest nawet kuchenka na oddziale. Moj mąż cały czas wymyśla jakies nowe rzeczy do jedzenia.

nawet kiedyś mięso na kebaba przeszło:)

witam. bede robila paczke, ale moj M. chce zebym zrobila mu ja w kantynie bo twierdzi ze nie bd mogl potem nic kupic tam jak paczke dostanie z wolnosci. on pali, wiec prosze powiedzcie jak to jest z papierosami? czy moge wlozyc je do paczki z wolnosci? (slyszalam ze nie mozna) a jesli zrobie mu paczke z wolnosci to czy moge mu dokupic do niej w kantynie papierosy? prosze o szybka pomoc..

W ZK, w którym mój przebywa- nie można wkładać tytoniu do paczki. Można się w niego zaopatrzyć tylko w kantynie. Ale z koleji w innym ZK, jak robiłam mu paczkę to możnabyło wsadzić tam tytoń i przeszła. Myślę, że musisz podać konkretnie o jaki ZK chodzi, bo wtedy dostaniesz konkretną odpowiedź, bo wiadomo co ZK to inny obyczaj.

obecnie siedzi w zk karnym w Płocku na przejsciowce

ewcia1111 w Płocku w kantynie można kupić tytoń, Jeśli zrobisz paczkę na wolności to nie będziesz mu mogła nic już dołożyć z kantyny do paczki

ewentualnie w kantynie możesz mu zrobić drugą paczkę bo te z kantyny można robić na każdym widzeniu a z wolności co kwartał

zerosix napisał:
bo te z kantyny można robić na każdym widzeniu

Nie jest to prawdą. Są jednostki, gdzie można podczas widzeń zrobić zakupy a są takie, gdzie tylko poczęstunek i nie można go zabierać do cel.

A jak widać na stronie ZK Płock - tam obowiązuje ta druga zasada.

we wojkowicach też jest napisane że więzień nie może nic zabierać z widzenia ze sobą a rzeczywistość jest zupełnie inna biorą nawet napoczęte ciastka cukierki soki itp po prostu wszystko

ja nie moge jeszcze chodzic na widzenia ale jak jego mama byla to musiala zabrac to czego on nie zjadl. wiec musze poprosic o zgode na bramie na zakup tytoniu? czy jak to zrobic? jutro ide na pierwsze widzenie wiec prosze o pomoc

ewcia1111 napisał:
ja nie moge jeszcze chodzic na widzenia ale jak jego mama byla to musiala zabrac to czego on nie zjadl. wiec musze poprosic o zgode na bramie na zakup tytoniu? czy jak to zrobic? jutro ide na pierwsze widzenie wiec prosze o pomoc

o nic nie musisz prosić na bramie po prostu wchodzisz na widzenie i w kantynie kupujesz wszystko co łobuzowi dusza zapragnie

i normalnie tyton bd mogl wniesc na cele ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót