avvatarro napisał:
Najprawdopodobniej poza podanym przez Ciebie adresem e-mail w bazie serwisu został zapisany również adres IP. W sytuacji, kiedy serwis chciałby pozwać Cię moim zdaniem będzie w stanie uzyskać na podstawie adresu IP Twoje dane. To akademickie założenia i nie podejrzewam żeby do tego się posunął, ale wg. mnie istnieje taka możliwość. Na zasadzie analogi, coraz częściej zdarzają się przypadki kiedy osoby, które zostały obrażone na "anonimowym" forum internetowym zwracają się do administratora forum w celu udostępnienia adresu IP tego, kto je obraził (naruszył jej dobra osobiste). A na podstawie adresu IP odpowiednie służby od operatorów telekomunikacyjnych mogą uzyskać dane abonenta.
No niestety niemogę sie przyjacielu z tobą zgodzić zanim wyjanię to powiem tez mnie ta plikost...cośtam dopadła ..i tez mam problem.
avvatarro przyjacielu widzę że usiłujesz udzielać pomoc prawnej a bzdury pociskasz:
1 ustawa o ochronie danych osobowych:a, adres ip.
Żaden operator niema prawa podawać twoich danych osobą trzecim tz: imienia nazwiska adresu fizycznego!
3 Co oznacza zapis "WYRAŻAM ZGODĘ NA PRZETWARZANIE... DANYCH OSOBOWYCH W CELACH MARKETINGOWYCH .. -i nie pamiętam jak to dokładnie leci" przetwarzanie jest słowem klucz jeśli rozumiesz znaczenie tego słowa dokładnie.
4 Operator/Provider twojego internetu z którym podpiąłeś umowę o świadczenie usługi. Jego też obejmuje ustawa o ochronie danych osobowych i nie może sobie na wniosek osoby trzeciej lub jakiegoś innego podmiotu podawać twoje dane osobowe! nie myl adresu IP z danymi osobowymi! fizyczne dane osobowe to adres zamieszkania imię i nazwisko nr pesel itd.
To że ktoś ma twój adres IP nie oznacza że zna twój adres zamieszkania!, zna twoje nazwisko imię itd!
jeśli twój operator przypadkowo podał dane fizyczne twoje osobie trzeciej lub innemu podmiotowi Podlega karze gdyż popełnia przestępstwo ścigane z urzędu!,
jeśli ta osoba trzecia posiada twoje dane na skutek błędu lub popełnienia przestępstwa przez twojego operatora internetu.
POSIADA JE BEZPRAWNIE GDYŻ UZYSKAŁA TWOJE DANE ŁAMIĄC PRAWO
UZYSKIWANIE DANYCH OSOBOWYCH MUSI BYĆ ZGODNE Z LITERĄ PRAWA KOLEGO nie możesz sobie od tak poprosic prowidera zeby ci dał dane jurka gałązki ot tak zeby ci dał bo tobie się tak podoba i ma ci dac wtedy ty jak i on popełniacie przestępstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wprowadzaj ludzi w błąd
a teraz dam ci sposób w który to sprawdzisz.
Zapytaj tu tych wszystkich pokrzywdzonych jedno pytanie.
czy jak dostawali ostrzegawcze imeile od tej plikostrady
czy plikostrada w emailu podawala ich dane osobowe tj. imie i nazwisko!
czy byl to tylko adres ip
jeśli plikostrada nie miała akich danych to jak mogła je podać .. zapytaj? ich a zrozumiesz jakie pierdoly pociskasz!.
zgodnie z regulacją tylko właściciel/Administrator/Owner strony może widzieć twój adres IP i nikt inny, ale też niewolno mu twojego adresu udostępniać osobą trzecim bez twojej wiedzy i zgody! jeśli udostępni możesz to zgłosić!!!!!!!!!! ale musisz mieć na to jakieś dowody albo jakieś przypuszczenia
kiedy zaś osoba zostaje obrażana nie obrażona tylko "obrażana"
na "anonimowym forum"- jak napiąłeś nie znam takiego forum które było by anonimowe a ty znasz? bo to jest ciekawe jak forum może być anonimowe?
kto ci takich bzdur naopowiadał że NIK i forum jest anonimowe >?
poczym zaraz napizesz o adresie ip uzytkownika i adresie ip forum to jak to jest anonimowe? kompletne bzdury piszesz a ludzie to czytają
ZAPAMIĘTAJ SOBIE RAZ NA ZAWSZE !:
NIKT NA INTERNECIE GDZIEKOLWIEK /PORTAL/FORUM/CZAT/GRY/STRONA WWW NIE JEST ANONIMOWY! każdemu komputerowi przypisany jest adres w momencie połączenia!!!! z www lub p2p lub innych typów połączeń internetowych.
Zdarzają się więc takie przypadki jak osoba zostaje obrażana nie może czasami nic dlatego że szkodliwość czynu często jest żadna więc taka sprawa już na etapie prokuratora/policji jest umarzana lub nie kierowana do dalszego postępowania! a jeżeli nawet prosisz admina aby ci dal adres IP osoby która ciebie obrażała to po 1 że jemu niewolno dać adresu IP tobie
o czym wyżej ci pisałem po 2 nic i tak ci z adresu IP bo co robisz jeżeli
masz adres IP ? podasz go na policji? czy prokuratorowi? i w tym momencie i prokurator i policjant już wie że popełniasz przestępstwo o czym ci pisałem czego niewolno? i jeżeli coś bezprawnie zdobywasz?
OPERATOR MOŻE UDOSTĘPNIĆ DANE OSOBOWE TYLKO NA WNIOSEK DECYZJI SĄDU WIĘC ONI CZYLI PLIKOSTRADA MUSI WNIEŚĆ SPRAWĘ DO SĄDU BY UZYSKAĆ TEŻ TWOJE DANE OSOBOWE WTEDY SĄD WYDAJE ODPOWIEDNIE DECYZJE ORGANOM ŚCIGANIA ABY IM OPERATOR DAŁ TWOJE DANE BO OPERATOR INTERNETU ZADA JEDNO PYTANIE PLIKOSTRADZIE NA JAKIEJ PODSTAWIE MAM DAĆ PAŃTWU DANE OSOOWE MOJEGO KLIENTA X ? człowieku przeczyaj co ty piszesz i czy to sie kupy trzyma!!!!.
Do wszystkich!
Dlaczego inni z was którzy znając się na rzeczy pozwalają i nie zwracają uwagi aby taki ktoś wprowadzał w błąd innych ludzi dlaczego nie zwrócą temu komuś uwagi "avvatarro"