Plikostrada

• Autor wątku Autor wątku Darek.M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czyli ignorować ich tak bo ja tam nic nie brałem?

A co miałeś od nich wziąć? Zamrażarkę? Garnki na kredyt?

tak tylko że mi odpowiedzieli i grożą sądem błagam pomużcie

I co boisz się sądu, strzelają tam w łeb bez wyroku jak NKWD? Każdemu tak odpowiadają jak zapyta. Kapuchę trzepią wyłącznie z przestraszonych. Weź się ogarnij!

czyli że jakby co to sprawe mam wygraną ale odpowiedz normalnie tak albo nie!

deker99 napisał:
A może raczyłbyś włożyć nieco zaangażowania w rozwiązanie swojego problemu wynikającego z własnej ignorancji :?:
Bo takich osób jest tu od groma i każdemu trzeba odpowiadać setki razy, bo są zbyt leniwi, żeby dowiedzieć się czegokolwiek, mimo że informacje są im podane niemalże na tacy. Lepiej zaśmiecać jeszcze bardziej ten bzdurny wątek o dzieciakach podających swoje dane pod nieprzeczytanym regulaminem.

deker99 napisał:
Ja miałabym wygraną. Ty - nie mam pojęcia, ale po tym co czytam twoje posty, to obawiam się że nie...

Pikostrada - wezwanie do karnej opłaty

Witam, zarejestrowałem sie na tej stronie, nie pamiętam kiedy. Nawet nie pamiętam danych jakie tam w rejestracji wpisywałem. Raczej nigdy nie miałem zwyczaju wpisywać swoich danych, ale tym razem jednak nie pamiętam na śmierć co wpisywałem...

Dostałem wezwanie do zapłaty, w pierwszej chwili pomyślałem że to nonsens i że to ich oszustwo i nie musze nic płacić, jednak jak zacząłem o tym czytać w necie i obejrzałem reportaż okazało sie, że to normalnie działajace firmy i że prawnie mogą mnie wezwać do sądu... Że jedynie do odpowiedzialności karnej nie będą pociągnięte osoby nieletnie...

Ale chciałem się mimo to zapytać co zrobić ?
Jak sprawdzić czy na pewno nie podałem swoich danych ?
Co oni mogą a czego nie mogą ?

boże ludzie ale wy jesteście ograniczeni umysłowo. Banda przestaszonych dzieciaków nie znających praw konsumenta oraz praw własnych. Przeczytaj sobie jeden z drugim co to jest umowa cywilno prawna i kiedy dochodzi do jej zawarcia!! Umowa czwilno prawna jest zawarta tylko w tedy kiedy jest udokumentowana własnoręcznym podpisem obydwu ze stron. Jaka odpowiedzialność i wezwanie do sądu? na jakiej podstawie? odpisz im że jeśli dostaniesz jeszcze jednego takiego maila zgłaszasz sprawę do prokuratury o zastraszanie. Albo zignoruj zespamuj maila z któego przychodzą te wierutne bzdury. Wypij piwo albo cos mocniejszego i zapomnij.

omnaa napisał:
ludzie ale wy jesteście ograniczeni umysłowo.
Proszę nie obrażać użytkowników. Nie wszyscy muszą znać prawo, ale to nie znaczy, że są ograniczeni umysłowo.

Nie życzę sobie obrażania. Z resztą w tej sprawie zadziałam, bo nie pozwolę sobie na takie pomówienia.

Nie wiem jak jest z podpisem, była to pierwsza moja myśl że musi być podpis własnoręczny, jednak jeśli tak, to dlaczego NIGDZIE nie jest napisane że jest to nic nie znacząca groźba ?
Wygrzebałem program dokumentalny który leci w poniedziałki o 21, o tej tematyce. Tam prawnicy się wypowiadali, że do odpowiedzialności nie mogą być pociągnięte jedynie dzieci. O dorosłych tego nie powiedzieli. Przykro mi jasnowidzem ani mistrzem prawa nie jestem.

SCF napisał:
Wygrzebałem program dokumentalny który leci w poniedziałki o 21, o tej tematyce. Tam prawnicy się wypowiadali, że do odpowiedzialności nie mogą być pociągnięte jedynie dzieci. O dorosłych tego nie powiedzieli. Przykro mi jasnowidzem ani mistrzem prawa nie jestem.
Wyluzuj i zastanów się, jak cokolwiek udowodnią.

Mam problem, zalogowałam się u nich, ale na fikcyjnych danych, prawdziwy był mój mail tylko. Dostałam od nich maila w pt że mam zapłacić 96zł za jakiś abonament, którego nie chciałam. Wysłałam do nich maila że dane są tamte nie prawdziwe i podałam swoje, prosząc aby skasowali mi konto, ponieważ jestem osobą bezrobotna ( dodałam w pliku moją decyzję od urzędu pracy ) i utrzymuję się tylko z alimentów dzieci. Dziś ponownie dostałam wezwanie do zapłaty, tym razem już z komornikiem i groźbą że zawiadomią odpowiednie służby bo zalogowałam się na nie swoich danych a wymyślonych. Pod wpływem impulsu wysłałam im te 96zł bo wystraszyłam się sądem...Niestety przelewu cofnąć już nie mogę. Czy jest szansa jakoś się od tego jeszcze odwołać? odzyskać pieniądze, zresztą moje ostatnie? Naciągają strasznie, nic od nich nie ściągnęłam, nic od nich nie chcę...
Proszę o poradę, pomoc lub jakiekolwiek nakierowanie czy jeszcze coś z tym mogę zrobić?

Moja przygoda z Plikostrada. W maju 2013r odwiedziłam stronę Plikostrady, kliknęłam link rejestracji, podałam prawdziwe dane i oczywiście rejestracja nie powiodła sie. Nie to nie, nie udało się więc zapomniałam o sprawie. Po miesiącu od pierwszego i jedynego wejścia na stronę dostałam pierwszego maila z wezwaniem do zapłaty, następnie po upływie 2 tygodni dostałam mailem przedsądowe wezwanie do zapłaty. Oba maile były podpisane przez Biuro Opłat Abonamentowych serwisu Plikostrada.pl. W lipcu 2013 otrzymałam maila od Tomasza Rogowieckiego (BOK serwisu Plikostrada) w którym podziekował mi za utworzenie zgłoszenia w serwisie i przypomniał o niezapłaconym rachunku.Ostatnia korespondencja była listowna. Na adres domowy przyszedł list zwykły z ostatecznym przedsadowym wezwaniem do zapłaty. I to tyle historii.
Przyznam, że jak dostałam pierwszego maila, włos mi sie zjeżył ze strachu. Mam płacić za coś co nie działa, nie jest zaktywowane i na co nie wyrazilam pisemnej zgody? Zaczęłam szukac po rożnych forach, czytać dobre rady i powoli sie uspokajałam. Wszystkie maile pozostały z mojej strony bez odpowiedzi, list wysłany pocztą nie był polecony czyli jakby go nie było Trzeba było trzymać tylko nerwy na wodzy, nie dać sie zastraszyć i odczekać rok. Od miesiąca jestem wolna od wspomnień o Plikostradzie.

Ja też mam pytanie. Dostałam podobne wezwania do zapłaty i na jakimś forum ktoś mi poradził, żeby napisać mailowo rezygnację ze świadczenia usługi powołując się na ustawę o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. I tak zrobiłam. Goście odpisali mi coś takiego:

Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Panią trzymiesięczny termin na odstąpienia od umowy, nie znajduje zastosowanie w stosunku do zawartej przez Panią umowy o świadczenie usługi elektronicznej Plikostrada.

Zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr 22, poz. 271 i późn. zm.) w przypadku świadczenia usług rozpoczętego za zgodą konsumenta, jedynym obowiązującym terminem na odstąpienie od umowy jest termin ustalony przez strony w regulaminie usługi (14 dni).

Zgodnie z § 2. ust. 8 regulaminu usługi: „Usługobiorca składa Usługodawcy żądanie natychmiastowego rozpoczęcia świadczenia Usługi, poprzez uruchomienie linku aktywacyjnego przesłanego przez Usługodawcę. W razie wątpliwości poczytuje się, iż moment uruchomienia linku aktywacyjnego decyduje o chwili rozpoczęcia świadczenia Usługi przez Usługodawcę.”

Ponadto należy podkreślić, iż w trakcie procesu zawierania umowy, regulamin usługi został przesłany na Pani indywidualny adres poczty elektronicznej, w postaci zamkniętego dokumentu tekstowego w formacie pliku PDF. Tym samy otrzymała Pani regulamin utrwalony na stałym nośniku zapisu informacji, co w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak tradycyjne pisemne potwierdzenie warunków umowy. Nie może więc budzić wątpliwości fakt, iż termin na odstąpienie od zawartej umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.

Przypominamy, iż w wyniku aktywacji usługi i braku odstąpienia przez Panią od umowy w terminie pierwszych 14 dni, spółka Smart Tech Connet Ltd była zobowiązana do wykupienia dla Pani konta premium na zagranicznym serwerze sieci Usentet, w celu zapewnienia Pani określonego w umowie limitu danych do pobrania.

I co mam robić? Klasycznie podałam fałszywe dane. Szczerze mówiąc nie wiem, czy ja mam rację, czy oni, bo próbowałam czytać te fragmenty ustawy, które wszyscy podają, ale naprawdę nie rozumiem z niej zbyt wiele...

Rodzice nic nie wiedzą, bo wyszłam z założenia, że jak wszyscy to olewają i mówią, że to tylko cwaniacy co kasę wyciągają, to nie będę ich martwić. Ale nie wiem, czy mam się wykłócać, że niczego nie podpisywałam i nie ściągałam plików, czy po prostu wrzucić ich adres na spam i czekać aż (może) przyślą wezwanie listem - i cholera jasna, co wtedy? Nie chcę mieć awantury na całe osiedle, z powodu jednego durnego serwisu, który obiecał mi darmowy sprawdzian z biologii (oczywiście go nie znalazłam), a zamiast tego straszy, że przyśle komornika i na 6 miesięcy wstawi mnie za kratki za podawanie fałszywych danych... :/

Pozdrawiam,
Zuza

witam
Ja otrzymałem kilak dni temu "INFORMACJA O ZAWIADOMIENIU DO PROKURTAURY Z UWAGI NA PODANIE FAŁSZYWYCH DANYCH OSOBOWYCH". Postraszyli Wydziałem Wywiadu kryminalnego Policji, ze oni ustalą mój adres.
Ponoć ja miałem zarejestrować się w lipcu 2012 roku na plikostroda. Nie wydaje mi się to prawdziwe.
Ale do rzeczy:
1. Czu mogą przesłać mi listem zwykłym wezwanie do zapłaty? Jednak najpierw muszą ustalić adres po adresie IP mój adres. Pytanie czy jeśli zwrócą się do operatora IP i otrzymają go czy nie jest to przestępstwem?? (to jak ktoś mnie na forum obrazi to tez dostanę dane adresu domowego osoby o nicku xxx jeśli napisze do administratora?)
2. Moje stanowisko jest takie, że ja się nie rejestrowałem, przychodzą do mnie liczni znajomi i rodzina i może ktoś z nich wtedy to zrobił.
3.Moje IP jest inne od tego co podali, czy zmiana komputera mogła mieć tu znaczenie? czy po prostu oni błędnie podali?
4. Czy ktoś z was słyszał ale nie z zasłyszenia aby kogoś ukarali???
Od razu mówie, że się nie przejmuje tylko napisałem aby inni wiedzieli, ze Ci jeszcze działają.
pozdrawiam

ps. Zemho nie martw się ;)

Ostatnia edycja:
aha a na dole :
"Lidia Nowak
Biuro Windykacji".

WAŻNE:

xxxxxxxxxxx
patrzcie na od 10:30 - to pokazuje, ze NIKOGO jeszcze nie podali do Sądu ani na Policję.. :)

Ostatnia edycja:
ehhh co ty dziecko ze zlobka co sie baby jagi boi? prokuratura odmowi im wszczecia na tej podstawie

Witam, jestem w podobnej sytuacji - założyłam konto podając nie prawdziwe dane, ale wciąż obowiązuje okres 14 dni w czasie których mogę wypowiedziec umowę, chciałam jednak spytac Cię Darku w jaki sposob podpisałeś swojego maila? Tylko i wyłącznie komputerowo czy wkleiłeś tez może skan "swojego" podpisu? Będę bardzo wdzięcznaza szybką odpowiedz.

Eliza

Powrót