Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja ma takie 2 pytania. moj R byl na p2 pare miesiecy i przeniesli go tydzien temu na p1. w ciagu miesiaca podczas przebywania na p2 wykorzystal 1 widzenie i teraz na p 1 tez jedno. czy moge teraz jechac do niego na 3 widzenie w miesiacu?po tym widzeniu moze juz miec transport, dlatego zalezy mi na tym by sie dowiedziec :(

2gie pytanie, podobno maja go przewiezc do zk gdzie jest tylko p2. jak to jest mozliwe skoro od tygodnia jest na p1??

gocha1910 napisał:
w ciagu miesiaca podczas przebywania na p2 wykorzystal 1 widzenie i teraz na p 1 tez jedno.

Teraz ma prawo do dwóch widzeń w miesiącu (piszę w uproszczeniu). Jeśli wykorzystał już w styczniu dwa to następne w lutym.

gocha1910 napisał:
2gie pytanie, podobno maja go przewiezc do zk gdzie jest tylko p2. jak to jest mozliwe skoro od tygodnia jest na p1??

Podobno ... Widocznie tam nie ma tylko P2.

Hmm... wydaje mi się że teraz jak zjechał z P2 na P1 to ma wszystkie widzenia jakie mu przyslugują.

Mój mąż będąc na P2 miał wszystkie widzenia wykorzystane wrócił na P1 i miał od nowa 3 widzenia ( w tym samym msc)

Jak to i jak to na P-1 3 widzenia, a nie 2? Nie dopatrzyli się w papierach, że już się widział czy jak?

MA 3 widzenia bo mamy syna. Może faktycznie się nie dopatrzyli bo zazwyczaj łaczył mąż 3 h i na P2 byłam raz na 3 h i potem jak już wrócił na P1 miałam łączone. Z reszta nie wnikałam jak dali to brałam :D

To jak wy macie? My mam 2 regulaminowe i 1 na dziecko

Nie ma terapii.

Nie wiem jak mamy bo jest na zamku dopieor tydzien, mial 3 widzenia ogolnie, a teraz nie wiem jak to jest a z dzieckiem jeszcze w tym miesiacu sie nie widział.

No to w takim razie masz jeszcze godzine na dziecko w tym msc

O zmianie podgrup sobie poczytaj - nawet we właściwym temacie jesteśmy.
A wątek o widzeniach to chyba jest gdzie indziej?

Ostatnia edycja:
Nie jestem pewna ale chyba 6 msc. Ale teraz jak już raz zjechał szybko tego nie zrobią i według mnie to nie ma sensu.

czyli mam zarwac teraz nocke czytajac 74 str

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Równie dobrze możesz sobie podarować czytanie. No chyba, że znajdziesz identyczny przypadek.
Teoria teorią ale w sytuacji kiedy mamy do czynienia z prognozą, oceną, oddziaływaniem człowieka na człowieka to może być różnie.
Jeśli zawiódł dane mu zaufanie - bo zakład typu półotwartego to pewnego rodzaju kredyt zaufania - to będzie musiał to zaufanie odbudować. I może mu się to nie udać. Wszystko w jego głowie i rękach. Nikt Ci nie powie, kiedy on to zaufanie odbuduje.
A ocena postępów resocjalizacji odbywa się nie rzadziej niż co 6 miesięcy - czyli teoretycznie rzecz biorąc co 6 miesięcy będzie oceniamy. I co 6 miesięcy może przedstawić komisji penitencjarnej argumenty za zmianą podgrupy.

czytalam pare stron z tego watku i dziewczyny pisaly ze co 3 i sie ucieszylam. tez myslalam ze 6 miesiecy. on pracowal ale za duzo sie kontaktowal z innymi i chyba mysleli ze cos przekazuje itp. nie grypsuje i jest spokojny.

Gocha, mowa jest o tym, że KP dotycząca tego, o czym tu piszemy jest nie rzadziej niż co 6 miesięcy, co oznacza, że równie dobrze może to nastąpić i za 3 miesiące, jednak rzecz w tym, czy jego postawa będzie przemawiała za zmianą podgrupy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót