M
miomao
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 198
Umowa zlecenie, bez skladek ZUS.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zwrot 361.miomao napisał:Kwota brutto: 12397,5 Koszty uzyskania przychodu: 2244,5 Zaliczka: 1633 Jaka bedzie kwota do zwrotu?
Tak. O ile nie masz opodatkowania podatkiem liniowym lub ryczałtem.taki--jeden napisał:Czy w ogóle dopuszczalne jest rozliczenie się wspólne (mam wpisać 0 w miejscach dochodów, zaliczek, itp żony?)?
Ag_Maz napisał:Tak. O ile nie masz opodatkowania podatkiem liniowym lub ryczałtem.
Tak.taki--jeden napisał:gdybym nie miał żony i nie zarobił nic to nie muszę składać PITa, a gry rozliczamy się razem to mogę skorzystać na tym, że żona nic nie zarobiła i rozliczyć się wspólnie?
Pod warunkiem że nie ma przeciwskazań do wspólnego opodatkowania.to mogę skorzystać na tym, że żona nic nie zarobiła i rozliczyć się wspólnie?
parasoll.ka napisał:Pod warunkiem że nie ma przeciwskazań do wspólnego opodatkowania.
Nie jesteście małżeństwem cały rok podatkowy, macie rozdzielność majątkową lubtaki--jeden napisał:A jakie mogą być przeciwwskazania?
Ag_Maz napisał:O ile nie masz opodatkowania podatkiem liniowym lub ryczałtem.
dostałam jeden pit-11, a pracowałam na 1/2 etatu, więc patrząc na kwotę wydaje mi się, że połączony.Siisii napisał:W/w przychód jest z umowy o pracę, zlecenia, czy połączony ?
z kolumny ISiisii napisał:Nie można wyliczyć prawidłowo jeśli się "coś wydaje".
Sprawdź PIT-11, jeśli pracę wykonywałaś u jednego pracodawcy:
- przychód z umowy o pracę powinien być w kolumnie I
- przychód z umowy zlecenia powinien być w kolumnie VI
Z której kolumny /poz./ podałaś dane ?
Są na platformie e-deklaracjeAndrus_1 napisał:Czy ktoś wie dlaczego na stronie Ministerstwa Finansów nie ma interaktywnych druków PIT?. Zapewne można znaleźć gdzie indziej, ale nie każdy daje sobie z tym radę. Czy można taki brak wytknąć P.Rostowskiemu?.
Pozdrawiam
acha, ok, dziękujęSiisii napisał:Więc poczekaj jeszcze na PIT-11 z umowy zlecenia. Trzeba wszystko zsumować i dopiero zrobić rozliczenie roczne.