Witam,
przeglądnąwszy kilkadziesiąt stron wątku nie znalazłem dostatecznie podobnego mi przypadku, dlatego proszę o pomoc w interpretacji takiej sytuacji:
2008 - rozpoczęte studia licencjackie, UW, 2011 - zakończone
2011 - rozpoczęte studia magisterskie jako kontynuacja licencjatu, UW; pozostał jeden rok (20013/14), bo w międzyczasie byłem na urlopie dziekańskim
2012 - rozpoczęte studia jednolite magisterskie - lekarski, Łódź
To tyle, jeśli chodzi o historię. Ostatni rok studiowałem medycynę w Łodzi, mając urlop dziekański na UW. Z tego co do tej pory mi mówiono, moje studia rozpoczęte w 2012/13 są objęte "promocją" i nie zapłacę za nie.
Na drugi rok przeniosłem lekarski z Łodzi do Warszawy, aby móc jednocześnie zrobić magistra na UW.
Pytanie brzmi: Czy fakt przeniesienia zostaje odnotowany w świetle ustawy jako zaczęcie nowych studiów, tzn. na innej uczelni, mimo że de facto kierunek, który zacząłem w 2012/13 pozostaje ten sam, i zostanę wówczas objęty płatnością? Czy może przeniesienie nie ma żadnego wpływu na "ciągłość" mojego kierunku, rozpoczętego w 2012?
Zaznaczam, że przy przenoszeniu się nie brałem udziału w tradycyjnej rekrutacji na podstawie wyników matur, a otrzymałem zgodę dziekana opartą na moich wynikach po pierwszym roku lekarskiego.