Paczki

• Autor wątku Autor wątku mala987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Już odbyła się w tym temacie dyskusja na temat poruszony we wklejonym linku.

witajcie moje drogie kobietki co moge wlozyc mojemu skarbowi do paczki odziezowej??? tak maksymalnie, bo chce jak najwiecej. z gory dziekuje:)
ps- moja 1 paczka

ananasek01 napisał:
witajcie moje drogie kobietki co moge wlozyc mojemu skarbowi do paczki odziezowej???

A czego nie zrozumiałaś z tego tematu, że ponownie pytasz o to, co już wielokrotnie pytano i odpowiadano?

no nie wiem ile czego wlozyc...tzn czytalam to juz ale teraz znalez nie moge, a spiesze sie na zakupy jeszcze poczta i masa innych spraw zwiazana z tymi tematami to moj 3 dzien i powoli powoli sie wdrazam. poczatki zawsze sa najgorsze...
ale dzieki bogu sa takie fora (tylko to jedno:D) na ktorych sa osoby ktore pomoga..., bo samemu lipa....:(
o ile sie nie my le to
2 pary skarpetek
nie wiem ile majteczek
4 koszuki
2 pary spodni dresowych
pizama
2 bluzy
1 sweter
2pary obuwia... i chyba to wszystko... dobrze?

ananasek a masz talon? tam powinno być wszystko napisane albo Twój powinien Ci powiedzieć na co i ile sztuk ma zgodę.

Najlepiej poszukać na stronie ZK, ewentualnie zadzwonić. Nie kiedy nie dają bluz np. z kapturem albo z e sznurkami :) Wię lepiej dopytać na spokojnie niż płacić dwa razy za jedną paczkę :)
Ja dostałam talon bez wypisanych sztuk :)

ja nie dostalam talonu....poprostu mam przywiezc ciuchy. paczuszke zawioze osobiscie ...to tylko 12km od domu..:)

To ta paczka trafi chyba najpierw do magazynu do kiedy nie będzie miał talonu.

nie wiem jest tam od 3 dni....jak powiedzialam talon- to zrobil wielkie oczy..jak ta paczka trafi do magazynu, to kiedy do P.? juz mi dzis sie marszczyl ze z checia by sie przebral w czysciutkie ciuszki pachnace cocolino bo narazie to musi sobie prac ..hihihihihi

No prać to sobie będzie przez całą karę :) Nikt mu nie powiedział o talonie??

Po 1. Niech porozmawia z innymi osadzonymi z wychowawcą niech uświadomią Go jak się wszystko odbywa bo najpierw talon następnie paczka
Po 2 daj mu to w czym chodzi na wolności
Po 3 ubrań nie będzie miał dużo więc poniszczą się od ręcznego prania bo piorą często.. wiadomo :)
Po 4 nie zabrał nic z domu??
Po 5 zapytaj Łobuza co chce do ubrania jak taki wymagający jest

*nie pisz posta pod postem jest opcja edytuj :)

nie wyszedl tak jak stal....spodnie dresowe, adidasy bluza koszulka i kurtka i dzis jaks sie z nim widzialam to mial ta bluze i koszulke oraz PIEEEEKNA KOSZULE WIEZIENNA

Niech leci do wychowawcy to mu wszystko wyjaśnią. Dobrze, że mój się spakował przed.
I nie stawaj na uszach żeby miał jak chce.. to jest kara przypominam :lol:
Żarty, ale żeby nie zaczął Ci później wymyślać za dużo, że to czy tamto chce.

Ostatnia edycja:
Kochani, a napiszcie mi prosze co ze sprzetem do golenia, głównie chodzi mi o maszynki, bo nie wiem czy mozna dołączyc do takiej paczki czy nie. Przegladam to forum, ale nie natrafiłam jeszcze na jakas wzmianke o tym. Moj misiej jest tam 3 dzien a ja sie własnie wybieram na weekend, mam ponad 100 km i nie chciałabym wracac z niektórymi rzeczami. Dziekuje za odpowiedz.

z tego co wiem to na dzien dobry dostaje maszynke .A jesli ty chcesz mu kupic wszelkie takie rzeczy to musisz miec na to talon sprzetow i takich podobnych rzeczy nie mozesz dolaczyc...niestety...

ja tez czekam na talon na takie rozne kosmetyki i przybory ale sama nie moge mu kupic i dac a ni nie moge dolaczyc do innej paczki bo nie zostanie przyjeta. twoj misiek to tak jak moj misiek tez 3 dzien yle ze ja mam 12 km.:lol:

zapomnialam dodac ze jesli za jakis czas dostaniesz ten talon to musisz kupowac to co tam jest na nim zapisane nic innego....

Jak dostaniecie talon to nie będzie już takie trudne. Radzę jednak uzgodnić z chłopakami czy np. sztyft pod pachy może być w płynie czy musi być w kamieniu... niby taki głupi szczegół a bardzo istotny :)

Nie w każdym ZK są talony, czasem trzeba dzwonić do ZK i dowiadywać się na jakie rzeczy skazany ma zgodę.
Bez zgody Dyrektora, czy talonu nic nie będziecie mogły przekazać.
Na talonie są konkretnie wyszczególnione rzeczy, jakie i ile sztuk. Także trzeba czekać.

Maszynki do golenia też można dać w paczce, ale i na nie trzeba mieć zgodę (może być wyszczególnione w talonie)

W moim przypadku bez talonu przeszły majtki, skarpetki i podkoszulka-traktowane jako bielizna osobista. Poszłam, podałam, zabrali i przekazali bez niczego.
Ale koszulki mi cofnęli, bo uznali, że to juz nie jest bielizna i talon musi byc na nie.
A maszynke do golenia (lepszą niz tą co dostają od ZK), zele do mycia mozna kupic w kantynie na widzeniu-jesli bedzie to szybciej niz otrzymanie na nie talonu. No i nie trzeba będzie kombinowac, czy taki a taki kosmetyk przejdzie czy nie, bo to co w kantynie to jest ok.

Na monte dziś zamieszanie,moja paczka żywieniowa ważyła prawie 7 kilo i jeszcze dołożyłam czekoladki...przeszło,natomiast w odzieżowej nie dało się przepchnąc ręcznika w odzieży osobistej(?).oby tak dalej!

Następna osoba niemyśląca.
Panowie z AŚ w Krakowie z całą pewnością ucieszą się z konieczności jutrzejszego tłumaczenia się dlaczego złamali przepisy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót