Paypal fikcyjny dlug - sprawa u windykatora

• Autor wątku Autor wątku stokumichal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@stalewiak
Czyli widzę, że do przodu, tak?

Sygnatura sprawy:

64000008248
Nr klienta:

1597867038045821295
Nr rachunku:

79 1140 1124 4361 6640 0000 8248
Szanowny Panie,
W związku z udzielonym pełnomocnictwem* informujemy, że Bertelsmann Media Sp. z o.o. oddział „arvato services Polska” monitoruje należności spółki PayPal Sp. z o.o.
Prosimy o uregulowanie zadłużenia wobec naszego Zleceniodawcy w kwocie 1062,70 PLN do dnia 13.02.2014.
Stan zadłużenia na dzień 10.02.2014:

Należność Główna: 963,22 PLN

Odsetki: 99,48 PLN

Zapłacono: 0,00 PLN

Do zapłaty: 1062,70 PLN

Wpłaty należy dokonać na poniższy rachunek bankowy:
Arvato Services Polska

79 1140 1124 4361 6640 0000 8248
Z poważaniem,
Bertelsmann Media sp. z o.o. oddział „arvato services Polska”
Godziny pracy:

Poniedziałek - Piątek 8.00 - 21.0
Sobota 8.00 - 16.00

Tel.: 61 655 06 00

eMail: paypal@arvato-windykacja.pl

Nie wiecie czasem o co to chodzi bo zgłupiałem

@Czesio 13
Podejrzewam, że każdy tutaj piszący w tej sprawie otrzymał takiego maila :)

Co pan zaleca w takiej sprawie , jeśli można liczyć na jakąś pomoc

PayPal się wziął od nowego roku za porządki. Ciekawe ile użytkowników straci i ile spraw się będzie toczyło. Gdyby tak nagłośnić tą sprawę w mediach, byłoby podobnie jak z Sokołowem i ich tatarem :0

Czesio 13 napisał:
Co pan zaleca w takiej sprawie , jeśli można liczyć na jakąś pomoc

Poczytaj temat od początku.
Zależy jak ten dług się "zrobił".
Ja dzwoniłem do PayPal.
800675030

Ja nie wiem ale to chyba z nimi trza bedzie te porządki zrobic , co oni sobie myśla bedą kogoś zastraszac , przecież ja nie prowadziłem zadnych transakcji , nawet konta nie miałem w banku ,założyłem tydzień temu ,

elosiwek napisał:
czesc, mam 17 lat, a ze zblizaja sie walentylki i chcialem cos kupic dla swojej dziewczyny wiec postanowailem sprzedac przedmiot z gry (Counter-Strike: Global Offensive) , wystawilem go na stronie csgolounge.com, po chwili odezwal sie do mnie na steam jeden z graczy, powiedzial ze mozemy to zrobic przez paypal , wplaci mi pierwszy pieniadze, a nastepnie dam mu przedmiot na wymienie na poprzez steam, ucieszylem sie ze to przebieglo tak latwo i po mojej mysli, odrazy zlecilem wplate na rachunek bankowy, jednak moja uciecha nie trwala dlugo, gdyz kupujacy postanowil o zwrot pieniedzy i mu sie to udalo, aktualnie mam saldo ujemne i musze zaplacic ~880zl, ale jest maly problem bo juz zakupilem za te pieniadze przezent dla swojej wybranki ;), prosze was o pomoc w tej sprawie, co mam teraz zrobic ?

wczoraj dosc pozno dodalem moj post, nadal nie wiem co mam zrobic ; o, pomozcie ; /

elosiwek to masz problem i nie odzyskasz za pewne kasy . Inaczej my co nic nie mieli a mają dług . Sprzedawać coś nie wiadomo gdzie , tylko gratulować .

Zawsze można mówić PayPalowi, że nie miało się u nich konta i zostało założone na naszego maila. Może to coś da... :/

Spokojnie, dostałem takiego maila jak większość z tutaj obecnych. To było kilka dni temu. Nawet o tym nie wiedziałem dopóki nie zadzwoniła pani z firmy Arvato informując mnie o moim ,, zadłużeniu".
Zgłosiłem sprawę do paypal w dniu wczorajszym. Obiecali to sprawdzić. Dzisiaj dzwoniła pani z paypal i powiedziała że mieli włamanie na konta ich użytkowników. Wyjaśnili sprawę, wyzerowali konto, obiecali że w ciągu 48 godzin przywrócą możliwość logowania sie na konto z równoczesną zmianą hasła oraz że działania windykacyjne firmy Arvato zostana odwołane. Plus przeprosiny za kłopoty...
moim zdaniem zachowali się fair ale nie wiem czy nadal będę korzystał z ich usług i nie zlikwiduję u nich konta...

@attila
Wyzerowalu konto? Kiedy byl zrobiony "dlug"?

Słuchajcie, zauważyliście w jaki sposób można łatwo zmienić hasło?
Dzwoni się do nich, pytają o imię i nazwisko, o 4 ostatnie cyfry konta a jak się nie zna to pytają o adres.
Czyli jeżeli zna się nazwisko i imię użytkownika można łatwo wygooglować adres.
posiadając te dane dostaje się pięciocyfrowy kod resetujący hasło.
To jest ten system zabezpieczeń PP?? Proszę ja was :mad:

,,Dlug" był niby zrobiony w kwietniu zeszłego roku.Wyzerowali.

popieram attila trzeba się za nich wziąsc , i nauczyć rozumu , najlepiej by było złapać jednego z drugim i pogadac w cztery oczy

W przyszlym tygodniu do nich dzwonię.

myślę że w rozmowie z nimi trzeba bedzie użyc ostrzejszego języka , bo oni czują się zbyt pewnie i zastraszają wielu niewinnych ludzi sam tez wykonam jutro taki telefon

Powrót