Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zerosix napisał:
a to nie wszedzie można w grudniu przekazać dwie paczki tzw jedna kwartalna i jedna świąteczna??

Akurat nie wszędzie i nie w każdej jednostce każdorazowo co roku. To zależy od podjętej decyzji przez dyrektora.

zerosix nie ma takiego czegoś jak paczka świąteczna.
Art. 113a.
§ 3. Skazany ma prawo otrzymać raz na kwartał paczkę z żywnością o ciężarze nieprzekraczającym wraz z opakowaniem 5 kg. W uzasadnionym wypadku skazany może otrzymać, za zgodą dyrektora zakładu karnego, paczkę przekraczającą dopuszczalny ciężar.
§ 7. Dyrektor zakładu karnego może, na wniosek lub po zasięgnięciu opinii lekarza, zezwolić skazanemu, ze względu na stan jego zdrowia, na dokonywanie dodatkowych zakupów artykułów żywnościowych i otrzymywanie paczek o większym ciężarze.

Art. 138. Nagrodami są:
13) zezwolenie na otrzymanie dodatkowej paczki żywnościowej

Nie ma innych możliwości. Święta nie mają tutaj nic do rzeczy :o

czy skarpetki muszą być wyszczególnione na talonie?bo mój facet napisał mi żebym mu w paczce przesłała skarpetki i obcinaczki a na talonie tego nie ma i teraz nie wiem czy mogę to włożyć .

megi11 napisał:
Jeśli tego nie ma na talonie to ci raczej nie przyjmą.

anja75 napisał:
bo mój facet napisał mi żebym mu w paczce przesłała skarpetki i obcinaczki

A dlaczego traktujecie człowieka jak niepełnosprawnego umysłowo? Skoro napisał, by mu wysłać to widocznie można. A jak nie można i paczka zostanie zwrócona to powinien ponieść konsekwencje swojej bezmyślności.

I jeszcze jedno - wystarczyłoby przeczytać ten temat, użytkowniczko anja75, i wiedziałabyś, że każda jednostka ma swoje zasady. W jednej nie trzeba zgody dyrektora na coś, w innej trzeba a w jeszcze innej nie ma szans ze zgoda czy bez zgody.

Paczki to temat morze,jeden ZK lub AŚ wyraża zgode,a inny nie.
Można by powiedzieć jest to uzależnione od dyr.ZK/AŚ:mad:
Powinni byc zadowoleni,ze mniej wydadza na wyzywienie osadzonego,ale nie.
Więziennictwo kieruje sie swoim rozumem i to jest państwo w państwie,jak były wybory to wtedy to osadzony cacy,ważne by frekwencja była jak naj wieksza,ale jak sie prosi o zwiekszenie paczki na święta to osadzony jest be.
Każdy ZK i AŚ otrzymuje dotacje UNI EUROPEJSKIEJ,zmieni to coś w stosunku do osadzonego jak i aresztowanego?:?:
Powiedzcie mi czy mozna aresztowac wieznia,ktory juz siedzi we wiezieniu i ma wyrok?

Mecenas12345 napisał:
Powinni byc zadowoleni,ze mniej wydadza na wyzywienie osadzonego,ale nie.

I po co ta dyskusja? Dzięki radosnej działalności przemytniczej za pomocą paczek ideałem będzie ich zlikwidowanie. Takich mamy "uczciwych" obywateli.

Mecenas12345 napisał:
Powiedzcie mi czy mozna aresztowac wieznia,ktory juz siedzi we wiezieniu i ma wyrok?

Jaki to ma związek z tematem "paczki"?

mam pytanie czy do paczki zywnosciowej mog ewsadzic zdiecia?? chodzi mi o monte w krakowie

Zdjęcia raczej lepiej wsadzić do listu..niewiem czy to w paczce żywnościowej przejdzie ale można spróbować zależy wszystko od zk

ja bez problemu wysyłałam zdjęcia,nie musiałam ich wkładać do paczki,i zawsze wszystkie doszły:D

ja również proponuje zdjęcia przesłać listownie. na pewno dojdą :)

A ja wysłałam mojemu paczkę na Święta i przekroczyła całe 250g i panowie w AŚ we Wrocławiu nie odesłali mi jej:)

Madziorek nie pisz takich rzeczy tutaj. Nawet nie masz pojęcia jakie osoby czytają to forum. Po co robić komuś niepotrzebne problemy?

Madziorek22 napisał:
i panowie w AŚ we Wrocławiu nie odesłali mi jej:)

No to panom z AŚ we Wrocławiu "podarowałaś" super służbowy początek roku. Pewnie Ci podziękują. A ze nie wiedzą komu, to pewnie wszystkim innym przysyłającym paczki.

Hmm... jak wysłałam tą paczkę to zadzwoniłam i powiedziałam,że wysłałam paczkę która przekroczyła 250g i co się z nią stanie,miły pan się tylko zaśmiał i powiedział,że to dopuszczalna granica którą można przekroczyć.:ok::ok::ok:

Madziorek22 napisał:
i powiedział,że to dopuszczalna granica którą można przekroczyć.:ok::ok::ok:

A gdyby powiedział, że osobiste dostarczenie paczki 50 kilogramowej poparte banknotem Narodowego Banku Polskiego jest dopuszczalne to co? Też o tym napisałabyś na forum? I pobiegłabyś z taką paczką?

A ja myślę, że ze względu na świeta i że 250g tylko, to spojrzeli życzliwiej.

Madziorek, ja tu popieram forga. Pisał ironicznie, ale ma w tym rację.
A dlaczego już tłumaczę.
Forum jest publiczne, każdy może przeczytać co piszesz i na prawdę niewiele trzeba żeby dowiedzieć się czegoś więcej o Tobie i Twoim facecie (wystarczy ze szczególnością śledzić forum). A już nie jedna osoba miała nieprzyjemności, właśnie przez to że "za dużo" pisała na forum

Czasem lepiej się wstrzymać z pisaniem wielu rzeczy :ok:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót