Plikostrada

• Autor wątku Autor wątku Darek.M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam dzisiaj dostałam pierwszego emaila z wezwaniem do zapłaty. Według jego treści zarejestrowałam się 17.03
więc minęło już 14 dni ale nie trzy miesiące. Nie wiem co mam zrobić, dodam że jestem niepełnoletnia i nie pamiętam czy podawałam prawdziwe dane. Czy jeśli rodzice zapłacą za moją głupotę to będę miała święty spokój?

problem z plikostradą

Witam. miesiąc temu pobrałam darmowy program plikostrady ,co potem okazuje się ,że nie jest darmowy ,przysyłają mi e-milem zawiadomienia o spłacie 96 zł.
Problem jest taki iż nie przysłali mi żadnego powiadomienia o przekraczaniu niby 14 dni .Napisałam do nich wiele razy o rezygnacji i że nie wyrażam udziały w tych usług przebieraczek .oraz to że zgłosiłam na nich skargę do Rzecznika spraw konsumenta.Lecz nadal przysyłają mi powiadomienia o spłacie .wiem .teraz ,że nie ja tylko w padłam w tą pułapkę.C omam dalej robić.:what:

Niestety tak jak większość zarejestrowałem się na tym portalu (dzisiaj rano) ale pamiętając sprawę pobieraczka wpisałem sobie na wszelki wypadek nazwę strony w google i już wiem, że nie było to zbyt mądre. Niestety rejestracji dokonałem i potwierdziłem ją linkiem z maila. Jednak dane podałem fikcyjne i dlatego mam problem. Gdybym podał prawdziwe to napisałbym mailem odstąpienie od umowy i finito, byłoby po sprawie (podkreślam, że nie minęło nawet 12 godzin od rejestracji czyli spokojnie termin 14 dni nie jest przekroczony). Jednak jeśli wyślę im rezygnację według ich wzoru
Niniejszym z zachowaniem 14 (czternastu) dni liczonych od dnia zawarcia umowy, odstępuję od zawartej przeze mnie Umowy o świadczenie usługi Plikostrada. ………………………………… imię i nazwisko , adres email
i wpiszę to imię i nazwisko, które podałem przy rejestracji (fikcyjne) to nie podejdzie to już pod jakiś paragraf?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy rezygnując z tej "umowy" nie narobię sobie więcej problemów niż w przypadku gdybym to zignorował.
Pozdrawiam

Problem może być jedynie w postaci spamu, bez względu na to, czy wyślesz odstąpienie, czy sprawę zignorujesz.

Nieuczciwa Plikostrada!

Witam,
moja żona wczoraj przez przypadek założyła konto na PLIKOSTRADZIE! :mad:
Przyszedł list na e-mail z fakturą i żądaniem zapłaty(nie korzystała z tego).
Zapłaciłem to dzisiaj. Przez przypadek syn znalazł wydrukowaną fakturę i poszperał w internecie. Znalazł tutaj właśnie ten temat.

Moje pytanie:
Czy można żądać odstąpienia od umowy i ewentualnego zwrotu pięniędzy(a zapłaciłem 90 zł).

Proszę o pomoc!
Z góry dziękuję!!!:)

alioreks nie zapychaj forum.U góry jest napisane co zrobic.

co wy wszyscy tu tacy nawiedzeni nic nie reagować na żadne maile plikostrady czy nawet wezwania na adres i groźby sądowe jak czytam te wasze bojaźliwe komenty to mi mi się nie dobrze robi:mad:

Witam, mam pytanie tydzien temu zrejestrowalem sie na plikostradzie.pl i mam jeszcze tydzien na odstąpienie od umowy.I teraz pytanie pisac odstąpienie od umowy czy zignorowac???Proszę o szybkie odpowiedzi.Z góry wielkie dzieki.Pozdrawiam

Wysłać możesz. Wątpliwe czy dojdzie. Tylko straszą i nic więcej.

Nie wysylac plikostradzie zadnych maili z załącznikami 10m bo ich to obciąża.Takie praktyki sa nie moralne i nie mozna ich stosowac dla tak porządnej firmy Ostatnio zostalem zbanowany za podżeganie do spamowania tych ,że smykow.Przepraszam plikostrade za nagabywaniec internautow do tego procederu :brawo:

paollo nie rozumiem cie. ja sie tylko pytam czy wysylac czy nie.

patryk7 napisał:
paollo nie rozumiem cie. ja sie tylko pytam czy wysylac czy nie.

Jesli cos chcesz do nich wysłac to jedynie załacznik ,ktory im zapcha skrzynke.Oczywiscie nie namawiam do spamu :)
Moja odpowiedz na Twoje pytanie: NIE !!!!

Witam,czy ta cała plikostrada przysyła listy do domu czy tylko wysyłają e-maile?

Przysłali mi jedno wezwanie przedsądowe do domu i chyba ze dwa wiadomości e-mail. Tej pierwszej wiadomości , przed otrzymaniem wezwania nie zauważyłam jakoś, ale zaraz po otrzymaniu przedsądowego wezwania do zapłaty, zrezygnowałam z ich usług wysyłając im maila że zrywam z nimi umowę, trochę się zdenerwowali, bo podobno powinnam złożyć te rezygnację przed upływem 14 dni. Potem już się do nich kompletnie nie odzywałam i dali sobie spokój. Być może trochę za późno przeczytałam ten regulamin, ale jeśli pamięć mnie nie myli, to podobno było napisane, że zobowiązują się do wykupienia abonamentu na mnie, co dla mnie jest czystym absurdem z ich strony. To ja decyduję kiedy chcę sobie ten abonament wykupić, a nie osoby trzecie.

A list który otrzymałaś do domu był listem poleconym?

Sam nie wiem co mam zrobić...

Raczej tak. Jeśli nadal masz wątpliwości zapytaj innych. Ja już od nich nie dostaję żadnych listów ani poleconych do domu, ani email. Zwyczajnie ich olałam, tzn, nie odpowiadałam na ich emaile.

Właśnie nie wiem co zrobić,czy mam do nich wysyłać te odstąpienie od umowy,minął już miesiąc od założenia konta...

Wie ktoś może czy oni faktycznie robią te sprawy w sądzie?

Powrót