Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ale on sam nie wiedział jaką herbatę mogę wnieść nawet stwierdził, że jak mogę, żebym zobaczyła czy na forum ZK Koronowo nic nie pisze,np: co do herbaty, albo żebym się zapytała. To kazałam iść mu się dowiedzieć, bo to jego zadanie mi styknie, że paczkę wiozę (paczki). No i poszedł z tego co wiem i został tak poinformowany, może faktycznie na odczepnego mi powiedział. Ale jakby mu zależało na tej w torebkach to by mi powiedział, że można w torebkach.

endorfinalna napisał:
Ale on sam nie wiedział jaką herbatę mogę wnieść nawet stwierdził, że jak mogę, żebym zobaczyła czy na forum ZK Koronowo nic nie pisze,np: co do herbaty...
Młoda, a ja pisałam na forum ZK Koronowo, że nie można herbaty w torebkach:
Akte napisał:
W styczniu zmieniła się lista produktów, które nie mogą być przesyłane w paczkach (dop. ZK Koronowo) - ogólnie lista jest długa, ale to, co pamiętam tak na teraz poza tym, co było już mówione - serki homogenizowane, kawa rozpuszczalna, herbata w torebkach, owoce cytrusowe, orzechy.
;)

I wyobraź sobie Forg, że nie wiedziałam tego od f-szy, ale mój X mi to powiedział;)

Ale zdarzyła mi się za to inna sytuacja, X mi powiedział, że w paczce może być cukier. Idę z tym cukrem, a mi f-sz mówi, że cukier odpada... Ale ja prędzej sama przeczytałam wykaz, bo oczywiście po Iksie musiałam wszystko i tak sprawdzić i taka rozmowa:
- Ale na liście nie było cukru w produktach niedozwolonych, wiem, bo czytałam wykaz
- Nie no coś tam było, że nie można produktów sypkich
- No jak nie można, jak pan mi właśnie kawę przesypuje, a ona to sypka nie jest?
- Yyy, zaraz sprawdzę
Szuka na wykazie i szuka i serio nic tam przy rzeczach sypkich na temat cukru nie ma, ale co mi mówi: Ciemne sypkie rzeczy można, ale białych nie. Po czym idę do poczekalni i znowu czytam wykaz, z którego nadal nie wynika, że cukru nie można... No to nie można zrobić nowego wykazu, który by miał i bramowy i odwiedzający do wglądu tylko ściema na poczekaniu, że białych sypkich nie można?

Ostatnia edycja:
Witam, mam takie pytanko wysylalyscie moze paczke do Aresztu kurierem? Dochodza, czy tylko poczta mozna?:mad:

Można, byleby kurier dotarł w wyznaczonej porze. Jaka ona, ta pora - trzeba dopytać na bramie.

Kemi otóz dobrze trafiłaś z tym pytaniem, bo ja akurat pracuje w pewnej firmie kurierskiej. Czasami zdarza się, że ktoś wysyła paczkę za pośrednictwem kuriera i jak najbardziej docierają.

Kemi Ja wysyłałam kurierem i bez problemu dochodziły, przez pocztę też, fakt że przez pocztę taniej. W jednym ani drugim przypadku nie dzwoniłam na bramę z pytaniem do której paczki przyjmują. Zawsze dotarła:)

asienka555 napisał:
Kemi Ja wysyłałam kurierem i bez problemu dochodziły, przez pocztę też, fakt że przez pocztę taniej. W jednym ani drugim przypadku nie dzwoniłam na bramę z pytaniem do której paczki przyjmują. Zawsze dotarła:)

wygląda to tak iz jeśli kurier się nie wyrobi to jego obowiązkiem jest przekazanie paczki z samego rana na nastepny dzień

Z tego co wiem to osoba która sama dostarcza paczki ma wyznaczone godziny, natomiast kurier czzy też poczta jest zupełnie inaczej traktowana. Paczki z takich firm są odbierane dłużej.

Akte to prawda z tymi białymi sypkimi rzeczami :) Mojemu tygryskowi wychowawca powiedział, że w takich produktach łatwiej jest przechowac narkotyki :D

z tymi białymi sypkimi rzeczami to oni sami się w tym kręcą. Jak zanosiłam paczkę, w środku miałam 2 paczki śmietanki do kawy, to jedną mi oddał (z uwagi ze to białe i sypkie jest) a drugą zostawił :) Logiki w tym brak, ale dobrze ze chociaż ta druga paczka przeszła. Cukier też przechodził.

Najprawdopodobniej, bo trochę dziwna sytuacja. :what:

dziewczyny czy do paczki zywnosciowej moge dodatkowo wsadzic koperte z lekami ktora bedzie zaklejona a na niej przyklejony talon na leki ?czy wszystko ma byc osobno...a i czy list tez moge wsadzic?

xxx24 zadzwoń do zk i spytaj ,bo w jednym zk przejdzie w innym nie.może być też tak że lepiej jak wrzucisz razem bo osobno zostanie potraktowane jako dodatkowa paczka i nici z dostarczenia.zadzwoń i spytaj

ok :) powiedza ze dzwonie z bzdurami a oni maja tyle roboty :) ryzykuje i wsadzam wszystko razem ..zobaczymy

no może tak powiedzą ,ale ja wolałabym się upewnić ,niż poźniej miałby czegoś nie dostać

Dziewczyny...
mam pytanie.Z racji tego że niestety ale nie mam już dzis czasu czytać całego tego wątku. To zapytam teraz :
Czy jeśli bon ubraniowy,który wysłał mi mój K. jest ważny do 30 września, a do mnei jeszcze nie dotarł[ myśle że powinien byc dzis badz jutro] to czy jest szansa że jeśli wyśle to w tym tygodniu to on to jeszcze dostanie ? [ZK mieści się jakieś.90 km od mojego miejsca zamieszkania] .
I czy paczke żywnościową,moge wysyłać kiedy chce? Czy to też takie jakies bony są ? I do któregos ważne ?
Bo jeszcze nie wysyłałam i nie mam zielonego pojęcia nt temat.

anetosia napisał:
Dziewczyny...
mam pytanie.Z racji tego że niestety ale nie mam już dzis czasu czytać całego tego wątku.

A ktoś, za jakiś czas będzie brnął przez setki razy zadawane pytania. Bo komuś nie chciało się użyć funkcji "przeszukaj ten temat". Ech ...

forg- zbyt dużo mam pytań żeby przeszukiwać całe forum nt temat. A ileż razy szukałam już czegoŚ z funkcją "przeszukaj ten tamat" i znalazłam mnóstwo watków ale zero konkretnych odpowiedzi na moje pytanie.

Sądze, że paczka ubraniowa powinna dotrzeć na czas.

A paczki żywnościowe można robić co kwartał. Nie może jednak przekroczyć 5kg i trzeba uważać na to co się wkłada, bo nie wszystko przechodzi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót