pobicie

• Autor wątku Autor wątku kaska__zdw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaska__zdw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Mam chlopaka ktory siedzial w wiezieniu 3 lata za pobicie wyszedl za dobre sprawowanie, pracowal i pozniej wyjechal do angli i tam go poznalam.wczoraj wrocilismy z angli(tzn ja wrocilam) ale jego zatrzymala straz graniczna bo sie okazalo ze ma jakas nie dokonczona sprawe jeszcze o inne pobicie jush po wyjsciu z wiezienia.dostawal wezwania do sadu na roprawe ale nie stawial sie bo byl w angli.i teraz zabrali go do aresztu w Żyrardowie.jak myslicie ile moze dostac???czy jest sznsa na kaucje??i wogole czy dlugo bedzie siedzial w tym areszcie zanim go przeniasa??

Wszystko zależy od tego jaki paragraf jest na to pobicie w kodeksie karnym, bo są różne. Oczywiście ma wpływ też to ile czasu upłynęło od momentu jak wyszedł na wolność do momentu jak popełnił drugi raz to samo przestępstwo, o tym też musisz poczytać, bo nie wiem w tej chwili czy jest recydywistą już czy nie. A w areszcie napewno posiedzi do momentu zakończenia postępowania i posiedzenia komisji o tym jaką mu przyznać grupę. Mało informacji napisałaś, żeby cokolwiek więcej napisać.
pozdrawiam :)

od jego wyjscia na wolnosc minelo 2 lata. ale gdy pobil tego goscia uplynelo wtedy ok 1,3 miesiace.cos kole tego. tylko ze wlasnie sie dowiedzialam...ze po tym pobiciu on wyjechal "jakims" cudem do angli czyli po prostu uciekl a teraz policja na lotnisku go zgarnela.prosze o kolejne odpowiedzi

no to z tego by wynikało, ze dwa razy za to samo w krotkim odstepie czasu, to traktowac go będą jak recydywistę, więc spodziewaj się surowszego wyroku dla niego. A jeśli do tego używał niebezpiecznego narzędzia, albo pobił go tak, że w szpitalu spędził ponad 7 dni to może być jeszcze więcej. Nic więcej ci nikt nie napi8sze, bo sytuacja jest mało szczegółowa, jakbyś wiedziała co i jak to byłoby łatwiej komuś coś powiedzieć albo zasugerować jaki to artykuł. Swoją droga, twój chłopak zachował się nie wporzadku wobec ciebie nie mówiąc ci nic i wspólczuje ci, bo na lotnisku musiałaś byc bardzo niemile zdziwiona :(

noom nietety,pozniej powiedzial ze bal mi sie przyznac...ale to jush niewane czy bal sie czy nie.kocham go i bede czekjac ale najgorsze sa te poczati i caly zcas mam andzieje nie wiem moze na jakas kaucje, moze odszkodowanie dla tego oskarżyciela, albo na jakis krotki wyrok.myslisz ze moze dostac wiecej niz 1 rok? i czy ma szanse na wczesniejsze wyjscie??

Szansa na wcześniejsze wyjście jest zawsze, zależy to od wielu czynników, ale przede wszystkim od jego postawy i zachowania, jak będzie grzeczny i będzie zbierała nagrodówki to z pewnością poźniej będzie to miało wpływ na wokande. Nie mam pojęcia ile może dostać, być może że na rozprawie dojdzie do ugody pomiędzy oskarżonym a pokrzywdzonym i wówczas wyrok będzie łagodniutki, szkoda, że wcześniej nie próbował się dogadać z pokrzywdzonym, może nie było by wogóle sprawy, gdyby mu zaoferował zadośćuczynienie w formie pieniężnej za leczenie itd.
W każdym bądź razie nie martw się na zapas, bo może się to szczęśliwie dla niego zakończyć i wtedy się okaże że martwiłaś się niepotrzebnie. Zaczekaj cierpliwie na jakieś konkrety w sprawie a póki co głowa do góry :)

dzieki za wsparcie do naprawde duzo pomaga.tylko najgorsze jest to ze on teraz siedzi w areszcie i jedyne co mi pozostaje to czekac na list.bo inaczej nie moge sie z nim skontaktowac... A jesli chcialabym wynajac adwokata to czy on jush teraz by sie przydal czy doipero jak zacznie sie ta cala sprawa??i ile moze kosztowac okolo taki adwokat??

