Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
maxika napisał:
A w katynie można kupić kawę rozpuszczalną w słoiku i nawet puszki.:mad:....że co niby tym się nie okaleczą......czy o zarobek kantyn chodzi:?:
Tak jest, chodzi tylko i wyłącznie o zarobek kantyn, bo przecież osadzeni normalnie w celi mają kubki, szklanki to niby, że co - tym wolno się im okaleczyć, a słoikiem od kawy to już nie! I w ogóle w kantynie, w której ja robię zakupy są właśnie dostępne i kubki i szklanki... Zresztą oni jak chcą to mogą się wszystkim okaleczyć, mogą się pociąć maszynkami, uderzyć głową w łóżko, napić się wrzątku, żeby poparzyć sobie przełyk... Po prostu pełna gama samookaleczeń i bez słoika po kawie.

Ostatnia edycja:
... z tymi talonami to może być różnie, w ZK Białołęka nie potrzebny jest talon na paczkę odzieżową...

anusia_78 napisał:
... z tymi talonami to może być różnie, w ZK Białołęka nie potrzebny jest talon na paczkę odzieżową...

Całkiem możlie ,ja tylko piszę jak było w AŚ w Śremie,Poznaniu i teraz w ZK w Krzywańcu tam musi być talon na paczkę odzieżową:ok:Jak to mówi mój W ZK to państwo w państwie.

Moi drodzy czy jak mojemu do paczki żywnościowej chce włozyc kawałek ciasta, to czy oni beda je rozcinac? I czy lepiej produkty typu wedliny , czy jakies kiełbasy pakowac w folie ,czy tez w plastikowe pojemniki?

I czy jak na stronie AS nie ma nic o produktach sypkich , to mozna bez wachania dać do paczki jakies kisiele, czy budynie?

mm1929 napisał:
Moi drodzy czy jak mojemu do paczki żywnościowej chce włozyc kawałek ciasta, to czy oni beda je rozcinac? I czy lepiej produkty typu wedliny , czy jakies kiełbasy pakowac w folie ,czy tez w plastikowe pojemniki?

I czy jak na stronie AS nie ma nic o produktach sypkich , to mozna bez wachania dać do paczki jakies kisiele, czy budynie?

Po raz kolejny należy powtórzyć: Co ZK to obyczaj, wszystko zależy od jednostki w jakiej przebywa osadzony ;)

mm1929 napisał:
Moi drodzy czy jak mojemu do paczki żywnościowej chce włozyc kawałek ciasta, to czy oni beda je rozcinac?
Raczej rozkroją. A reszta tak jak było już pisane, trzeba się rozeznać co można, a czego nie można dać w paczce w danym ZK/AŚ. Ale z tym rozkrajaniem to raczej wszędzie tak samo zaglądają do takich rzeczy jeśli mają czas i ochotę.

mam 2 pytania : czy te paczki podaje sie na kwartal roku czy miesiaca?? i czy jak dodam zdjecie do takiej paczki zywnosciowej to je dostanie??

Zdjęcie lepiej wyślij pocztą a co do tej paczki to znaczy należy mu się raz na trzy miesiące. Co do żywności różnie raz przecinają raz nie to zależy jaki strażnik przyjmuje

FARTSALON odpowiadał na pytanie mm1929 w drugiej części zdania isa23.
Mam pytanie, czy jeśli dostarczę w piątek paczkę na bramę, to dostanie ją tego samego dnia (chodzi o to, że chce tam włożyć sernik i nie chce żeby się coś z nim stało)?

Ale co trudno zrozumieć poprostu jak ma dobry chumor to przyjmnie bez przecinania a jak nie to będzie tną, mi się przydażyło że kazali mi odwijać kazdy cukierek z papierka, byłam też świadkiem jak listonosz przyniusł paczki i na 10 przyjeli tylko 2

nie chce wysylac poczta! wyslalam listy ponad miesiac temu i jeszcze zaden nie doszedl to jest przegiecie

... dzisiaj pojechałam do ZK żeby zostawić paczkę żywnościową na bramie, bardzo pilnują żeby nie przekroczyła 5kg. wszystko zostało przyjęte, tylko czekolady, wafle princepolo, batony bajeczne - musiałam rozpakować z papierków.... ;)

Justice - tak dostanie tego samego dnia.
I jeszcze raz powtarzam:
Styczeń, luty, marzec - 1 paczka w tym okresie
Kwiecień, maj, czerwiec - tak samo
i analogicznie.

Akte napisał:
Justice - tak dostanie tego samego dnia.
I jeszcze raz powtarzam:
Styczeń, luty, marzec - 1 paczka w tym okresie
Kwiecień, maj, czerwiec - tak samo
i analogicznie.

ewentualnie możesz zrobić paczke na kolege z celi wtedy i tak się tym dzielą

a nie lepiej zadzwonić do wychowawcy i poprosić o dodatkowy talon żywnościowy.

zerosix napisał:
nie takie świństwa sobie robią POLECAM

A o co Tobie chodzi w tym wpisie??
Generalnie jak się okaże, że osadzony kombinuje z paczkami - nie będzie działało to na jego korzyść.
A "talonu żywnościowego" - nie ma. I na telefon nie załatwia się dodatkowej paczki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót