S
syriusz89
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 88
A niby w którym miejscu widzisz tam odniesienie do swojej lub mojej sytuacji?kalina89 napisał:W różnych źródłach różne rzeczy piszą. Przedstawiłam wcześniej link: http://usosownia.uw.edu.pl/sites/default/files/podreczniki/usosweb-studia-bezplatne.pdf -> tu jest co innego.
Niewykluczone. Odpowiedzi z ministerstwa wklejane w tym temacie mogłyby sugerować, że szeregowi urzędnicy nie czytają zbyt dokładnie zadawanych im pytań, lecz wklejają gotowe teksty...zresztą w poprzednim temacie (tym, w którym było ok. 100 stron) pokazany był przykład, w którym ministerstwo udziela różnych odpowiedzi na to samo pytanie.kalina89 napisał:Moją sytuację już znacie, bo opisywałam nie raz. Studia I st. 2008-2011, studia II st. 2011-2013. Czy kolejne płatne.
Pisałam w tej sprawie do Ministerstwa - odpisali mi, że płatne. W MINISTERSTWIE, czyżby więc podali mi złe informacje?
Ustawa nie zajmuje się kwestiami przejściowymi, czyli choćby tym, że studia rozpoczęte po wejściu ustawy w życie liczone są jako pierwszy kierunek.kalina89 napisał:W ustawie jest napisane, że od 2011 roku za drugi kierunek trzeba będzie płacić, chyba, że zostaną spełnione warunki stypendialne.
Ja to widzę inaczej: komu powinienem wierzyć? Szeregowemu urzędnikowi, który zamiast odnieść się do konkretnych wątpliwości, wkleja przygotowany wcześniej tekst (skąd zatem wiedzieć, czy w ogóle dokładnie przeczytał i zrozumiał pytanie), czy też może wiceministrowi MNiSW? Pani Kasi z dziekanatu, czy wiceministrowi MNiSW?No i komu powinnam wierzyć, Ministerstwu, ustawie i dziekanatowi, czy opinii pełnych nadziei na darmową naukę forumowiczów?
Pisałem parę postów wcześniej, w jaki sposób można by wykorzystać fakt, że MNiSW prowadzi obecnie rozmowy z przedstawicielami studentów.kambar napisał:Dokładnie, to jest totalnie niesprawiedliwe! Zastanawiam się, czy i ewentualnie gdzie można szukać rozwiązania tego problemu... Jak sądzicie??
Ostatnia edycja: