Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zerosix - kolega sam z siebie nagle celi nie zmieni, żeby zgarnąć sobie paczkę, ale nad przerzutami z celi do celi nie mamy władzy i nieraz już się z tym spotkałam, że paczka na kumpla, a później prośby do wychowawcy, żeby tamten mógł się podzielić nią z innym osadzonym (czyt. właścicielem paczki:))

mam pytanie jesli podalam osobiscie paczke i ja przyjeli po przejzeniu przeswietleniu to czy mozliwe jest ze ja odesla spowrotem??czy jesli by im sie cos nie podobalo to oddaliby odrazu??

zaznacze ze oddali mi konserwy a reszte przyjeli

Proszę używać opcji "edytuj" a nie pisać posta pod postem. - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mój P. zawsze przed świętami załatwia dodatkową paczkę,tak więc wysyłam mu 10 kg.

dziewczyny prosze pomozcie!! wlasnie sie dowiedzialam jak bardzo rodzice mojego k maja go w d.... doslownie jego matka mi ciagle klamie minal juz miesiac a nawet jescze mu odziezy nie podali!! ale do rzeczy powiedcie co jest potrzebne zeby podac mu odziez zaznacze ze talon i jakiekolwiek widzenia dostala tylko matka jest na as i pani prokurator nawet nie chce ze mna rozmawiac co mam zrobic :mad:

talon dostaje osadzony i przewaznie wysyla go wraz z listem, moj dostal talon na odziez po 3 miesiacach i to jest "normalne" bo wczesniej nie chca wydawac ;| .... wyslij mu paczke a w niej tytoń jak bedzie mu cos potrzebne to sobie "kupi".

ale matka dostala ten talon, tylko ma to gdzies i nawet nie chce sie jej na widzenia przyjedzac!! a ja bym mu chciala podac choc majtki bo nawet tego nie ma...

o kurcze. za duzo nie zdziałasz bedac za granica. przyjezdzasz do polski czasami czy jak ? moze wtedy zajdz do niej.

nie moge bo to prawie 1000 km stad przyjezdzam ale co mi to da. on nie moze napisac jakiejs prosby zeby mu ta paczke z ubraniami przyjeli??

a jak jest w as na sankcji to moze przyjmowac paczki zywnosciowe??

Ostatnia edycja:
On może się postarać o nowy talon tylko musi powiedzieć że tamten gdzieś się zawieruszył i wtedy dadzą mu kopię a on powinien to wysłać tobie.Co do paczek żywnościowych to tak przysługuje mu jedna na trzy miesiące.

a bez talonu nie mozna?? np zeby napisal prozbe zeby mu przyjeli te rzeczy bez talonu??

isa23 napisał:
a bez talonu nie mozna?? np zeby napisal prozbe zeby mu przyjeli te rzeczy bez talonu??

Nie, nie można. Musi mieć talon an odzież. Jeśli czegoś mu brakuje niech idzie do Wychowawcy i prosi o talon na paczkę odzieżową- może dostanie, a na pewno bez talonu nikt nie przyjmie

bo jeden koles ktory siedzial z nim w celi mowil ze wystaczy zeby on napisal prosbe na brame zeby przyjeli ta paczke

Ja kiedyś próbowałam dać paczkę bez talonu , bo faktycznie zgubiłam gdzieś ten talon to mi nie przyjeli dzwoniłam więc do wychowawcy powiedziałam jak sprawa stoi że talon zgubiłam i poprosiłam o duplikat, a żeby było szybciej z dostarczeniem tej paczki to wychowawca zostawił mi talon na bramie,bo jak by szedł listem to wiadomo miesiąc czekania.

czyli moj moze poprosic wychowawce zeby zostawil ten talon na bramie bo numeru nie mam a z k moge sie jedynie przez osoby trzecie kontaktowac....

Poszukaj przez internet nr. tel. i zadzwoń powiedz że chcesz rozmawiać z wychowawcą podasz imię i nazwisko twojego oni cię przełączą poprosisz o duplikat i zostawienie na bramie tego duplikatu ,albo nowego talonu.

FARTSALON napisał:
Poszukaj przez internet nr. tel. i zadzwoń powiedz że chcesz rozmawiać z wychowawcą podasz imię i nazwisko twojego oni cię przełączą poprosisz o duplikat i zostawienie na bramie tego duplikatu ,albo nowego talonu.

raczje nie porozmawai z wychowawcą prze telefon niestety tak było w Wojkowicach

Czesc jestem nowa na tym forum... Mój misiek jest w as od 2 dni juz zdarzylam mu zaniesc paczke zywnosciowa i chcialam sie dowiedziec jak jest z paczka higieniczną, czy trzeba miec na nia jakies pozwolenie, czy jak to jest??
Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót