Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dzis przez tel. brat powiezial ze chce by mu przeslac zyciorys i cv oraz swiadectwo szkoly a przed chwilka w wiadomosciach mowili ze w potulicach chca zatrudnic wiezniow na bodowe wnioskuje ze moze wlasnie po to to on potrzebuje ale w czwartek dowiem sie wiecej bo tez bedzie jutro mial komisje jak co to wam powiem jak bylo

Wyślij bratu jak najszybciej te dokumenty, jeśli chce stawać na wokande o wcześniejsze warunkowe, to podjęcie pracy jest nawet wskazane.... :) Przydałoby się też pare wniosków nagrodowych i w ogóle brat musi zacząć pracować na pozytywne ocenienie jego pobytu w ZK, tak samo przez się ,że zbliża się połowa to nie znaczy ,że wyjdzie na wcześniejsze warunkowe.....

rozumiem ze to ksero kopie maja byc a nie oryginaly swiadectwa szkoly??

a czy do domu przyjdzie jakies pismo aby wydac opinie bracholowi??a czy jak sie staje na wokande to placi sie za cos i ile??

kto mi napisze wypracowanie pt."Co utraciles będąc w zakładzie Karnym"prosze o pomoc!

Życiorys i CV też mógłby sobie sam napisać, ma przecież dużo czasu na razie nie pracuje , doniu 13a ma rację.

dzis sie dowiedzialem ze brat nie dostal p2 utrzymali mu p1 nie rozumiem dlaczego?dobrze sie sprawuje rozwiazuje konkursy rozmawia z wychowawca.Na co to wszystko po co aby tylko nadzieje robia ludzie sa hamscy i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi sie wydaje ze moze dyrekcja robi mu swgo rodzaju sprawdzian Wiesz widza ze sie gosciu stara ale chca sprawdzic czy jesli mu nie dadza od razu forow to sie wkurzy i to oleje
Niech nie da sie sprowokowac i stara sie nadal dobrze sprawowac i sie udzielac to wszystko bedzie dobrze :)

kiedy on cie tym nie przejol a ja tak grupy przydzielaja co pol roku a jemu polowa mija w maju i co teraz

Jak bedzie sie staral to szybciej go postawia na kolejna komisje Moj maz Najpierw 4 m-ce byl w AS czyli zaklad typu P1 W grudniu ub. r. mial komisje i przyznano mu P2, a w luty zmienili na P3...
Wiec glowa do gory :)

Ja mam pytanie z ciut innej beczki: Otóż Mój mężczyzna dostał dośc dużą grzywnę do opłacenia. Ostatnio przyszło 1,5 tysiące do zapłaty (grzywna za obrazę policji) On nie pracuje i niewiadomo jeszcze kiedy bedzie w zk pracował i czy wogóle bedzie. Więc mam takie pytanie

1.Co można zrobić by nie opłacac tej i kolejnej grzywny.? Jego rodzina jest w trudnej sytuacji finansowej.
2 Czy można np. zapłacić te grzywne w przyszłości kiedy E. bedzie na wolnośći??

Powinien napisać do sądu z prośbą o odroczenie spłaty grzywny do czasu, gdy... Ewentualnie później, gdy już będzie miał z czego
(albo i "za jednym zamachem") można jeszcze pisać prośbę o rozłożenie tej grzywny na raty motywując oczywiście trudną sytuacją finansową. Z mojego doświadczenia wynika, że sąd przychyla się do takiej prośby (w naszym przypadku wyznaczył raty po 100 zł).
Powodzenia :ok:

Gozzalka, w sprawie zaplaty grzywny Twoj maz moze sie zwrocic do sadu z pisemna prosba o rozlozenie platnosci na raty ( pierwsza opcja). Po splaceniu przynajmniej dwoch rat w terminie moze prosic sad o zamiane reszty na prace spoleczno- urzyteczna, lub o umozenie . Wszystko musi byc poparte stosownymi dokumentami informujacymi o trudnej sytuacji materialnej jego i jego rodziny. Pozdrawiam

Również dziękuje. Nie mój mąż tylko chłopak :ooo:
Ale jeszcze raz Dzięki!

Asia takich ludzi jest bardzo wielu. (M. np. pracuje właśnie poza ZK). Problem w tym, że takich ludzi jest nawet więcej niż tych osadzonych chcących pracować. Są tacy, którym nic się nie chce robić. Dlatego zapewne "pracowanie" jest nagradzane przepustkami, dodatkowymi widzeniami, dobrą opinią, większymi szansami na pozytywną wokandę, a tymczasem moim zdaniem, powinno być odwrotnie. Mozliwość pracy powinna być nagrodą i przywilejem dla tych, którzy sobie swoją postawą na to zasłużą.
Wiem, wiem idealistyczne mrzonki :P

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót