Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a to jest jakos od gornie na rzucone ze po uplywie X czasu dopiero mozna sie starac o zmiane grupy czy mozna od razu sie o to starac???

Można od razu się starać o zmianę grupy, ale z reguły jak wyroki są wysokie to trzeba trochę poczekać zanim dostanie się P2 lub R2

barbie
moj ma p2 i chcialby na p3... narazie ma w wykonianiu rok ale w najblizszym czasie doloza mu 1,5roku

Z P3 to różnie jest. Często skazani spełniają wszelkie warunki, a P3 nie dostają, do końca wyroku siedzą na P2.

Witam
Mam pytanie otóż mój Tata dostał pismo , że ma się stawić do ZK w Wadowicach bo pierwszy jazd jechał po promilach autem a drugim razem na rowerze i wysłali go do wadowic na 10 miesięcy i tutaj mam pytanie czy on będzie miał jakąś komisje aby przydzielić mu grupe ?
Pytam się ponieważ ZK w Wadowicach jest zamkniętym , a jednak liczmy trochę, że będzie w pół otwartym .

Pozdrawiam

Tak po stawieniu się w ZK, w ciągu pierwszych 2 tyg. powinien zostać postawiony na komisję.

Wiem , że te pytania są dla was pewnie śmieszne , ale jeszcze jedno
otóż czy jak dostanie np na pół otwarty to rozumiem ,że w ciągu iluś tam dni zostanie przeniesiony do takiego ZK ?
Dziękuje za wyrozumiałość
i
Pozdrawiam.

Lajer napisał:
Witam
Mam pytanie otóż mój Tata dostał pismo , że ma się stawić do ZK w Wadowicach bo pierwszy jazd jechał po promilach autem a drugim razem na rowerze i wysłali go do wadowic na 10 miesięcy i tutaj mam pytanie czy on będzie miał jakąś komisje aby przydzielić mu grupe ?
Pytam się ponieważ ZK w Wadowicach jest zamkniętym , a jednak liczmy trochę, że będzie w pół otwartym .

Pozdrawiam

jako "rowerzysta" powinien otrzymać p/2 i powinni go przetransportować np do krakowa/n.huty...

Czyli w teorii grypsujący odsiadujący po raz pierwszy wyrok nie ma szans na P2 ?

Każdy ma szanse nawet grypsujący. Jednakże wiadomo, że szanse są mniejsze

Witam
Dzisiaj byłem na widzeniu u Taty i mówił , że komisja dała mu P2 i teraz ja mam takie pytanie
czy jak dostał P2 a wiec na pół otwarte to mogą Tatę przenieść z Wadowic z czy jednak nie muszą ?
Bardzo dziękuje za odpowiedź , pozdrawiam

hej!mój mąż też siedzi w wadowicach i też dostał grupę p2! powiem Ci tak że zazwyczaj przenoszą ponieważ wadowice to zk zamknięty, chociaż mojego zapytali czy chce zostać u nich a oni mu wystąpią o warunkowe!

z wadowic (jako p2) powinni przenieść twojego M. do n.huty (spławy);) tam będzie miał "super"

Witam, mam pytanie. Co mozna zrobic by zmieniono grupe z p1 na p2? W ciągu miesiąca dwie komisje przyznały mężowi p1. Wyrok to dwa lata. 8 miesięcy ma za sobą - 7 sankcja i 1 Zk Sam się zgłosił. Argumentacja dyrektora była taka - jest Pan za krótko, a przeciez inni byli krócej i dostali p2 od razu.Proszę o rady, serdecznie dziękuje.

Przykro mi nic nie moze zrobic musi czekac na kolejna komisje za 6 miesiecy

Ale w ciągu miesiąca były dwie komisje, po kolei, z przerwą dwutygodniową , więc jak to jest z tym okresem sześciu miesięcy. ?

primum non nocere napisał:
Witam, mam pytanie. Co mozna zrobic by zmieniono grupe z p1 na p2? W ciągu miesiąca dwie komisje przyznały mężowi p1. Wyrok to dwa lata. 8 miesięcy ma za sobą - 7 sankcja i 1 Zk Sam się zgłosił. Argumentacja dyrektora była taka - jest Pan za krótko, a przeciez inni byli krócej i dostali p2 od razu.Proszę o rady, serdecznie dziękuje.

na decyzję dyrektora może mieć wpływ charakter popełnionego przestępstwa, fakt, ze ktoś sam zgłosił się do obycia kary w zk, nie powoduje, ze otrzyma lepszą podgrupę klasyfikacyjną!:ok:

marcinmajster napisał:
na decyzję dyrektora może mieć wpływ charakter popełnionego przestępstwa, fakt, ze ktoś sam zgłosił się do obycia kary w zk, nie powoduje, ze otrzyma lepszą podgrupę klasyfikacyjną!:ok:

Dziekuję;) A czy warto rozmawiać z dyrektorem o zmianie tejże grupy, by np. skazany pracował i częśc środków przekazywał na utrzymanie rodziny ?
A moze są inne ,,trafne" argumenty ?

zainteresowanie rodziny jako takie jest odnotowywane w aktach skazanego ...
rozmowa z dyrektorem czy wychowawcą nigdy nie zaszkodzi a tylko może pomóc ...
co do przyznania twojemu mężowi P2 to bądź dobrej myśli i zmykaj rozmawiać z dyrektorem i wychowawcą :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót