Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a własnie ze nie kazdyu tak dostaj bo moj Pnajpierw był na p1 a teraz go przeniesli na p2

zbywoj1 napisał:
Każdy pierwszy raz karany otrzymuje P1, dopiero pozniej w zaleznosci od zachowania moze lub nie "awansowac" na P2 i na P3

aniusia kolega napisał ze kazdy pierwszy raz karany ma p1 i z tym sie nie zgadzamy, bo może mie p1 ale nie musi

zbywoj1 niestety jesteś w błędzie :)
Mój W od razu dostał P2 :)

Dziewczyny a o co chodzi z takim nr: C2 13 bo jak byłam zaniesc paczke pan przyjmujacy wpisał ołowkiem na kartce ten nr! zaznaczam ze jest w areszcie śledczym!

to jest numer celi cela 2 nr 13

czy ktos mi powie co oznacza PP
czy to ma byc pierwszy raz pracujacy ?
mąż jest w areszcie jeszcze przed sprawa i pracuje :what:

Proszę używac opcji "edytuj". Połączyłam posty. - M

Ostatnia edycja:
PP to połowa z 4xP :). A poważnie to nie oznacza nic poza tym co napisałaś tj PP. :) Miało być poważnie i chyba nie wyszło.

Sandra, a gdzie to "PP" wyczytałaś? Pierwszy raz pracujący to to na pewno nie jest:) Mąż ma status TA czy jest po prostu tylko w AŚ? Jedyne z czym to mi się kojarzy to P-.../p czyli, że pierwszy raz odbywa karę pozbawienia wolności i że odbywa ją w systemie programowanego oddziaływania, ale to mogłoby mieć zastosowanie tylko w przypadku skazanego.

P.S. Duże P oznacza, że ktoś odbywa karę pozbawienia wolności po raz pierwszy, a nie, że jest pierwszy raz karany!

Mam pytanie; dobrze zrozumialam czytajac ten wątku,że o zmiane z P-1/z na P-1/p mozna sie w kazdej chwili starac tak?

luiii1988 napisał:
Mam pytanie; dobrze zrozumialam czytajac ten wątku,że o zmiane z P-1/z na P-1/p mozna sie w kazdej chwili starac tak?
Nie trzeba się starać. Wystarczy zadeklarować chęć uczestnictwa w programowanym systemie oraz aktywnie uczestniczyć w opracowaniu i realizacji programu.

Recedes napisał:
Nie trzeba się starać. Wystarczy zadeklarować chęć uczestnictwa w programowanym systemie oraz aktywnie uczestniczyć w opracowaniu i realizacji programu.

Dziekuje za odpowiedz.

Recedes napisał:

Dokładnie tak, a tutaj właśnie nie wiedzieć czemu wszyscy piszą o programie jakby był jakimś awansem!

program zawsze pomaga, nigdy nie przeszkadza! co pół roku osadzony jest "rozliczany" przed komisją penitencjarną z postępów w realizacji danego programu, ewentualnie modyfikuje się go! ;)

magdzia m napisał:
Wiem już, że mając P1 może co drugi dzień dzwonić około 5-20 min
w zależności od chętnych do dzwonienia. :)

Nie wiem tylko kiedy może dostać lepszą grupę mając wyrok 7 lat za PG

Witam,
strona 4rta... wiem że wyjechałem jak Filip z Konopii ale chciałbym wiedzieć...
Jeżeli idę do więzienia - to w najgorszym wypadku dostaje grupę P1 tak ?

Tak więc, jeżeli mój "ziomek" siedzi - ma prawo co 2gi dzień dzwonić na około 5-20minut ?

Bardzo bym prosił o odpowiedź jako PW ponieważ nie jestem pewien czy trafie na ten temat ponownie...

Dzięki z góry,
elo :)

Witam
Polskie zakłady karne ze względu na rodzaj można podzielić na:
* zakłady dla odbywających karę pierwszy raz (P)
* zakłady dla recydywistów penitencjarnych (R)
Zakłady karne mogą być organizowane jako:
* zakłady karne typu zamkniętego (1)
* zakłady karne typu półotwartego (2)
* zakłady karne typu otwartego (3)
Skazani odbywają w nich karę pozbawienia wolności w jednym z trzech systemów:
* programowego oddziaływania (p)
* terapeutycznym (t)
* zwykłym (z)
Podział ten służy też do klasyfikacji skazanych np: R3/p - recydywista penitencjarny (R), odbywający karę w zakładzie typu otwartego (3), w systemie programowego oddziaływania (p).

Jeśli idziesz do więzienia to już jest najgorszy przypadek, ale pomijając ten fakt zasady przyznawania 'telefonu' zależą od ZK. Mój Diablo jest R1/z i dzwoni codziennie, w zależności od dowódcy zmiany może rozmawiać od 2-10 minut. I z tego co się orientuję wszystko zależy od tego jak z kim rozmawiasz. I tyle. ;)

W rodzajach jest jeszcze M - ZK dla młodocianych.
A p to system programowanego oddziaływania, a nie programowego.

Arek - wysłałam Ci PW.

o podgrupach poszczegolnych było juz pisane, wystarczy przeczytac watek

aniolek87 napisał:
o podgrupach poszczegolnych było juz pisane, wystarczy przeczytac watek
Potwierdzam, już chyba kilkadziesiąt raz czytam to samo... Dlatego kolejny raz proszę was o czytanie wątku

Nie wiem czy dobrze trafiłam ale interesuje mnie jak wygląda sprawa widzen i paczek w ZK Garbalin? Jestem zielona w tym po prostu chce wiedziec jak to tam funkcjonuje czy jest surowy rygor jak na Smutnej w Łodzi?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót