Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wracam do wątku ,iż komisja nie może się odbyć bez osadzonego otóż informuję, że może i takie rzeczy dzieją się w Czerwonym Borze jak to wychowawca określił...komisja odbyła się zaocznie..żenada!! czy można jakoś reagować?czy można gdzieś napisać skargę...tylko nawet nie wiem na kogo?na wychowawcę,dyrekcję więzienia....?chociaż myślę ,że to nie ma sensu bo wnioski składane pisemnie przez osadzonego są wyrzucane do kosza!!!
Dzisiaj również w czasie widzenia odbyła się błyskawiczna 5 minutowa wokanda no może 10 minutowa z zabraniem brata na nią do jego powrotu...która wiadomo jak się skończyła..
nie wiem czy tylko ja jestem zażenowana taką postawą dyrekcji i wychowawców w stosunku do osadzonych..którzy są ludźmi!!!!a nie zwierzętami
Pomijając fakt,że prawdopodobnie nikt nie siedzi bez winy...ale odrobinę człowieczeństwa to każdy powinien mieć w sobie.

mojemu odwiesili wyrok nie ukrywał się ma do odsiedzenia 3,6m-cy (łącznie są to 2 wyroki),nie grypsuje chce iść do pracy,szkoły,ale siedział już raz i wyszedł 5 lat temu,siedzi za włamanie do komórki (wyrok był w zawieszeniu w 2006 roku) i za kupienie kradzionej komórki,teraz jest jeszcze na przejściówce jak myślicie jakie ma szanse na p2?i ile może czekać w przejściowej celi (jest już 6 dni) i ile może czekać na transport do zk pozdr

Jeśli odbywał wyrok i wyszedł 5 lat temu to nie zostanie skierowany do zakładu dla odbywających karę po raz pierwszy.

ja siedzi drugi raz to nie jest p tylko R :) R jak recydywista łatwo zapamiętać :)
więc pewnie dostanie na początku R1

a jest coś takiego jak r1 r2 r3 tak jak p1 p2 p3?a czy ma to jakieś znaczenie jak tamten wyrok odsiedział od 'deski do deski" i tamten wyrok nie był z tego samego paragrafu a nawet nie był z podobnego...

mondzia poczytaj ten wątek,uwierz mi dowiesz się wszystkiego;)

jest coś takiego o tym na pewno przeczytasz w tym wątku,a to jaki wyrok,za co i kiedy nie ma znaczenia.
P i R są oznaczeniami,podgrupa po ty by na pierwszy rzut oka na karte było widać czy już kiedyś został skazany czy też nie.
P1 to oddział zamknięty,P2 to półotwary a p3 to otwarty,taka sama zasada jest z R.
Róznica polega na tym,że P to skazany po raz pierwszy a R to recydywista czyli odbywający ponownie karę pozbawienia wolności.

Naprawdę poczytaj,tu są same ważne dla Ciebie informację a gdyby było coś czego NIE MA to dopiero wtedy zadaj pytanie :)

dzieki bardzo jestem na 15str:) i jak narazie nie bylo nikogo kto ma taki przypadek jak moj czyli nie jest p tylko r pozdr

Nie ma za co :) jak masz jakieś pytania,lub coś dla Ciebie jest nie jasne a nie ma tego tutaj to pytaj śmiało :)

Blacky_cat napisał:
Róznica polega na tym,że P to skazany po raz pierwszy a R to recydywista czyli odbywający ponownie karę pozbawienia wolności.

Nie skazany po raz pierwszy tylko odbywający karę pozbawienia wolności po raz pierwszy. Można być skazanym 15 razy i dobywać karę w zakładzie karnym dla odbywających kare po raz pierwszy. Czyli mieć "P".

Prawo to bardzo precyzyjna dziedzina życia.

Witam czy wie ktoś może jaka grupa może grozić za spowodowanie wypadku drogowego pod wpływem alkoholu ?? Mój narzeczony dostał na sprawie 1,5 roku pozbawienia wolności. Teraz czekamy na liścik kiedy i gdzie ma się wstawić. Proszę o info jak ktoś wie.

Grupa nie grozi.
Skazany zostanie skierowany do stosownego typu i rodzaju zakładu karnego. I tylko po części jest to zależne od rodzaju popełnionego przestępstwa. Aczkolwiek alkohol i samochód świadczą o wysokim stopniu nieodpowiedzialności delikwenta.

No tak nie wykluczone. Młody był i głupi. Sprawa się ciągnie za nim od 4 lat. Teraz już jest odpowiedzialnym człowiekiem - mamy malutkie 2,5 miesięczne dziecko i zastanawiam się jak często będziemy mogli się widywać.

monicjusz napisał:
No tak nie wykluczone. Młody był i głupi. Sprawa się ciągnie za nim od 4 lat. Teraz już jest odpowiedzialnym człowiekiem - mamy malutkie 2,5 miesięczne dziecko i zastanawiam się jak często będziemy mogli się widywać.

będziecie się widywać 3 razy w miesiącu bądź 4 zależy jaką grupę dostanie (p1,r1-2 widzenia + jedno na dzieciaka, p2,r2- 3 widzenia plus jedno na dziecko) to tego przy dobrym sprawowaniu może starać się o kolejne widzenia... dacie radę ;)

mam pytanie, co dokladnie oznacza podgruba P2o??

Ostatnia edycja:
a p2p? Komisja przedwokandowa o przyznanie podgrupy p2p? p-projekt?...(hm...)

mam pytanie jaką szanse ma mąż że dostanie podgrupę R2 był juz w wiezieniu ponad 2 lata temu był tam 7 miesięcy i miała cały czas grupę zamkniętą nie wiem dlaczego ale nie grypsował był grzeczny miał bardzo dużo nagród itd a mimo tego miał grupę zamkniętą.Wczoraj został doprowadzony do zk tz zabrali go z szpitala ...czy są szanse że dostanie R2 dodam że mąż jest bardzo chory ..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót