Pity za 2012 rok

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Pity za 2012 rok cz. II

Hej,

mógłby mi ktoś pomóc proszę?

Pozdrawiam,
ps.

Wymagasz od nas umiejętności wróżbiarskich. Możliwe, że nadpłata się "zjada". Nie wiemy ile zarobiłaś.

Sorry, nie wiedziałam, że są potrzebne szczegóły - w sumie to chodziło mi o to, czy jest taka możliwość.

Nadpłata z tytułu umowy zlecenie wyniosłaby 554 zł, a podatek, którego nie zapłaciłam w grudniu dzięki kwocie zmniejszającej podatek to 531 zł. Czuję się oszukana przez US :(

Jak oszukana przez US? US Ci nic nie zrobił. To Ty błędnie wypełniłaś PIT.
Jeśli wskazałaś konto do zwrotów, to powinnaś dostać zwrot w wysokości 23 zł. Po korekcie, oczywiście.

PIT wypełniam w programie, przeglądałam instrukcje, więc nie sądzę, żebym mogła coś błędnie wypełnić. Czy informację z PIT 11 wpisuję w PIT 36 w pola 62-66, czy gdzieś jeszcze? A czuję się oszukana przez życie, bo się cieszyłam na zwrot podatku... ;)

Zaraz napiszesz, ze czujesz się oszukana przeze mnie, bo sprowadziłam Cię na ziemię...
pchła_szachrajka napisał:
Czy informację z PIT 11 wpisuję w PIT 36 w pola 62-66, czy gdzieś jeszcze?
Jeśli nie było składek ZUS, to tak. Tylko te pola.

Spoko, wcześniej zrobił to kto inny. Dzięki za pomoc!

Witam, do kiedy muszą wyplacic pieniazki za PIT 2012?

Powinni 3 miesiące od daty złożenia zezania.

a co jeśli w moim przypadku minely juz 3 miesiace a zwrotu nadal brak ?

Należy w US zasięgnąć informacji dlaczego?

A czy jest to mozliwe ze komornik zajął wszystkie pieniadze ze zwrotu PIT i nie dal jakiegokolwiek znaku o tym?

witam potrzebuje pomocy a generalnie moja ciocia :P pobiera ona rente i w 2011 pracowala na umowe zlecenie i zlozyla ona 2 osobne pity co jak wiadomo nie mozna. trzeba teraz zlozyc korekte no ale ja az tak sie na tym nie znam wiec prosze o pomoc pit11
przychód:1206,00
koszty uzyskania przychodów: 214,03
dochód: 991,97
zaliczka: 72,00
skladki na ubezpieczenie społeczne: 135,81
składki na ubezpieczenie zdrowotne: 82,94
PIT 40 A
przychód 12.532,40
dochód: 12.532,40
zaliczka pobrana przez płatnika : 728,00
składki na ubezpieczenie zdrowotne: 971,30

i jaki pit musi ona wyciagnac do rozliczen pit 37 czy inny?

PIT-37.
Nie będzie ani zwrotu, ani dopłaty.

Ag_Maz napisał:
PIT-37.
Nie będzie ani zwrotu, ani dopłaty.

ok dzieki a mozna obliczone dostac bo wiem ze to jakos sie dodaje alle wole zeby ktos kto b.dobrze sie zna to zrobil i co wtedy jak ciotka dostala zwrot z pit 11 ?

krzywaczek24 napisał:
wole zeby ktos kto b.dobrze sie zna to zrobil
To udaj się do biura rachunkowego, żeby Ci wypełnili. Albo przeczytaj wątek dotyczący rozliczeń za 2011 (ten dotyczy 2012 r., formularze się zmieniły), bo wielokrotnie pisaliśmy w jakich rubrykach co wpisać.

witam , może tu mi ktoś pomożem w zeszłym roku rozliczałam pit 37 a w ostatnich dniach przyszło mi z us pismo o korekcie ponieważ żle gdzieś zostało wpisane w ubezpieczeniu( moja wina ) teraz po tej korekcie do zwrotu wyszło mi 2200 i 500 odsetek czy musze zapłącić ze odsetki skoro dowiedziałam sie o wszystkim i od razu po tym zrobiam korekte ?

Niestety tak, bo podatek był należny do zapłaty 30.04.2013.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót