Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Izolda178 napisał:
grypa P to znaczy ze pierwszy raz odsiaduje wyrok a R to recydywa czy tak? I drugie moje pytanie piszecie o p1 2 3 czy to ma taki sam odnośnik do R bo mój Misiek jest w R i ma przejść z 1 na 2 i nie bardzo wiem co to dla Nas będzie oznaczać Proszę wyjaśnijcie mi

P-pierwszy raz osadzony
R-recydywista
P-1 i R-1 to grupy zamknieta ( gdzie masz 2 widzenia w miesiącu a jesli macie dziecko to jedno dodatkowe )
P-2 i R-2 to grupy półotwarte ( gdzie masz 3 widzenia w miesiącu i analogicznie jedno na dziecko )
P-3 jest to grupa otawarta i tu juz nie masz ograniczen co do widzen

witaj to miałam na ten temat może coś ci to pomoże
1) rodzaje zakładów karnych oznacza się literami:
a) zakład karny dla młodocianych - M,
b) zakład karny dla odbywających karę po raz pierwszy - P,
c) zakład karny dla recydywistów penitencjarnych - R,
d) zakład karny dla odbywających karę aresztu wojskowego - W;
2) typy zakładów karnych oznacza się cyframi:
a) zakład karny typu zamkniętego - 1,
b) zakład karny typu półotwartego - 2,
c) zakład karny typu otwartego - 3;
3) system wykonywania kary oznacza się literami:
a) system programowanego oddziaływania - p,
b) system terapeutyczny - t,
c) system zwykły - z.
a przejście z R1 na 2 napewno jest na korzyść dla twojego -zwiększy mu się liczba widzeń to pewne, a co do reszty to poczytaj ten temat od początku napewno coś znajdziedz i zapewne bardziej "obstukane" dziewuszki ci też pomogą
pozdrawiam serdecznie

o podgrupach jest dokładnie napisan w temacie. wystarczy przeczytac cały a sie wszystko wyjasni.

Witam, prosze napiszcie mi cos o grupie p3, mojego chlopaka maja przenies z jastrzebia gdzie ma prace i p2 do opola i ponoc ma miec p3, czyli juz prawie w domu? wyjdzie na kolejnej wokandzie?

anna przeczytaj wontek jest wszystko opisane o danej podgrupie

dzieki ale przeczytalam ponad 330 postow i z tego co sie dowiedzialm na p3 mozna miec widzenia kiedy sie chce i duzo wiecej przepustek, a mnie chodzi o to jakie sa szanse ze wyjdzie wczesniej? gdzies indziej przeczytalam ze p3 to juz jedna noga w domciu, prawda to?

A muszą być jakieś warunki spełnione żeby zmienić grupę komuś z P2 na P3?Mój Łobuz stara się o pracę,jest grzeczny,czeka aż zmienią mu tą grupę,tylko kiedy to może nastąpić?

Mnie sie wydaje, ze najpierw powinien pracowac, jest to duzy plus, chociaz o zmianie grupy decyduje komisja. Moj R za dobre sprawowanie idzie na zaklad otwarty i zmieniaja mu grupe z P2z na P3z i to po 7 miechach ;)

Ale Aniu,Twój pracuje i dobrze się sprawuje?Jeśli tak to nic dziwnego,że go przenieśli.Pewnie u mojego samo dobre sprawowanie nie wystarczy :(

wszystko zalezy od zk. nie samym dobrym sprawowaniem moga zmienic podgrupe. jest wiele czynnikow. zachowanie, praca, udzial w roznych zajeciach , czas do konca kary. czasami sie zdaza ze ktos jest wzorowy a i tak do konca kary mu nie zmieniaja podgrupy.

Dzięki Aniołku.Czyli loterię czas zacząć.Albo się uda albo nie.Cóż,trzeba czekać,jak na wszystko...

Mam problem mój chłopak siedzi za ciężkie pobicie PEDOFILA ;/ orientuje się ktoś w jakiej on może być w grupie P1 P2 czy P3 ? :(:confused:

zalezy jesli pierwszy raz karany moze łagodnie patrza i ma p2 ale jak mowisz ciezkie pobicie to raczej p1 czyli tzw-zamek. musialabys sie dowiedziec

On jest w uhercach mineralnych to mi się zdaje ze ma P2

tak uherce maja p2 jak i oz w średniej wsi :)
Dość łagodny zk :)
Mój W tam jest :)

to fajnie ;) Mojego przenieśli z przemyśla tam teraz mam do niego 150 km ;// masakra:rolleyes:

weronikab24 napisał:
to fajnie ;) Mojego przenieśli z przemyśla tam teraz mam do niego 150 km ;// masakra:rolleyes:

może się starać o przeniesienie do innego ZK bliższemu miejscu zamieszkania ( chyba że bliżej już się nie da lub nie mają tam takiej podgrupy jak ma ten "Twój")

weronikab24 napisał:
Mam problem mój chłopak siedzi za ciężkie pobicie PEDOFILA ;/ orientuje się ktoś w jakiej on może być w grupie P1 P2 czy P3 ? :(:confused:

na początku nie dostanie podgrupy P3 - gdyż to jest już podgrupa z tzw przygotowaniem do opuszczenia zakładu - oczywiście otrzymuje się ją po przez dobre sprawowanie.
Natomiast P2 czyli półotwarty przy ciężkim pobiciu ( w tym wypadku pedofila - sam chyba nie powstrzymałbym nerwów i zrobiłbym podobnie ) również będzie ciężko - zależy od wyroku i zachowania przez pierwsze dwa tygodnie - ale ja daję 50/50% jeśli ma wyrok poniżej 18miesięcy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót