Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak czytam, no z jednej storny sie nie dziwie, ale zastanawia mnie jedno, bo tam najbardziej o żywności,a co ze środkami higienicznymi i odzieżą?
Inwestowanie w zakupy przez internet na nowe ubrania????? Niektórym moze ułatwić, ale tym co mają mały kontakt z internetem to już może być problem.

Właśnie o to mi chodzi, jak ktoś nie ma internetu? a co z cenami przecież w marketach taniej można kupić:(

Czasem takie potrawy co sie samemu przygotuje taniej wychodzą niż zakupy w sklepie, ale mnie najbardziej interesuje jeśli chodzi o odzież, bo nowe rzeczy zeby kupować? Bez sensu, np buty.. Bo jak tam znajdowano to zapewne jeśli będą zmiany to będzie zakaz wysyłania takich rzeczy....

izuniaem napisał:
a co z cenami przecież w marketach taniej można kupić:(

Można. Nikt Ci nie zabroni kupować w marketach. A - chcesz to przekazać skazanemu? No to musi wyjść na wolność. Niestety - pozbawienie wolności niesie różne uciążliwości.

A po drugie - w markecie taniej, ale trzeba tam pojechać, kupić, zawieźć do zk albo na pocztę. To nie są koszta?

forg napisał:
Można. Nikt Ci nie zabroni kupować w marketach. A - chcesz to przekazać skazanemu? No to musi wyjść na wolność. Niestety - pozbawienie wolności niesie różne uciążliwości.

A po drugie - w markecie taniej, ale trzeba tam pojechać, kupić, zawieźć do zk albo na pocztę. To nie są koszta?
Do marketu mogę iść pieszo a paczkę zawieść jak jadę na widzenie, Pozbawienie wolności jest samo w sobie uciążliwe:(

izuniaem napisał:
Właśnie o to mi chodzi, jak ktoś nie ma internetu? a co z cenami przecież w marketach taniej można kupić:(

Dlatego myślę że jeśli taki zapis pojawi się w kkw, to w niedługim czasie po tym trafi zaskarżony do TK. ;)

Art. 32. ust 1 i 2 Konstytucji RP :what:

Ostatnia edycja:
Dla osób które nie mają internetu może być problem, mi osobiście ten pomysł się podoba, tak jak napisał forg nie musiałabym jechać po zakupy i dodatkowo jechać z paczką przez całe miasto żeby ją zawieść.
Jestem całkowicie za tym przepisem :)

guest_user napisał:
Dlatego myślę że jeśli taki zapis pojawi się w kkw, to w niedługim czasie po tym trafi zaskarżony do TK. ;)

A niby dlaczego??
A jak w mojej miejscowości nie mam jak nadać paczki bo Poczta Polska zlikwidowała swoją placówkę, do najbliższej mam 20 km i nie mam jak do niej dojechać to co - administracja zk ma przyjechać odebrać ode mnie paczkę?

Dla wielu osób ta zmiana byłaby korzystniejsza, jednak co z innymi???Przecież nie wszyscy osadzeni i ich rodziny próbują "coś" przemycic", bo chyba głównie o to chodzi w tej całej zmianie...

a co z domowym jedzeniem???podam przepis przez internet i ktoś wykona daną potrawę?A wiadomo,że ceny w kantynie są nie porównywalnie wysokie o tych które są w marketach.

agulec15 napisał:
a co z domowym jedzeniem???

A co z ulubionym szlafrokiem skazanego? Z jego mruczącym kotem? Oraz fajką, którą zwykł co wieczór nabijać pachnącym zielem prosto z Holandii?

Moim zdaniem pomysł jest kiepski. Po pierwsze nie każdy ma dostęp do internetu. A po drugie nie każda kantyna w zk jest dobrze wyposażona. Ponadto W kantynach jest drożej niż w sklepie na wolności.
Pragnę podkreślić że narkotyki nie tylko w taki sposób są wprowadzane do zk...

forg napisał:
A co z ulubionym szlafrokiem skazanego? Z jego mruczącym kotem? Oraz fajką, którą zwykł co wieczór nabijać pachnącym zielem prosto z Holandii?

nie przesadzaj,wież,że nie o to chodzi i nie wszystko można w kantynie kupić,ale pewnie tobie to pasuje

Nie zapominajmy że to właśnie przez te starsze panie i innych ludzi przemycających narkotyki do ZK chcą wprowadzić taki przepis. Ja właśnie myślę o nich , bo po co przysparzać im niepotrzebnie problemu, po co im konflikt z prawem, zapewne za taki wybryk jakaś kara chyba jest?
Jestem też tego zdania że jeżeli ktoś pochodzi z biednej rodziny, to dla mnie jednoznaczne jest z tym że nie stać go na robienie paczek.

asienka555 napisał:
Nie zapominajmy że to właśnie przez te starsze panie i innych ludzi przemycających narkotyki do ZK chcą wprowadzić taki przepis. Ja właśnie myślę o nich , bo po co przysparzać im niepotrzebnie problemu, po co im konflikt z prawem, zapewne za taki wybryk jakaś kara chyba jest?
Jestem też tego zdania że jeżeli ktoś pochodzi z biednej rodziny, to dla mnie jednoznaczne jest z tym że nie stać go na robienie paczek.

Tyle razy czytam na forum-zrobili źle to muszą odpokutować, więc jak przemycają to niech odpowiadają za to. Co to ma być, odpowiedzialność zbiorowa?
Jeśli na paczki ich nie stać to tym bardziej na zakupy w kantynie gdzie ceny są wysokie.

A ja i tak wychodzę z założenia,że jeśli ktoś będzie coś chciał przemycić to i tak to zrobi,nie koniecznie w jedzeniu.Polak potrafi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót