endorfinalna
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 658
Ale są też osoby odbywające kare po raz pierwszy, aczkolwiek już nie zaliczają się do "M"odocianych, dlatego są cztery rodzaje ZK. 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
apw napisał:Proszę o pomoc i wyjasnienie. Mój brat jest w więzieniu pierwszy raz. Został skazany w 3 sprawach i teraz odsiaduje wyrok łączony. Dostał grupę R2. Dlaczego nie P skoro nigdy wcześniej nie był w więzieniu??? Ola
apw napisał:Proszę o pomoc i wyjasnienie. Mój brat jest w więzieniu pierwszy raz. Został skazany w 3 sprawach i teraz odsiaduje wyrok łączony. Dostał grupę R2. Dlaczego nie P skoro nigdy wcześniej nie był w więzieniu??? Ola
I twój też jest R jak robota, ale pierwszy raz karany?elwi198 napisał:Moga to byc tylko ich wewnetrzne okreslenia, ale z tego co mowil to u nich kazdy z R pracuje,a nie koniecznie jest recydywista.
co za bzdura :!:miszka1988 napisał:jezeli naprawde ma r to moze wszystkiego niewiesz ....musil byc w wiezieniu o tak o nie dali mu r
malutka200723 napisał:co za bzdura :!:
Dureń jest tak traktowany. A wyroki miał z tych samych artykułów.malutka200723 napisał:a może być tak że miał wyrok z podobnego przestępstwa w zawieszeniu? a potem w okresie próby dokonał znowu ?i co wtedy ma być traktowany jako "petka"?
malutka200723 napisał:i co wtedy ma być traktowany jako "petka"?
forg napisał:Oczywiście, że tak, specjalistko od prawa karnego wykonawczego.
Zacznij rozróżniać recydywistę penitencjarnego od sądowego.
forg napisał:Oczywiście, że tak, specjalistko od prawa karnego wykonawczego.
malutka200723 napisał:a może być tak że miał wyrok z podobnego przestępstwa w zawieszeniu? a potem w okresie próby dokonał znowu ?i co wtedy ma być traktowany jako "petka"?
igaaa napisał:Mój K. też ma identyczną sytuację i jakoś nie jest traktowany jako recydywista, tylko właśnie jako "petka".
miszka1988 napisał:przeciez tu chodzi o to czy siedzial juz w zk i odbywal kare pozbwienia wolnosci!
poczytajcie sobie troche na ten temat i sprawa bedzie rozwiazana...