Paypal fikcyjny dlug - sprawa u windykatora

• Autor wątku Autor wątku stokumichal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@aaew
napisze jeszcze raz
Co z tego? Zgłaszasz mimo wszystko nieautoryzowany dostęp do konta paypalowi i tyle.
Przecież PP bardziej kocha kupujących więc nie ma się o co obawiać
Ponadto, ktoś już napisał że wystarczy dokładnie przedstawić sytuacje PP i dodatkowo PP przychyla się ku naszej racji. Więc już 2 pewne metody aby nie spłacać długu który został nam niesłusznie nabity.

Haker może i się wzbogaci ale Ty na tym nie stracisz (jedynie swoje nerwy) bo też możesz cofnąć transakcje.

@sroten
Tyle, że piszący tutaj ludzie sprzedawali wirtualne dobra czyt. postaci. A nie kupowali.

Mozna powiedzieć ze mam podobny problem ale dotyczy 350 euro za jakiś transport i w sumie jestem zmuszana do zapłaty. Potrzebuje waszej pomocy w rozwikłaniu tej sprawy, bo moje nerwy i obawy sięgają juz zenitu. Kilka dni temu wystawiłam na sprzedaż w internecie motor, po kilku dniach odezwal się do mnie jakiś Emmanuel z checia zakupu tego motoru oczywiście wszystko po ang bo on obcokrajowiec. Pytal się o stan techniczny i wszystko co związane z motorem. Oczywiście wszystkiego mu udzieliłam i on chciał dokonać zakupu tego motoru koniecznie przez system Paypal, ze tam przesle mi pieniądze bo nie ma internetowego konta w banku a jakby tak poszedł do stacjonarnego to by te prowizje placil za przekaz pienieżny i ze on załatwi transport i wszystko ja mowie ok podalam mu cene 500euro za ten motor i żądanie o zapłatę taki formularz który się wysyla z tego Paypala do osoby od której chce się otrzymać pieniądze, podalam jego email i wyslalam to żądanie. Po czym on to akceptowal i wyslal mi 500euro za przedmiot no i jakies dodatkowe 350 euro za transport i to niby miało być na moim koncie paypal ale jak nie było tak nie ma… Po czym przyszla do mnie wiadomość ze musze isc do najbliższego punktu banku western union wplacic tam to 350euro za transport ze swojej kieszenie a później ten bank niby mi to zwroci (a w regulaminie Paypal jest napisane ze oni nigdy nie żądają dokonania platnosci w banku western union ani zadnym innym za transport ) i dopiero jak to zrobie wpłyną mi te pieniądze 500 euro na tego mojego paypala co wydalo mi się już dziwne, ze najpierw musze zaplacic za transport żeby dostać pieniądze za ten motor…;/ Wiec uznałam ze to jakiś oszust jest i ze to jest nielogiczne zaplacic najpierw jemu za transport który on miał zalatwic a później dostać kase za motor. Uznalam wiec ze pewnie wyjdzie tak ze ja zaplace za ten transport to 350 euro a to tak naprawdę wpłynie na jego konto i tyle będę go widzieć on sobie wezmie to 350 euro a mi nie wyplaci tej kasy 500 euro w ogole. Wiec długo się nie zastanawiałam i zablokowałam to żądanie zapłaty po prostu wycofałam się ze sprzedaży. Bo nawet tych pieniędzy nie otrzymałam od niego no a przecież mogę zrezygnować ze sprzedaży bo np. się rozmyslilam i chce zachować ten motor dla siebie. No ale zaraz przyszedł mi mail od niego czemu ja nie place za ten transport.. wiec nic mu nie odpisywałam bo poczułam ze on chce tylko za ten transport kase i nic więcej mi w zamian nie da i go zablokowałam. No ale dziś przyszla mi wiadomość niby od tego systemu paypal ze mam 48h na dokończenie transakcji, która przecież anulowalam bo zadnych pieniędzy na koncie paypal nie miałam. A jeśli nie dokoncze tej transakcji to będę pociagnieta do jakiś roszczeń czy odpowiedzialności prawnej. Dlatego mnie to bardzo dziwi i mysle ze te maile sa spreparowane bo jeśli system paypal kontaktowal się ze mna to wszystko było po polsku ale reszta wiadomości dotyczących tej sprzedaży była po ang tak jakby on wysylal mi spreparowane te wiadomości. A teraz to nie problem podrobić stronę. I tu się dziwie jeszcze jaki on by miał zysk skoro ja chce za ten sprzet 2000tys zl a on kaze mi zaplacic 1500zl za transport za który niby później będę miała zwrot pieniedz;/// nielogiczne;/// I wlasnie martwię się tym ostatnim mailem ze jakas odpowiedzialność prawna może mnie czekac jednak nie wiem z jakiego powodu przecież tu nie chodzi o to ze ja cos od niego kupiłam a on kasy nie dostal tylko ja chciałam żeby on kupil odemnie ale rozmyslilam się i jednak nie chce mu niczego sprzedać i nie chce od niego pieniędzy dlatego zrezygnowałam z tego żądania platnosci bo przecież nie dostałam zadnych pieniędzy od niego. I teraz już nie wiem czy mam się czego obawiać czy to po prostu oszust jest i sam wysyla takie maile żeby wyłudzić odemnie pieniądze. Pozdrawiam Paulina

Paulonia zgłoś do paypal sprawe jak ja . Nadal nie mam odpowiedzi od nich ... Trwa to już za długo bo odpowiedz miała być do 72h ..

Tez zgłosiłam sprawe do nich i cisza...

Moi drodzy,
dzisiaj dostałem telefon z firmy windykacyjnej obsługującej serwis PayPal. Dowiedziałem się, że mam zadłużenie w wysokości powyżej 2000 zł. Pani od razu przeszła do rzeczy i zaczęła mnie straszyć komornikiem. Problem polega na tym, że NIGDY nie wykonałem transakcji za pomocą tego serwisu. Nie wykluczam, że kilka lat temu (ok 6-7 lub więcej) mogłem sobie założyć takie konto. Może o tym świadczyć fakt, że podczas weryfikacji danych pracownicy tej firmy posługiwali się moim starym numerem e-mail, który notabene od kilku lat jest nieaktywny. Dodzwoniłem się do PayPala i udało mi się ustalić, że istnieje konto założone na moją osobę jednak numer rachunku bankowego, który jest tam podany nie należy do mnie. Oczywiście nie mam zamiaru płacić tych pieniędzy i niezwłocznie złożyłem na policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Co mogę zrobić jeszcze aby udowodnić, że jestem niewinny? Czy słyszeliście może o podobnych sprawach ? Jak się one kończyły?

Witajcie
Chciałbym przedstawić wam swoją przygodę z paypal'em i ich owianym już legendą obciążeniem
zwrotnym.
W styczniu 2012 roku będąc na feriach gdy sklep internetowy miał wywieszkę "nieczynne, wysyłki
towaru będą realizowane po powrocie od dnia tego i tego" wleciało zamówienie.
Zamawiający Daniel Jahn, zamówienie suplementów diety na ponad 1200zł.
Klient mimo że nie posiadałem wybranych przez niego smaków/rodzajów nie chciał zwrotu
pieniedzy na konto, nie chciał również wysyłki kurierem za moją namową i po kosztach.
Wzbudziło to moje podejrzenia do tego stopnia że zleciłem zweryfikowanie płatnośći do paypal
pod względem wyłudzenia/oszustwa – którego nie stwierdzili (tresci e-maili dalej), więc będąc
spokojny, bo skoro mam zapewnione przez paypal że z trensakcją jest wszystko ok, to mogę
wysyłać bez żadnych konsekwencji dla mnie.
Po wysyłce towaru okazało się że "klient" zgłosił się o wycofanie autoryzacji dla transkacji.
Dostałem meila iż pojawiło się na moim koncie paypal obciązenie zwrotne na kwotę ponad 1200zł,
gdzie pieniędzy już nie było, ponieważ zleciłem wypłatę na własne konto bankowe.
Reklamowałem paypalowi to obciązenie zwrotne, wysyłałem potwierdzenia wysyłki oraz odbioru przez klienta z paczkomatu jednak nie unali paczkomatów na równi z kurierem.
Jednak uznał że te "dowody" nie stanowią wystarczającego dowodu aby uznać to na moją korzyść.

Paypal wysyłał meile ponaglające abym uzupełnił saldo, po jakimś czasie ucichło.
Aż do stycznia 2014 roku gdy odezwała się firma arvato-windykacja.pl z żadaniami zapłaty jej
mocodawcy (paypalowi) zaleglej kasy (któryś z kolei e-mail do wglądu na koniec).
Posiadam potwierdzenia nadania przesyłki do klienta na paczkomat, jeżeli znacie paczkomaty
wiecie że informacja o oczekującej paczce jest wysyłana na adres e-mail który klient podał przy
zamówieniu, to ten sam z którego było opłacane zamówienie przez paypal ( w zalączeniu)
Posiadam potwierdzenie e-mailowe od pracownika paypala iż transkacja jest zautoryzowana i nic
nie wskazuje na to iż było by to wyłudzenie/oszustwo.

Ostatnia edycja:
Witam, moje odwołanie na policji nic nie pomogło ale nie żałuję bo spotkałem tam super pana, który naświetlił mi jak ten cały świat działa.

Chce wam tylko powiedzieć tyle, że każdy kto ma długo wobec paypala i twierdzi, że nie dokonywał tam transakcji wystarczy zadzwonić na infolinie i powiedzieć bo oni mają teraz niezły burdel i boją się ujawnić bo spowodowało by to wielkie zamieszanie.

Witam ponownie . Oczywiście paypal olał i nie odpisał do dziś .... :mad:
Wieczorem wyśle do nich pisemko na email gdzie odpowiedz która miała być do 72 godzin ... co jest grane ...

Dziś sobie myślę hmm miałem dług około 1700 zł i w związku z tym nie moglem się zalogować na konto . Próba dzisiejszego logowania przebiegła pomyślnie !
Oczywiście po zalogowaniu musiałem zmienić hasło , dodać zapasowe podpowiedzi , podać 16 ostatnich cyfr z mojego banku . Po zalogowaniu nie ma długu . OLŚNIENIE A NIE RACZYLI NAWET ODPISAĆ .
Musieli miec mega włam na konta paypal i strach im sie jest przyznać .... Ani przepraszam ani pocałuj się w d .. Brawo PAYPAL !

A jak tam u was ?????

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Wszystko co w tym temacie już napisałem i wieczorem spytam sie gdzie ta odpowiedz po 72h ........

Witam ja dziś zostałem uraczony telefonem z Arvato o długu. Dotarło do mnie że mam drugie konto PayPal wpadłem na nie zalogowany hasłem z przed 6 lat ok w historii transakcji dużo operacji same przelewy jedno nazwisko Selma Nijwening i same przeliczenia z Euro na PLN i wycofane 3x 165 Euro. Dzwoniłem do Paypal założyli sprawę kazali zmienić mi adres email na taki na jaki mam dostęp bo do tego na tym koncie z długiem nie mam dostępu a mam tam dodane jeszcze jakieś konto z mBanku o którym nie mam pojęcia. Problem taki że zeby widzieć email od Paypal muszę mieć dostęp do konta a ani nie mogę dodać nowego adresu ani mieć dostępu do starego.

aaew napisał:
Wy ludzie jesteście ciemni.. Napisałem dokładnie o co tu chodzi, ale niektórzy nie rozumieją więc napisze jeszcze raz!

legenda:
A - wasze konto
B - konto hakera
C - 2gie konto hakera
up TO SA KONTA PAYPAL A NIE BANKOWE GENIUSZE!

Jest sobie konto A,
haker przesyła z konta B 1000zł na konto A pózniej,
haker przesyła z konta A 1000zł na konto C,
na koncie A jest 0zł,
haker z konta B robi spór na PP o nieautoryzowaną tranzakcje lub nieotrzymanie przedmiotu,
wtedy na koncie A robi sie debet -1000zł, a na konto B wraca 1000zł,
takim sposobem haker wzbogaca sie o 1000zł

I tutaj opisuje przelewy miedzy kontami PAYPAL, a nie bankowymi.
Co wy myslicie ze ot tak mozna przypisac konto bankowe do bylejakiego konta PP i prac pieniadze? hahha get a real, tak jak mowiłem jest to przedstawione w sposob łopatologiczny, a taki haker posiada liczną ilosc kont PP, oraz kont Ebay!, i nie przesyla pieniedzy z byle jakich kont PP na konto bankowe, pierw trzeba nimi dobrze obrocic :], aby były "czyste".

EDIT: Ktos madry napisał ze można zlokalizować po adresie IP haha, zostawie to bez komentarza...(wpisz se w google proxy geniuszu)

Proszę nie obrażać hackerow, bo to zwykły oszust wykorzystujący zwroty PayPal. :D

Nie wiarygodne żew takich światowych systemach są takie luki. Naprawdę ciężko mi uwierzyć w to co czytam. Pomyśleć że Paypalk nie jest jedyną firmą świadczącą usługi płatności internetowej., .,

Szanowny Panie ........

Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie zapytania o statu Pańskiej sprawy.

Panie Sławku, dziękuję za Pana wiadomość e-mail. Pragnę potwierdzić, że sprawa związana z nieautoryzowanymi transakcjami na Pańskim koncie została zamknięta na Pańską korzyść.

Negatywne saldo zostało też dla Pana wyrównane. Może Pan również logować się do konta PayPal w celu zdjęcia z niego ograniczenia.

W razie dalszych pytań prosimy o ponowny kontakt.

Z poważaniem
....
Dział Obsługi Klienta
PayPal

Tak więc ja juz mam koniec . Działajcie a nic nie zapłacicie .
POZDRO .

Czy możesz podpowiedzieć na jaki adres email pisałeś bo ja mam w/w problem że nie mogę dostać się do konta na pocztę ani dodać nowego emaila

Bo do tego w sumie kwotę zmniejszyli ale zostało 88 zł i wiadomość :

Zakończyliśmy postępowanie wyjaśniające. Niestety nie możemy zwrócić pieniędzy za to cofnięcie transakcji dokonane przez bank.
Dziękujemy za pomoc podczas badania sprawy.

Z czego próbuje odzyskać pieniądze które dalej są na koncie dostać się do konta bankowego które jest przypisane mi do konta na paypal i nie wiem co jest na nim no i miło by było gdyby została mi zwrócona kasa za infolinię~20 zł bo to w sumie całe zajście nie ma nic wspólnego z moją osobą.

Ostatnia edycja:
Dzisiaj taki mail przyszedł:
Sygnatura sprawy:
64

Nr klienta:

Nr rachunku:
44 1140

Szanowny Panie,

Spółka PayPal Sp. z o.o. będąca Państwa Wierzycielem nie odnotowała spłaty zadłużenia w kwocie PLN. Dług wynika z ujemnego salda Państwa konta utworzonego w serwisie PayPal.

Bertelsmann Media Sp. z o.o. oddział „arvato services Polska” jako pełnomocnik* dołożyło wszelkich starań, aby sprawa długu wobec naszego Zleceniodawcy została rozwiązana na drodze polubownej.
Brak woli współpracy i nieuregulowanie długu mimo wielokrotnych prób nawiązania kontaktu zarówno ze strony PayPal Sp. z o.o. a następnie arvato services Polska jest przez nas odczytywany jako odrzucenie możliwości wyjaśnienia sprawy zadłużenia.

Ostatni raz wzywamy do zapłaty całej należności w kwocie PLN. Nieprzekraczalny termin na uregulowanie długu – 27.03.2014

Stan zadłużenia na dzień 24.03.2014:

Należność Główna: PLN
Odsetki: PLN
Zapłacono: 0,00 PLN
Do zapłaty:PLN

Powrót