Janusz.C.M.
Administrator
- Odpowiedzi
- 36 617
- Autor Autor
Otrzyma na wspólne.szymon189 napisał:czy teraz otrzyma na nasze wspólne, na które od 2014 otrzymujemy zwrot?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Otrzyma na wspólne.szymon189 napisał:czy teraz otrzyma na nasze wspólne, na które od 2014 otrzymujemy zwrot?
mateuszmeta napisał:Nie uzyskałem żadnych przychodów. Jedynie opłaciłem tzw. mały ZUS. Czy popełniłem poważny błąd nie uwzględniając działalności? Czy mogę zrobić korektę?
juhas56 napisał:Zależy od tego jak była opodatkowana ta DG - proszę podać.
mateuszmeta napisał:Czy popełniłem poważny błąd nie uwzględniając działalności? Czy mogę zrobić korektę?
- dochody zwolnione do kwoty 2280 miesięcznie nie trzeba z tym nic robić.paulinka28 napisał:Witam, moja znajoma dostała PIT8R
paulinka28 napisał:skończyło szkołę w sierpniu i nie kontynuuje nauki?
juhas56 napisał:- dochody zwolnione do kwoty 2280 miesięcznie nie trzeba z tym nic robić.
Gdyby jednak w kolumnie "e" była kwota >0,00 to do tego PIT-R będzie jeszcze
PIT-11 i trzeba będzie go rozliczyć.
juhas56 napisał:ulga za 8 m-cy pod warunkiem, że pełnoletnie dziecko nie zarobiło w roku
podatkowym > 3089,00 zł.
Rozliczasz się na PIT-36 i wpisujesz w inne źródła.W tym PIT-8C mam w D kwotę 1687,04 zł (umorzenie wierzytelności),
Może nie ma podatku od którego tę ulgę można odliczyć.Czy kwotę ulgi muszę sama wpisać?
parasoll.ka napisał:Rozliczasz się na PIT-36 i wpisujesz w inne źródła.
paulinka28 napisał:to zamiast pit37 wypełniam
paulinka28 napisał:Jaki będzie zwrot?
paulinka28 napisał:Czy ulgę muszę sama wpisać czy powinna się wyliczyć automatycznie w programie?