Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To tak trudno zadzwonić do zk i zapytać?
Po za tym nikt nie jest wróżką i nie powie czy paczka dotrze na czas. A jeśli np. poczta zastrajkuje...

Anetosia- Wyślij paczkę priorytetową czy jakąś taką by szybciej doszła.. od mojego Listy priorytetowe mam na następny dzień, góra za dwa dnia dni.. mimo, że jest ode mnie ok 100 km. Z paczką może będzie podobnie

Tak, a później w następnym kwartale możesz wysłac następną paczkę. Najlepiej dowiedziec się dokładnie co można, a czego nie- dzwoniąc do ZK lub spytaj się swojego faceta, bo to różnie bywa. Co ZK to inny obyczaj :) . Jeżeli cos im będzie niepasowac to poprostu odeślą paczkę, dlatego lepiej miec pewnośc, że daną rzecz można przesłac w paczce. Bo nie wpędzasz się wtedy w niepotrzebne koszty.

Nie wiem jednak co do bonu.

hej.mam pytanko.otóż bylam w zk i podalam paczke zywnosciowa.i tak stwierdzilam teraz juz w domu , ze nie podpisalam do kogo jest ta paczka tylko nakleilam liste i napisalam nadawce czyli mnie. dojda jakims sposobem do kogo to????czy mam do nich dzwonic? prosze o odp

Jak wysyłącie paczki ? Przez poczte polską ? ekonomiczne czy priorytetowe ?
boje sie że jak wyyśle paczke w poniedzialek to ona nie dojdzie do czwartku, a MUSI. :(

Ja wysyłam przez pocztę polską- paczką priorytetową i mój ma ją już na drugi dzień (jeśli paczka pójdzie do 15). Antesosia dojdzie do czwartku, jeśli wyślesz priorytetem. No chyba, ze poczta zastrajkuje, ale nic na ten temat nie słyszałam ;)

na tym talonie co dostałam.
To tam nigdzie nie ma wypisane co mam mu dac. Napisal mi to w liście.
Czy to powinno pisac na tym talonie ??

Ostatnia edycja:
anetosia z reguły jest napisane na talonie co możesz podać,ale może w waszym zk jest inaczej?

Ewa co do wysyłania paczek ,to różnie bywa ja musiałam podać paczkę do 12ej żeby doszła na następny dzień,więc proponuje spytać na poczcie.

ja postanowilam sama zawiezc paczke jednak.Jakos nie ufam poczcie ;)
a jeśli chodzi o te pouczenie to jest. Tylko wczesniej wyczytalam ze dziewczyny pisały że na talonie pisze np. torba hermetyczna itd. A u mnie takie rzeczy nie pisza. Tylko ze alkoholu nie no i papierosow. Może któraś z Was sie orientuje do której w ZK Racibórz można przywozic paczki ? cHociaz i tak tam jutro zadzwonie :) żeby wiedziec na 100%

A jeżeli chodzi o takie rzeczy jak pare skarpetek i slipków to musi ten ktoś zrobić na to wypiskę i uzyskać zgodę czy bez problemu mogę to zawieź i zostanie mu to dostarczone ??

czarnadzaga na to musisz miec talon czyli inaczej wypiske. Bo tak to nie przejdzie, musi byc zgoda od wychowawcy

czarnaDzaga5
Jeśli chodzi o skarpetki, slipki i zwykłe t-shirty, to możesz spokojnie zawieźć tylko nie za dużo sztuk (ok 3 mi przeszło 5) W tym samym dniu zostało to doręczone.

dariina wiec w jakim zakladzie siedzi Twoj ze to przechodzi bo jak przeczytalam to nie moglam uwierzyc u mnie SW odrazu powiedzialo ze nie ma mowy.
czarnaDzaga5 a Twoj jest juz jako osadzony czyli przebywa w ZK czy tymczasowo aresztowany

przeszło to na AŚ i ZK Tyle że na Zk tylko skarpetki i slipki. dziwne że u Ciebie nie przeszło :/ U mnie była taka sytuacja, że jeden pan ze SW nie był doinformowany ale kolega potwierdził że można...

Nie, nie, nie On nie jest jeszcze na karnym, jest tymczasowo aresztowany ale siedzi juz na nim przeszło 3 miesiące.

Więc mogę wziąść te skarpetki i slipki bo teraz nie wiem.. a w środę mam widzenie :P

Mi też wiadomo, że na wszystko trzeba mieć talon. Zresztą K. już taki talon dał mi i były na nim zapisane w sumie tylko: bokserki, skarpetki, koszulki. Wszystko podane w dokładnej ilości. Tak więc z tego co mi wiadomo na każdą paczkę odzieżową ( w tym są też skarpetki i inne ) oraz chemiczną, trzeba mieć talon
Zresztą sam funkcjonariusz SW powiedział na widzeniu jednej Kobiecie, że taki talon jest niezbędny ( Jej syn dopiero przyjechał do ZK i nie miał nic ze sobą )

Ostatnia edycja:
mituska napisał:
czarnadzaga na to musisz miec talon czyli inaczej wypiske. Bo tak to nie przejdzie, musi byc zgoda od wychowawcy

Talon dostaje się od wychowawcy na paczkę higieniczno-chemiczną. Sa na nim wyszczególnione rzeczy które osadzony wpisuje w proźbie do wychowawcy. Wkłada się go do, lub przykleja na paczkę.

Wypiska sa to zakupy robione w kantynie więziennej (lub sklepie w przypadku niektórych zakładów otwartych) przez osadzonego za pieniądze które ma na koncie więziennym.

czarnaDzaga5 napisał:
Więc mogę wziąść te skarpetki i slipki bo teraz nie wiem.. a w środę mam widzenie :P

Weź dużo to nie waży, najwyżej nie przyjmą. Powinni przyjąć, ale prawidłowo powinno się mieć talon.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót