parasoll.ka
Praktyk
- Odpowiedzi
- 17 490
Gdzie było wymagane?ale bylo wymagane wpisanie do pitu dane meza imię nazwisko i pesel,
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdzie było wymagane?ale bylo wymagane wpisanie do pitu dane meza imię nazwisko i pesel,
parasoll.ka napisał:Gdzie było wymagane?
Azik019 napisał:W rozliczeniu w Picie:
Przejdź dalej jeśli nie jesteś w związku małżeńskim. Natomiast jeżeli małżonkowie rozliczają się indywidualnie i każdy z nich korzysta z odliczeń, załączniki PIT/O lub PIT/D wypełnia i dołącza do swojego zeznania każdy z małżonków, podając w nim dane identyfikacyjne obojga małżonków. Uwaga - NIE SPOWODUJE to wspólnego rozliczenia małżonków. Zaznacz odpowiednie opcje, jeśli małżonek składa odpowiedni załącznik.
juhas56 napisał:Nadpłata podatku=739,00 zł.
To zależy jakiego programu używasz
- np. IPS 2017 sam wszystko uzupełnia.
A skąd mamy wiedzieć czy się pomylił? Nie wiemy jakie było Twoje wynagrodzenie. Kto wypłacał zasiłek chorobowy?RastaXd napisał:Witam. W tamtym roku byłem zatrudniony cały rok, ale tylko 4 miesiące pracowałem, resztę byłem na chorobowym. Od pracodawcy przyszedł mi taki PIT11:
Należności ze stosunku pracy poz. 29: 38091,21
Koszty uzyskania przychodu: 695,30
Dochód: 37395,91
Zaliczka pobrana przez płatnika: 4801
Składki społeczne: 1712,83
Składki zdrowotne: 1067,53
I moje pytanie czy pracodawca się przypadkiem nie pomylił wysyłając taki pit, przecież większość czasu byłem na chorobowym. Jeżeli wyślę pit37 z takimi informacjami, a okaże się że pracodawca się pomylił będę musiał składać jakieś wyjaśnienia?
astral89 napisał:Po wrzuceniu danych w pole D i polu E (odliczenie składki społecznej) wyrzuca mi błąd, że przekracza sumy kwot....
pysiaczek1984 napisał:Moje pytanie brzmi czy mogę w pozycji 130 PIT 37 wpisać sumę tych dwóch składek czy tylko składki na ubezpieczenie społeczne?
juhas56 napisał:Ulga należy się - o ile dziecko się uczy i nie osiąga dochodu >3089 zl - do momentu osiągnięcia 25 lat.
Ulga należy się w Twoim przypadku za cały rok 2017.
mike1989 napisał:według moich wyliczeń wyszło zwrotu 4988
czy ktoś mógłby potwierdzić bo nie wiem czy dobrze liczę
.....mike1989 napisał:Dochód zwolniony od podatku : 16759.56
paulinka28 napisał:czy chodzi o niego w chwili rozliczania się czy chodzi o wiek w roku, za który się rozliczamy?