Adwokata sie wynajmuje zawsze duzo wczesniej, bo on musi sie zapoznac z całą sprawą i przede wszystkim mieć czas na przygotowanie się dobrze do sprawy. Ja bym ci radzila zrobic to jak najszybciej jesli Twoj już siedzi to nie ma z czym zwlekac. Ile by kosztowalo to zalezy od sprawy i od adwokata. Myśle ze tak średnio biorą kolo 2,3 moze 4 tys jak są dobrzy oczywiście i skuteczni.
Takze nie ma co zwlekać tylko do dzieła, walcz o swojego, poki jeszcze nic nie jest przesądzone :tuptup: :tuptup:

[cytat="cuks":1z7iasgo] pobił go tak, że w szpitalu spędził ponad 7 dni to może być jeszcze więcej. [/cytat:1z7iasgo]

To ile czasu człowiek spędził w szpitalu jest całkowicie bez znaczenia dla prowadzonego postępowania.
Istotnym jest - czy pobicie - naruszyło czynności narządu ciała na okres powyżej 7 dni, lub też czy spowodowało rozstrój zdrowia trwający powyżej 7 dni.
Ocenę tą wystawia biegły lekarz sądowy na rzecz prowadzonego postępowania przygotowawczego.

Przykład: osoba której złamano ręką może nie przeleżeć ani jednego dnia w szpitalu, a z całą pewnością ręka ta w ciągu 7 dni się nie zrośnie.

Powtarzam więc - istotna jest opinia biegłego, a nie ewentualny okres pobytu w szpitalu.

dzieki za wsyztsko.jutro wlasnie ide do adwokata wiec mam andzieje ze narazie mi cos poradzi.bo szczeze mowiac to narazie nie mam pojecia co z moim narzeczonym sie dzieje....dzwonilam do jego rodzicow oni tesh nic nie wiedza wiedza tylko ze narazie jest w areszczie i ze z poprzedniego wyroku zostalo mu ok 4 miesiecy do odsiedzenia po warunkowym...wiec narazie ide zasiegnac profesjonalnej porady.pozniej mam andzieje wsyztsko bedzie dobrze!!!!

bylam dzis u adwokata i ten mi jedynie powiedzial ze narazie nic nie moze zrobic bo za malo wie... powiedzial ze rodzice mojego chlopaka maja zadzwonic do komendy wojewodzkiej w lodzi i powiedziec ze ich syn zostal zatrzymany i chca sie dowiedziec gdzie jest jakie zarzuty zostaly mu postawione i z ktorej prokuratury. wiec ojciec mojego narzyczonego dzwonil tam a jemu powiedzieli ze nic wiecej nie moga powiedziec:/:/ czyli ze co przez tel mu nie udziela zadnych informacji rodzica???!! adwokat powiedzial mi ze musza a jezeli nie to mamy prawo zlozyc na nich skarge na te komende??!! co o tym sadzicie??

[cytat="kaska__zdw":3ieahf3p]bylam dzis u adwokata i ten mi jedynie powiedzial ze narazie nic nie moze zrobic bo za malo wie... powiedzial ze rodzice mojego chlopaka maja zadzwonic do komendy wojewodzkiej w lodzi i powiedziec ze ich syn zostal zatrzymany i chca sie dowiedziec gdzie jest jakie zarzuty zostaly mu postawione i z ktorej prokuratury. wiec ojciec mojego narzyczonego dzwonil tam a jemu powiedzieli ze nic wiecej nie moga powiedziec:/:/ czyli ze co przez tel mu nie udziela zadnych informacji rodzica???!! adwokat powiedzial mi ze musza a jezeli nie to mamy prawo zlozyc na nich skarge na te komende??!! co o tym sadzicie??[/cytat:3ieahf3p]

1) po pierwsze radzę zmienić "adwokata" na adwokata - bo ten najwidoczniej hmm... powiedzmy delikatnie specjalizuje się w innej dziedzinie prawa niż prawo karne.... Skoro chłopak jest pełnoletni to Policja nie może udzielić nikomu informacji za co został zatrzymany - nawet jego rodzicom- chociazby dlatego ,że chłopak mógłby sobie tego nie życzyć... to on - adwokat ma prawo ,a nawet skoro podjął się obrony , obowiązek przejrzenia akt postępowania....a w nich jak byk będzie napisane za co chłopak został zatrzymany, jakie zarzuty zostaly mu postawione (o ile już zostały), jakie czynności zostały już w postępoweaniu wykonane- a skoro jest dobrym adwokatem-praktykiem karnistą to po zarzutach i wyczytaniu co już zostało zrobione bez trudu mógłby z dużą dozą prawdopodobieństwa określić jakie czynności Policja (prokuratura) będzie chciała jeszcze wykonać...-a co za tym idzie ile to mniej więcej czasu zajmie...

ps. nikt nie udzieli jakiejkolwiek informacji na telefon...

Popieram w całej rozciąglości zdanie przedmówcy :ok: :D
Jesli adwokat nie jest w stanie uzyskac tak banalnej informacji, to zapłacenie temu adwokatowi nawet 1 PLN o zdecydowanie za dużo. To trzeciej kategorii amator, a nie zawodowiec.

dzieki.wiec jush napewno do tego adwokata nie pojde.

acha.Bo moj chlopak siedzi jush w areszcie i on mowil ze mam czekac na list od niego...wiec dopiero z tamtad sie dopiero dowiem??? czy np jezeli teraz jush zatrudnie adwokata to adwokat sie bedzie wsyztskiego dowiadywal?? bo ja juz sie pogubilam

[cytat="kaska__zdw":3k0jkdeq]jezeli teraz jush zatrudnie adwokata to adwokat sie bedzie wsyztskiego dowiadywal?? [/cytat:3k0jkdeq] tak - w końcu za to m.in. bierze pieniądze...ponadto może zasrzec sobe ,że chciałby uczestniczyć w czynnościach z udziałem swojego klienta...

oki dzieki wielkie za pomoc.a czy zna moze ktos jakiegos dobrego adwokata z łodzi??

Jestem w angli wraz z chlopakiem juz 2 lata,chlopak poszedl do wiezienia na 22miesiace z tego ma siedziec 11miesiecy .WYROK-3 zarzuty :

Jestem w angli wraz z chlopakiem juz 2 lata,chlopak poszedl do wiezienia na 22miesiace z tego ma siedziec 11miesiecy .WYROK-3 zarzuty :
-posiadanie broni
-pobicie z uszkodzeniem ciala
-zniszczenie mienia
i teraz tak mial 3 sprawy przydzielono mu adwokata z urzedu poszedl na pierwsza pani adwokat byla ,po koncu sprawy pytala sie czy ma przyjsc na druga moj chlopak odpowiedzial ze nie ,na trzeciej dostal wyrok i odrazu go skuli w kajdanki i do aresztu go przewiezli bez kontaktu z prawnikiem(byla pani adwokat i nic nie zrobila bo jej pewnie nie chcial zaplacic) co ja mam zrobic zeby go wyciagnac??dodam ze chlopak nigdy nie byl karany czy jest mozliwosc zeby sie odwolac?? a taka jest prawda ze ten koles ktorego pobil to dran ktory mnie wyzywal i symulowal te cale pobicie pewnie sobie jeszcze dowalil sam i poszedl na obdukcje!!(koles w polsce siedzial za rozboje i jest znany na policji w polsce wiec wiedzial co zrobic zeby moj chlopak poszedl siedziec ) moj chlopak taki dobry czlowiek jest!!niesamowite jak mozna wsadzic latwo czlowieka do wiezienia:( czekam na odp.wsadzili do 01.06.09 czyli 3 dni temu piszcie bo to bardzo wazne

karolina133 napisał:
.WYROK-3 zarzuty :
-posiadanie broni
-pobicie z uszkodzeniem ciala
-zniszczenie mienia

.......................
...moj chlopak taki dobry czlowiek jest!!
taaa - i taki anioł z bronią bez zezwolenia chodzi i niszczy mienie...?:) <no bo do tych zarzutów nie miała pani obiekcji że są stronnicze i przesadzone....>

nie wiem czy niektórzy są tak naiwni czy tak głupi...a może nas uważaja za idiotów...?

Powrót