J
juhas56
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 2 187
RastaXd napisał:że jeżeli stypendium jest niższe niż 3800 zł rocznie to nie trzeba go deklarować w pit37.
Tak - jeżeli jest zwolnione z opodatkowania.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
RastaXd napisał:że jeżeli stypendium jest niższe niż 3800 zł rocznie to nie trzeba go deklarować w pit37.
paulinka28 napisał:zaliczka pobrana przez płatnika: 24,00 zł
Składki na ubezp. społeczne: 45,18 zł
Składki na ubezp. zdrowotne: 27,59 zł
+ ulga na 3 dzieci.
Ile powinno być do zwrotu?
paulinka28 napisał:Czy zawsze jak mam ulgę na dzieci to w poz. 130 mogę wpisać sumę składek, jeżeli wcześniej mi się składka na zdrowotne zmniejszy lub wyzeruje
RastaXd napisał:Proszę powiedzcie jeszcze czy jeżeli dostałem stypendium niższe niż 2000 to otrzymam pit od uczelni czy nie. Luty się skończył a pita nie widać
paulinka28 napisał:I czy tu też mogę w poz. 130 wpisać składki na ubezp zsumowane, skoro wcześniej w składkach zdrowotnych nie mogę wpisać całości?
Jeżeli przed ślubem żona otrzymywała zwrot na swoje konto (którego juz niema, bo mamy jedno wspólne). To czy teraz otrzyma na nasze wspólne, na które od 2014 otrzymujemy zwrot? Czy będę musiał zgłosić jej nr konta.Janusz.C.M. napisał:Możecie osobno.
Wspólne to przywilej, a nie obowiązek.
juhas56 napisał:Można.
Proszę pisać jakie rozliczenie razem czy indywidualnie czy samotna...
Rozliczenie indywidualne- jeśli się nie pomyliłem-
Nadpłata podatku=2412,50
paulinka28 napisał:rozliczenie z małżonkiem.
Janusz.C.M. napisał:Nie masz dochodu = nie płacisz podatków = nie ma z czego udzielić ulgi.
juhas56 napisał:To kwota zwrotu=3455,08 /ale jeszcze sprawdzę/.
Pytanie - czy te dochody, które podałaś to są dochody tylko żony - mąż nie ma dochodów.?
juhas56 napisał:To jak Tobie wyszło rozliczenie ??????