Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3 - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odnośnie P1, P2, P3 trzeba przeczytać Kodeks karny wykonawczy. Nie jest to trudne i mało ART.

:Dczy to ciężko zrozumieć ze zamek to typ zamknięty. Przecież nie trzeba dłuższego zdania pisać można sobie je skrucić.. z tego co mi mąż mówił że to zależy od wyższych . :D ale powiem tak niech sobie trochę odsiedzą ponieważ później będą czuli się bezkarnie i znów nabroją

KarolinaAdrian napisał:
:Dczy to ciężko zrozumieć ze zamek to typ zamknięty. Przecież nie trzeba dłuższego zdania pisać można sobie je skrucić.

Ale w dziale "więziennictwo" zabroniono posługiwania się gwarą przestępców. Proste?

odkąd to słowo ZAMEK jest gwarą przestępców ??

jaimojimperatyw napisał:
odkąd to słowo ZAMEK jest gwarą przestępców ??

Odkąd przestępcy używają go do określenia zakładu karnego typu zamkniętego.

z twojego toku myślenia wynika że mówiąc zamek na zamek np w drzwiach można być posądzonym o gware więzienną bez przesady nie popadajmy w skrajności

jaimojimperatyw napisał:
z twojego toku myślenia wynika że mówiąc zamek na zamek np w drzwiach

Poważnie? Ja nie wyciągałbym tak dalece idących wniosków.

Jeśli dla Ciebie "siedzę na zamku" jest tak samo poprawne językowo jak "zepsuł mi się zamek w drzwiach" to nie mamy o czym dyskutować.

słuchajcie dobra mniejsza oto nie ważne jak ale ważne o czym mowa .:D grypsera nie grypsera niech osadzaja to skazani

karolina, a czy idąc do Sądu w sprawie męza, poslugujesz się nazewnictwem grypsujacych ? Czyli pytasz sędziego, albo pania w sekretarciacie: " 'co z moim ukochanym, siedzi na zamku ,ma kojo , dobra bajere i jest git zatem kiedy patrzonko.Bo musze sobie plereze zrobic ? "
Także nie mów ,że nie ważne.Ważne bardzo,jakiego uzywasz języka ,kiedy znajdujesz sie w okreslonym miejscu. A w tym miejscu nie używamy języka przestępców.

dobrze nie będę tak mówić .. no jak w sądzie czy gdzieś jestem to normalnie odzywam się . Gdy do sędziego mówiłam nigdy nie tak jak tutaj. ponieważ można sobie nie utrudniać życia i po prostu jak ktoś niby gripserą cos powie to nic się nie stanie ponieważ każdy tutaj wie co i jak o co chodzi. nie porównujmy oko w oko a pisanie na forum tutaj przecież gdybym rozmawiała z kimś stąd w oko w oko to bym inaczej rozmawiała bardziej kulturalniej czyli normalnie

No własnie, kultura osobista , prawidłowy sposob wyrażania się, nie zrobi Ci krzywdy w żadnym miejsu i środowisku. Mozesz tylko zyskać.Zatem od dzis pracuj nad sobą i swoja prezencją. Bedzie Ci lżej w życiu. I zachęc do tego swojego chłopaka...

Ułatwianie sobie życia, to nie jest niedbałe ,czy nieprawidłowe mówienie.

Nie, nie kazdy tutaj rozumie jezyk przestepców i nie każdy wie o co chodzi.

Ostatnia edycja:
"Bo musze sobie plereze zrobic ? " Sory ale co znaczy to zdanie?

szka napisał:
A może nie ma miejsca narazie w ZK typu półotwartego i czeka aż się zwolni ?
to nie jest tak jak myslisz na p2 są mjejsca zawsze tylko może jeszcze cos podpisałze zgadza sie narazie przebywac na zk zamknietym z podgrupą p2

witam, mam pytanie odnosnie przydzielania skazanego do odpowiedniego zk. mojemu narzeczonemu ostatnio zmieniono grupe na P2 i w dalszym ciagu jest w zakladzie typu zamknietego, a dokladniej w areszcie sledczym. chcialam sie dowiedziec czy z taka podgrupa moze tam przebywac, czy powinni go przewiezc. nadmieniam ze w tym samym miescie jest rowniez zk typu polotwartego. interesuje mnie czy jest jakis okreslony czas na przewiezienie go do innego zk i z jakich powodow moze nie zostac przewieziony. z gory dziekuje za odpowiedz

Witam według mojej oceny jak tylko będzie miejsce wolne gdziekolwiek to znaczy nie musi być w tym mieście .. Mój chyba był miesiąc w Aś Częstochowa po czym został przewieziony na oddział p2 do Aś Piotrków Trybunalski a potem do OZ golesze i znowu na oddziale P2 w Piotrkowie jest. Także na to nie ma reguły:)

bo chodzi o to, ze dopoki jest w tym AS to praktycznie nie odczuje ze ma P2, bo telefony 2 w tyg, cele zamkniete itp. no i z przepustkami moze byc gorzej chyba. bo tak mysle ze skoro to zaklad zamkniety, to komu by sie chcialo bawic w udzielanie przepustek :/

No niewiem mój jest w Aś Piotrków Trybunalski ale na oddziale pólotwartym chociaż pomimo tego to zakład o zaostrzonym rygorze i mam nadzieje ze skoro ma p2 a go tam trzymają i odsiaduje wyrok po raz pierwszy to wyjdzie na warunkowe mam taka nadzieje chociaż dziwnie to sobie tłumacze i robię nadzieje ale w coś muszę wierzyć:(

no a u mojego wlasnie nie ma takiego oddzialu, dlatego tak mnie to zastanawia

To nie ma znaczenia ze nie ma dopóki nie bedzie miejsca dla jego podgrupy w innym zk to tam zostanie:(

jedyna korzyść to tylko więcej widzeń

Powrót